|
|
|
|||||||
| Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
|
Quote:
Funguje to proto, že štěňata když se koušou navzájem, tak taky vypísknou, když je sourozenec kousne moc. Někdy taky pomohlo, když se příšera moc rozdováděla a bezhlavě kousala každého a do všeho, ji jednoduše šoupnout do ohrádky a šmytec. Až se uklidníš, tak si tě budeme všímat. U normálních psů se tomu říká "ignorování", ale čévéčko, pokud se to monstrum někam nezavře, se při nejlepší vůli dost ignorovat nedá |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
|
ignorování jsem zkoušela včera,protože na Nesmíš čuba neslyší, na zapištění Auuu slyší jen když opravdu vyju skoro na celý barák,nejhorší je kousání do kotníků a prstů na noze,dost to bolí.Včera večer hned zkraje procházky se mi zakousla do boty,takže jsem ji zkusila za sebou vláčet jako trestanec kouli a jinak si ji nevšimla a za chvíli jí to přestalo bavit a šla si čmuchat.doma jsem si vzala botasky,ignorovat hryzání do achilovky se nedá a fungovalo to,akorát nevím,jestli je to správný postup.Na povel malinko docela slyší,ale jen u ruky. Povel pust bych mohla opakovat do aleluja,protože se za vteřinu zakousne znovu.tak nevím,mám doufat,že jí to věkem přejde nebo zavést tvrdší metody,bude jí devět týdnů....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Nám se taky osvědčilo aúúú
Ondra a Becky |