![]() |
![]() |
|
Googlemap ME | Zaregistrovat se | FAQ | Seznam členů | Kalendář | Hledat | Dnešní přispěvky | Označit témata jako přečtená |
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Nástroje | Metody zobrazení |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
Datum registrace: Oct 2008
|
![]()
Chyba niezręcznie to sformułowałem. "I co Wy na to" nie jest pytaniem dla czytających, lecz elementem dialogu grupowego. "My teraz zamkniemy listę i co Wy na to"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
Datum registrace: Sep 2009
|
![]() Quote:
Cwany Wilku.... "i co Wy na to"? Jak napisał Daniel: "karawana idzie dalej". Są dwie opcje, a w każdym razie tak mi się wydaje..... 1. Pani Wojtko ma już wymaganą liczbę Osób i idzie rejestrować Klub -i "z Bogiem". Szanuję demokrację. 2. Pani Wojtko nie ma wymaganej liczby Osób, ale ma Chętnych, którzy złożyli deklaracje do obu proponowanych Klubów /wiem, że jest Ich trochę.../ i ma to być "chwyt" by błyskawicznie podjęli decyzję -w tę albo w tę. Patrząc na niedopowiedzenia/brak jawności /mnóstwo!/ w prezentowaniu założeń "Jej" Klubu mogę spodziewać się, że zaraz po rejestracji na Walnym dojdzie do zapisu, że nie wolno brać udziału w więcej niż jednym Klubie danej rasy. I teraz... patrząc przez pryzmat zachowań ludzkich.... wielu zostanie w tym Klubie, bo... nie umieją się "postawić", nie chcą wojen, są zbyt układni by umieć wejść w konfrontację personalną z Grzesiem i podważyć jego słowa /każdy, kto choćby nie przytakuje mu już jest wrogiem, a gdyby ktoś wystąpił oficjalnie przeciwko "jego" Klubowi -będzie zniszczony, a Jego pies "rozstrzelany"/. Więc jest prawdopodobne, że liczą na tchórzostwo Uczestników. Gdyby jednak znaleźli się odważni i wystąpili z Klubu, Klub ma rok /bodajże/, by dobrać ludzi do odpowiedniej ilości, by Związek Klubu nie rozwiązał. Patrząc na sposób prowadzonych podchodów /już mają miejsce -padłam widząc, jak p.Wojtko teraz robi "rekonesansy" względem "naszych" i pieje np. nad rosnącymi Im plonami w warzywniakach... znowu jest słodka.... znowu Jej na czymś zależy.../, w przeciągu roku uzbiera kolejnych ze wszystkich możliwych ras.... ... Takie jest moje zdanie. Możliwości kompromisu nie widzę. Pozostaje mi trzymać się od Niej, Polskiego Dworu i Grzegorza jak najdalej.... może nie działam racjonalnie czy dla dobra ogółu, ale krzyczącego "instynktu samozachowawczego" we mnie nie będę lekceważyć.... ...................... Grin, jak Ty mnie już dobrze znasz..... ![]() O pogardzie słów kilka maznę radośnie w odpowiednim do tego miejscu... z przykładami.... Pogarda, to bardzo interesujące "zjawisko"......... ![]() Last edited by Puchatek : 23/06/13 at 15:10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Ja tylko dodam w temacie klubu, ze do setki brakuje nam okolo 20 deklaracji. Teraz mamy sezon, wiec dobrze byloby wreszcie dociagnac do tej upragnionej liczby
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Cytuję Margo z FB:
"OK, przed nami spotkanie w Poznej (https://www.facebook.com/events/399722313475191). Przyjezdzaja kolejne osoby chetne do zapisania sie do klubu - aktywni psiarze - glownie wilczakowcy. Ktos ma ochote zajac sie zbieraniem deklaracji? Formularze wydrukuje - chodzi tylko o to, aby przemaszerowac sie z dlugopisem...." Nie omieszkałam się "dorzucić": "Z boleścią wielką muszę powiedzieć, że nie mogę zrobić Wam nalotu..... Smutno mi bardzo, bo po samomianowaniu się WolfDogowym >Ministrem Propagandy<, kwestia Klubu jest mi bardzo bliska. Wierzę jednak, że są wśród nas Pasjonaci, którym powołanie Klubu naszej rasy leży na sercu i podejmą się działań na jego rzecz. Kilka spacerków to nie wysiłek, zawsze można przysiąść, odsapnąć, uzupełnić poziom cieczy w organizmie, spalić dymka..... Jesteśmy już tak blisko końca, ten trud jest wart pokonania! /No chyba, że zdarzy się cud i ktoś mnie zapakuje do bagażnika w obie strony..../" Czekamy na Ochotników!!! Kto może się zobowiązać? ![]() Last edited by Puchatek : 27/08/13 at 12:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Wszystkie deklaracje jakie udalo sie zebrac, trafily w trakcie spotkania w Poznej do Margo. Mam nadzieje, ze po spotkaniu bedzie juz komplet
![]() Czekam na info. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Przybywa nam w Polsce wlascicieli wilczakow.... Przypominamy wiec o zbiorce deklaracji....
