|
|
|
|||||||
| Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
p.s. napisalam tak mocno bo to Irankowaty piesek- a ta krew jak wie cie kochami mocno
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
W takim razie jeżeli to JEDYNY powód tych wywodów i kłótni to jest banalnie proste remedium.
Powiązać nasieniowody i po sprawie. Po co drzeć koty? Wilk nie będzie kaleką, eunuchem, niedostanie nowotworu kości, nie zostanie wykluczony ze stada i nie wiem czym tam jeszcze straszycie. Będzie mógł kryć do woli. Ale nie zapłodni żadnej suki. Ja uważam, że na każdy problem jest rozwiązanie, wystarczy chcieć. I mam wrażenie, że nie chodzi tu o sprawę jego jajek. Tylko o to, że w końcu coś się dzieje i można sobie spuścić parę i podpalić stosy... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderator
|
Quote:
Last edited by wolfin; 02-11-2013 at 01:52. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
Rybka, mi juz one dawno temu odpadli... niestety. bo jesli to nie byl Hamlet, myslis ze byla by taka awantiura? mocno watpie.
p.s. i okazuje sie ze kazdy hodowca ktory widzie troche glebej w tej situacji jest wyzwany... pseudohodowcom na dodatek ani mniejszej mozliwosci niema nawet myslenia o kundelki, wilczak, to tylko wilczak z rodowodem. o to bylo gadanie juz 4 lata temu, i dla tego Hamlet jest trzymany jak pies z rodowodem w mysli i liudzi a nie jak jakis kundel. dla tego ani ja ani inne troche wieciej znaja cie w hodowli nie rozumieja dla czego sama najwaznejsza operacja pomocna ma byc wykastrowanie psa? moze ty wytlumaczys, bo ja nie kumam Last edited by wolfin; 02-11-2013 at 10:19. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Tak mogę Ci wytłumaczyć. Ale wiem, że nie muszę bo doskonale wiesz o co tu chodzi.
Jeżeli jesteś ciekawa to zapraszam na priv Uwierz mi, że nie chcesz, żebym napisała publicznie co o tej całej sytuacji myślę |
|
|
|
|
|
#7 |
|
VIP Member
|
Nieszczęściem Hamleta jest to, jak wygląda. Jako szczenię "z nieprawego łoża" został skazany na głodową śmierć w warunkach, jakich powstydziłoby się niejedno schronisko. Kto mu to zafundował? Rosik!(potomek założyciela rasy). Gnój, brud, zero kontaktu i resztki, na których jakimś cudem ten pies zdołał wyżyć. Skandaliczne jest to, że te warunki znane były wielu, m.in guru sędziów od rasy - Oskarowi. Dla mnie niepojęte, że można tak traktować psa
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
VIP Member
|
To akurat jest sensowne rozwiazanie, bo wiem, ze w Czechach sie sprawdzalo i bylo stosowane... Tzn pies nadal pozostawal dla innych wilczakow "prawdziwym samcem", a byl spokoj ze strachem, ze zostanie ojcem...
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|