![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Tak to już jest, że cena karmy to w 70-ciu procentach koszty opakowania, transportu, marketingu, marży, a 30% to koszt wyprodukowania samej karmy
![]()
![]() |
#2 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Czyli co masz na myśli pisząc "jak pies znosi". ![]() Bo rozumiem, że chyba nie chodzi Ci o to; czy pies je "lubi". Np. Łowca i Gacek (kot) nie przepadają za Fish4Dogs i Fish4Cats, ale to jak mniemam, nie pokazuje wcale, że karma jest zła, tylko może np. znaczyć, że właśnie dobra, bo nie ma w niej składników "dosmaczających". Jeżeli natomiast chodzi o wygląd i kondycję psa, to przyznam, że próbowałam w sumie trzech karm z listy Margo i różnicy żadnej nie widzę. Ale to może świadczyć np. o tym, że "poziom" tych karm jest porównywalny (albo o moim małym doświadczeniu, co wielce prawdopodobne :P ) (?) Last edited by Grin; 08-05-2009 at 10:30. Reason: dopisek w nawiasie ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() A i tak karmy "traktowane" są przez psy bardzo indywidualnie: poziom energii, zachowanie sylwetki, prawidłowość całego procesu trawiennego itp. Wielkość kulek tez nie jest bez znaczenia, bo jeden pies łyka a drugi gryzie. Najlepszym sposobem wyboru jest obserwacja, która nie trwa 3 dni, więc próbki na niewiele nam się zdadzą. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Czy ktoś z Was zna te karmy????
![]() http://www.wolfsblut.pl/probki/ Ciekawa jestem. Reklamowane były na dogomanii. Biorąc od uwagę region występowania może Margo i Przemku coś o nich wiecie? Pozdrawim Bożena
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Dla maluchów tych karm z mojego poprzedniego postu pewnie nie ma więc sorry za post w tym miejscu. Ale szczeniaczki szybko będą DUUUŻEEE więc może w przyszłości
![]() |
#6 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Właśnie w "wyprawce" jaką dostaliśmy dla Łowcy od Margo i Przemka, była m.in. ta właśnie karma. ![]() Łowca jej już wciął całkiem sporo, bo potem kupowaliśmy jeszcze. ![]() Co do tego, że nie ma w niej podziału na szczeniaki, dorosłe itd.; Otóż z tego co słyszę (m.in. od człowieka, który nam karmy dowozi do domu) obecnie występuje taka tendencja, że producenci lepszych karm wycofują się z tych podziałów, bo jakoby jest to głównie chwyt marketingowy, niż cokolwiek innego. Tyle mogę powiedzieć. ![]() Last edited by Grin; 08-05-2009 at 11:49. Reason: literówka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Jak wszystkie "wilcze" karmy ma duza zawarosci miesa i zero zboz. Dzieli sie na trzy wersje: Blue Mountain (dziczyzna), Green Valley (jagniecina i losos) i Wild Pacific(ryby i owoce morza). Nie ma tez podzialu na wiek... Ja osobiscie przekonalam sie po pierwszym worku - zabralam worek przed rokiem do Lazne Belohrad (zapomnialam zamowic inna, ata byla doslownie pod reke) i.... pierwszy raz nie musialam co rano latac do sklepu po serduszka i inne "dosmaczacze" - psy jadly ja sama... Choc kazdy preferuje inne smaki... Moje ogolnie lubia ryby, wiec co jakis czas kupuje tez Fish4Dogs. Chetnie tez jedza karmy (tluste) jak chocby Acana Sport (wysokokaloryczna).
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|