![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Jak juz pisalam w jednym z tematow, robie (razem z innymi sedziami) dokladny komentarz do wzorca z fotkami wad i zaletow.
poniewasz kazdy kto daje fotki na WD jak by ich publikuje publiczne, chcialam jescze raz zapytac, bo moze ktos bedzie mial przeczywko temu zeby uzywac jego autorstwa fotki na ten komentarz. a kto jest chetny zobaczyc swojego psa w komentarzu (i wad i zalet) tez bardzo prosze o napisaniu tu ze pozwolia cie na to. dziekuje p.s. jasne ze nie ktore psy i tak beda ![]() ![]() tu chodzi o prawa autorskie innych. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
złośliwy krasnolud
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Wolfin jak myślisz co ci napiszę pozwolę czy nie ??????
??????????????? ???????? ????????????? Możesz brać tylko pamiętaj ![]() ![]() ![]() znasz moje zdanie na ten temat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Cóż, szkoda że znowu pojawia się motyw wyśmiewania, szkoda że od Ciebie, Aneto. No ale trudno.
Ja chciałem zwrócić uwagę na to że to nie jest takie proste. Swego czasu robiłem zdjęcia dla portalu ratowniczego, dalej z resztą mam legitymację prasową i to nie było tak że robiłem fotki i wrzucałem do sieci. Musiała być zgoda i tyle. Jasne, można jechać na chama, no ale wg mnie lepiej najpierw skontaktować się z właścicielem i powiedzieć. Ja to mam w dupie, wady i zalety Ciri znam, a zdanie internetowych opisywaczy to mam jeszcze głębiej.
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Daiva-to co zrobiłaś możesz oczywiście używać. Masz do tego pełne prawo- np foty robione na wystawie. Jedyne co, to dobrym obyczajem jest pokazanie właścicielom danego psa uzycie tej fotki w konkretnym miejscu i z konkretnym opisem (cos jak autoryzacja). Bo przecież ideą całości pracy jest OBIEKTYWNA ocena psów, w porównaniu do wzorca a nie punktowanie, ośmieszanie konkretnych osobników.I prac ama słuzyć nam wszystkim (m.in) a nie wywoływaniu konfliktów
![]() Jeśli podeślesz do kazdego z właścicieli zdjęcie wraz z towarzyszącym mu tekstem i zapytasz o zgodę na uzycie tej fotki- wszystko będzie OK. Czy możesz napisać kto jest w zespole tworzącym ową pracę? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]()
Ja z nikogo sie nie naśmiewam
![]() Quote:
![]() ![]() Ja mam wyrobione zdanie na temat (poradnika) jak ma wyglądać czw a jak nie i będę murem stawać za każdym projektem z tym związanym co do fotek to inna sprawa i wolfin uzyskała prawa do fotek moich psów . ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|