![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
do Szwecji to sie jezdzi po snusa, a nie do specjalistow od CzW
![]() Prawda jest jednak, ze czasami mozna sie na wystawie milo rozczarowac. Nie kazdy sedzia musi przez 20 lat hodowac CzW, zeby znac tresc wzorca. I tak wszystko zweryfikuje rzeczywistosc - napewno bedzie ciekawie ![]()
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
moze tak moze i nie - powiem jescze raz i spadam z tematu
![]() ![]() ja by chcialam widziec SPECJALYSTE rasy na takich wystawach a nie sedziego ktory nie sedziowal CSV w zyciu i tyle. ale to moja opinia, i nikt inny nie muszi ja brac jak prawde ![]() powodzienia ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Ciekawe ile będzie za rok?! Może nawet dwóch sędziów?
Co nie zmienia faktu że WW'08 przed imieniem psa będzie wyglądać równie ładnie co WW'09 a różnica będzie jednak ogromna. Ale takie już są uroki FCI |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Jefta.. za rok to chyba Słowacja.. nie wpuszcza nikogo obcego na ring własnej rasy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
Wycofuję się z tego co pisałam o ilości zgłoszonych psów
![]() beagle samce ma jakiś gość z Urugwaju i ma dwie rasy: beagle samce (VI grupa) i nagi pies peruwiański średni (V gr?) ![]() Nie popisali się organizatorzy. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
Za rok Słowacja - to chyba nie jedziemy - to tak daleko dla nas
![]() ![]()
![]() |
#27 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Senior Member
|
![]()
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Mam rzucic nazwiskami "specow", ktorzy CzW widzieli, CzW hodowali, ale przez te nascie lat nauczyli sie jedynie tyle, ze CzW ma biala maske..... ![]() Sedziego, ktory pierwszy raz widzi CzW wytlumaczysz, ze nie ma na czym cwiczyc... Ale sedziego, ktory hodowal psy i nie mam pojecia o PODSTAWACH? To jest dopiero porazka.... No masakra jakas... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
GLASYA z Peronówki AMBER WOLF z Peronówki BEAU ISABEAU z Peronówki IDUN IMBUS z Peronówki No i liczymy jeszcze na "wnuczki".... ![]()
![]() |
![]() |
#32 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() I rzeczywiscie jesli chce sie FACHOWA ocene to niestety mozna jezdzic do.... 4 sedziow, ktorzy obecnie gwarantuja doglebna znajomosc wzorca, u ktorych nie ma "wtop".... .. ALE..... ..czasem jedzie sie po cos innego.... Gdyby nie zmiany w planach to pewnie bysmy do Imbusow dolaczyli... Nie dlatego, ze sedziuje pan, ktory sedziuje, bo to wlasnie gra w totka... ale dlatego GDZIE jest ta wystawa i ze mozna polaczac przyjemne (ZWIEDZANIE) z pozytecznym (SWIATOWKA)... A to czynilo Sztokholm szalenie interesujaca wystawa... ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
love and terror
|
![]()
no to chyba juz wiadomo, komu na swiatowce bedziemy kibicowac najbardziej...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wilczy Duch
|
![]()
A ja tylko jedno chcialabym zauwazyc, ze fakt ze ktos w aktcie urodzenia czy dokumentach ma wpisane obywatelstwo, Czeskie czy Słowackie, czyli i pochodzi z kraju pochodzenia rasy, nie czyni go specem. Sama znam kilku takich, choc jakos specjalnie dlugo nie jezdze po wystawach. Bo czy fakt ze jestem Polką i nie jednego dajmy na to gończego polskiego i jego ocenianie na wystawach tez widziala, jednak nigdy w zyciu nie powiedzialabym ze cos wiem o tej rasie...
Tak więc wierze, ze wystawa, a na pewno dalsza częsc wyprawy- czyli podroze, spotkania, beda warte tego wszystkiego i koniec kropka, bo to jest wazniejsze od oceny na wystawie, czy mieszanie w wynikach jak to niektorzy lubia robic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]()
Jeszcze raz powiem ze zycie powodzenia i bede trzymala kciuki za swoje kumple
![]() i rob cie duuuuuuuuuuuuzo fotek - potem na Sk bedzie cie robic wywiad ![]() Shaluka, a kto mowil ze spec to ten ktory urodzony na SK czy CZ- ja mowilam o specie od rasy a nie od tych ktore maja jak ty mowis- pasport. - (mysle ze obie zrozumielis mi o co chodzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wilczy Duch
|
![]()
No nie dokonca, bo co innego wywnioskowalam z twoich postow, no ale nie wazne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |||
Member
|
![]()
Jak możesz w to wątpić !? Zrozumieliśmy, zrozumieliśmy...nawet bardzo dobrze rozumiemy kto, i o czym, pisze.
![]() W mojej ulubionej powieści "Chłopi" występuje karczmarz Jankiel, o którym w pewnym momencie pada taka opinia "Jankiel ta wie wszystko zaraz, a może i nieco przódzi ....". ![]() Do tej pory na tym forum padały często ostre słowa krytyki (pomijam fakt czy słuszne i "kto kogo") po wystawach. A teraz - proszę, proszę: jeszcze się impreza nie odbyła, a już można powiedzieć, że wóz poprzedza kobyłę ![]() ![]() Gdyby jednak założyć, że krytyka Sztokholmu "przed Sztokholmem" jest zasadna, to czy niżej wymienieni właściciele nie powinni zostać ostrzeżeni, aby jednak nie jechali ![]() ![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
A czy kiedys nie pisalam juz o tym.... Tzn o sedziowaniu na Swiatowkach i Europejskich? ![]() ![]() A jesli jakis wygra? Oczywiscie to powod do dumy... ale nijak sie ma to do dumy z ZASLUZONEJ wygranej... Dlatego niestety jest jak jest (imbusow i innych to i tak nie zniecheci), ale jest gigantyczna przepasc miedzy tytulem Zwyciezca Swiata, a Zwyciezca Klubu u takiej Soni, Oskara, czy Moniki.... Bo jak pojedzie 1 pies na Swiatowke to zostawnie Zw. Swiata. A jak pojedzie jeden jedyny pies do Soni to nawet jak bedzie sam to moze zejsc z "db"... Lubie wystawy, ale darujcie, ze nie pieje z zachwytu, gdy sedzia sadzi takie byki w ocenie ze juz jak otwiera usta to widac, ze wzorca nie czytal... Meczace jest, gdy jade na wystawe i modle sie, zeby trafic na sedziego, ktory zna choc podstawy... ![]() Coz, nie bede brac przykladu z innych i rezygnowac z wystawiania tylko dlatego, ze ktos nie potrafi wykonac porzadnie swojej pracy...? Ale OBIECUJE jeszcze cos innego... zamiast gadac zagadkami o jakis wzorcach i preferencjach i jako odpowiedz dostawac sieczke o innych typach bede pisala o konkretach... Wtedy bedzei jasniej, mozna bedzie podyskutowac o konktretnych rzeczach i nie bedzie juz szansy na slowa "krytykuje, bo nie wygral jej pies"... Rzeczywiscie czas podyskutowac o konkretach i faktach... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
VIP Member
|
![]()
(o reszcie napisze w temacie o wystawach
![]()
![]() |
Thread Tools | |