Dlaczego warto? Bo dzieki temu lepiej wszyscy bedziemy mogli lepiej zatroszczyc sie o nasza rase... Wreszcie bedziemy mogli np. wystosowac do ZK prosbe, aby badania HD i ED byly obowiazkowe. Mozliwa bedzie organizacja szkolen, zawodow i wystaw (oczywiscie obecnie wiele dzieje sie w swiecie wilczakowym, ale jak dotad byly to indywidualne dzialania zwiazanych z powstajacym klubem wlascicieli i hodowcow - teraz bedziemy mogli nabrac wiatru w zagle ![]() http://czw.pl/wstap-do-klubu/ (jesli nie jestescie pewni, czy wyslaliscie swoja deklaracje, lub czy Wasza deklaracja dotarla - kontaktujcie Daniela Ziemnickiego: http://www.wolfdog.org/forum/member.php?u=218)
![]() |
#7 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Jesteśmy na finiszu zbierania minimalnej wymaganej ilości deklaracji do utworzenia klubu ale minimum nas nie interesuje, chcemy więcej. Chcemy by wszyscy właściciele CSV przystąpili do klubu i mogli go współtworzyć.
Jeśli jesteś właścicielem psa rasy Ceskoslovenský Vlcak, a nie złożyłeś deklaracji nic straconego , możesz to zrobić na www.czw.pl . Być może masz jeszcze wątpliwości w podpisaniu deklaracji, napisz do nas , odpowiemy na wszystkie pytania na forum lub e-mailem. Kontakt znajdziesz na www.czw.pl .
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
OGLOSZENIE PARAFIALNE dla uczestnikow wystawy w Lodzi:
Na wystawie beda zbierane deklaracje, ktore umozliwia stworzenie Klubu CzW w Polsce. 100 juz jest, ale liczy sie KAZDE kolejne! Wiec jesli jestescie czlonkami ZKwP to prosimy o wsparcie.... Deklaracje mozna sciagnac ze strony Grupy Inicjatywnej: http://czw.pl/wstap-do-klubu/ Word – http://czw.pl/dokumentacja_klubowa/d...cja_i_list.doc PDF – http://czw.pl/dokumentacja_klubowa/d...cja_i_list.pdf Pamietajcie, ze klub ten nie ma nic wspolnego z tworzonym przez KAW Klubem Saarloosa i Wilczaka! Deklaracja zlozona w rece pani Eli nie jest deklaracja do Klubu CzW. Pamietajcie tez, skladajac deklaracje to jednego klubu nie podpisujecie lojalki! To nie jedyna sluszna partia komunistyczna - mozecie wybrac jeden lub zapisac sie do obu! I nikt Wam tego nie wypomni. W kazdym razie nikt od nas... Deklaracje mozna oddawac Danielowi (https://www.facebook.com/daniel.k.ziemnicki). Na wystawie bede miala druki, jak ktos sie zdecyduje w ostatniej chwili (latwo mnie poznac - taka czarna ze stadem wilczakow ![]()
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Zapisy są do KLUBU CESKOSLOVENSKEGO VLCAKA Zależy nam na uczestnictwie -przede wszystkim- właścicieli wilczaków czechosłowackich -tylko oni są -bardziej lub mniej- zainteresowani rasą, a nie są "numerami" przy tworzeniu "czyjegoś" klubu. Nie wymagamy "lojalki" -uczestnictwo może być w kilku klubach, jeśli inne kluby też nie oczekują "wyłączności". Podejrzewam, że łódzka wystawa będzie wydarzeniem też towarzyskim, więc weźcie ze sobą prowiant i kocyki, by po wystawie na spokojnie w większym Gronie porozmawiać o tworzonym Klubie. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Drodzy wlasciciele, przyszli wlasciciele i fani wilczakow...... Do poczatku kwietnia chcemy zakonczyc zbieranie deklaracji i wyslac prosbe o rejestracje klubu do Zarzadu Glownego... Dlatego BARDZO prosilabym kazdego, kto jest czlonkiem Zwiazku Kynologicznego, a kto jeszcze nie wyslal deklaracji o jej wypelnienie i przeslanie jej do Daniela - tutaj znajduja sie szczegolowe informacje: http://czw.pl/wstap-do-klubu/
Pamietajcie, ze w klubie nie ma ustawek, przyznanych miejsc, nie jest to klub pani X czy pana Y - KAZDY ma takie same prawo decydowania o rasie. KAZDY glos jest wazny - bez wzgledu na przydomek hodowlany posiadanego psa! Liczy sie kazda deklaracja! Klub otwiera przed nami nowe mozliwosci....na ktorych zyskaja przede wszystkim "zwykli" wlasciciele CzW....
![]() |
Nástroje | |
Metody zobrazení | |
|
|