![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
Małe
![]() ![]() ![]() Last edited by DORA; 08-04-2010 at 10:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
I cała banda Welkosczyrzy ,całe 5 ślicznych potomków Jotunkowo-Carmenowych
![]() Last edited by DORA; 08-04-2010 at 10:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Pieski śliczne! Gdyby przyszły na świat rok wcześniej to pewno jeden byłby nasz...
Paznokcie jednej z dłoni też przepiękne! Minie Astarte jednego skróciła pozbawił gdy szarpałam się z nią lina... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Pazurki(dzieki za komplement) należą do mojej Mężowskiej Mości(facet lubi czasem poszaleć inaczej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halooooo...... Welkosczyrze!!!!!! Czekamy wszyscy na nowe wieści o dzieciaczkach i oczywiście na nowe świeże fotki bo napewno to już spore kluchy urosły, dawajcie zdjęcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]() Dzisiaj Welkoscyrze kończą 1 miesiąc.
Czas najwyższy przedstawić je światu. Zgodnie z tradycją otrzymały kaszubskie imiona. BIAŁKA ![]() BLIZA ![]() BANACH ![]() BARCH ![]() BIES ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
kocham BIES'a
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Member
|
![]()
Daiva ja kocham wszystkie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
love and terror
|
![]()
Fajowe maluchy!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
VIP Member
|
![]()
BIAŁKA - jak wiadomo, doskonała okolica dla początkujących amatorów białego szaleństwa (tuż obok Bukowiny Tatrzańskiej)...również całkiem wartki potok, przepływający przez rzeczoną miejscowość, może być też białogłowa....lasia znaczy
![]() BLIZA-potężny, betonowy słup, zamieszkały przez życiowego wyrzutka (z powodów politycznych na przykład) i zaczytującego się, nie wiedzieć czemu, w dziełach wieszcza ![]() ![]() Lub też jeden ze starożytnych cudów świata (to chyba, przez tę ilość betonu.. tylko czy wtedy znali beton? Pewnie nie, skoro ustrojstwo wzięło i padło) BANACH - hmm.. lajtowa wersja enfant terrible? bo przecież nie pejoratywne określenie niezgraby i grubaska? ![]() BARCH- posiłkując się tekstem kabaretu "Paranienormalni" możnaby zakrzyknąć "Jolka Krejzolka" .. ale to męskie imię? ![]() BIES-Dostojewski? ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 21-03-2010 at 19:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
Tak mi się spodobała Twoja interpretacja, że teraz muszę wystosować oficjalne pismo do Stowarzyszenia Kaszubów o zmianę znaczeń słów.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
VIP Member
|
![]()
To może najpierw poproszę o prawidłową odpowiedź
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
K-Lee Family
|
![]()
Ależ ja spóźniona.....
![]() Gratulacje dla dzielnej Mamusi!!!! i dla Tatuśka, któremu się dzieciaki ostatnio mnożą, fajne wilczaki będą ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
VIP Member
|
![]()
Wkleiłam te dwa zdjęcia, bo odkąd zobaczyłam drugie-nie dają mi spokoju. Dziewczyny, przyznajcie się, to etapy dobrze zaplanowanej kampanii reklamowej?
![]() "Ile figur można ułożyć z piątki szczeniaków?" albo " Wszechstronność zastosowania wilczaka w przykładach? " Czekam na ciąg dalszy ;P |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]()
Welkoscyrze mają 6 tygodni, głównym ich zajęciem jest zabawa i zwiedzanie świata oraz zamęczanie mamy.
Kilka ujęć z życia maluchów. Bliza ![]() Barch ![]() Bies ![]() Banach ![]() Białka ![]() Wilcze jamy ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
Podaje znaczenie imion naszych Kaszubów
BIAŁKA-kobieta (pierwsza dama z Welkosczyrzy) BLIZA-latarnia morska (bedzie swiecić przykładem) BANACH-nieznosnik,krzykacz (najgłosniejszy z bandy) BARCH-szaleniec (potrafi rozkrecic całe stado) BIES-diabeł (ale taki kochany diabełek) Fajne szkrabunie ![]() Dla mnie najfajniejsza fotka Barcha i dumnej kocicy ![]() ![]() Last edited by DORA; 06-04-2010 at 17:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
|
![]()
to ja od pocatku i mowilam ze BIES to moj
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
Daiva,czyzbys miała diabelską duszę
![]() ![]() ![]() Jutro jedziemy zobaczyc maluszki na żywo. Juz sie nie moge doczekać ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() czekami na fotki |
|
![]() |
![]() |
![]() |