![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Junior Member
|
![]()
chcesz powiedziec ze wcz to kanapowiec hiehei??
jak pamietam z tego co przeczytalem co pisalas o wcz to jest to skoro nie chcesz bandyta to napewno (nie)grzeczny piesek ![]() ![]() no ale w sumie ten charakterek i osobowosc to dla mnie najwartosciowsze wiem ze mam partnera a nie poddanego ![]() ![]() a jak mam dolaczyc fotke malego sopelka?? niestety zwlekalem z robieniem zdjec i wiele ich nie mam buuuu jak mi brakuje mojego sopla, az sie boje co to bedzie kiedy przez wiele lat sie zzyje z pieskami a one odejda....... ehhh trzeba sie cieszyc tym co sie przezylo, bo to jest cos trwalego i tylko moje): ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Junior Member
|
![]()
slusznie slusznie instrukcji nigdy za wiel mozna wtedy dojsc do perfekcji):
![]() ![]() czas chyba powoli zawyc do ksiezyca hie teraz dobry shiraz i lulu moze jakies haszczaki wilczaki czy ine szpice zabiora mnie na hasanie): ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Junior Member
|
![]()
Witam po długaśnej przerwie na tym forum !
![]() ![]() ![]() Ja w sprawie zestawów... ![]() ![]() Intryguje mnie, czy psy jednej płci obu ras są w stanie w ogóle się ze sobą w miarę bezkrwawo dogadać ?... Najlepiej roztoczcie przede mną wszelkie pesymistyczne wizje, bo zbyt długo rozmyślam o CzW w kontekście "jak by to było...?" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#66 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Anubis z Peronówki o ile mi dobrze wiadomo mieszka sobie z kilkudziesięciema haszczakami ![]() I ja w przyszłości planuję mieć-a może i hodować te dwie rasy równocześnie... Zacznę mam nadzieję w niedługim czasie, za jakieś 2-3 lata od husky, potem będzie wilczak... Czyli narazie widze to jako zestaw 2H + W, a potem może będzie 2H + 2W (= katastrofa ![]() ![]() ![]() Pozdr.
![]() |
![]() |
#67 |
Member
|
![]()
Zależy co sie trafi bo jeśli super samcqa alfa mocno przekonanego o swojej przewodniej sile na świecie to moga byc ciągłe jatki z facetami. No chyba że macie dobry managment. A z tego co misię zdaje to przykąłd z Anubisem nie jest trafiony- on raczej nie spotyka sie na luxno udeptanej ziemi z husky , zwłaszca facetami.
![]() |
#68 |
Junior Member
|
![]()
A no własnie... - jedyna dla mnie akceptowalna opcja - życie na wspólnym wybiegu (duuużym) z kojcami, ale niemal zawsze otwartymi na oścież.
O takie przykłady współżycia tych ras mi chodzi - stałe przebywanie luzem w swoim towarzystwie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Member
|
![]()
Manu, to weź sukę dobrze radzę.
![]() |
#70 |
Junior Member
|
![]()
A sunie CzW są w stadzie mniej dominujące ? Bo u huskich to rzadko
![]() Moje dwie obecnie są jeszcze młode i mają niewiele ponad pół roku, ale już widzę, że jedna się zapowiada na niezłą cholerę i już teraz siostrą pomiata. Jeśli chodzi o psy to układ mam taki: - Chinook (ponad 3 lata) jest bezjajeczny (ale buntownik, zazdrośnik, kłótliwy i się panosi bardzo), - dość uległy i bardzo przyjacielski kundelek Kajtek 2-latek, który też niedługo zostanie pozbawiony jaj, bo mu jedno w brzuchu zostało i tak tego nie zostawię - oraz 7,5-letni Manu, dominujący w stadzie, wyniosły i strasznie dumny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wilczasty : Foto
|
![]()
Jeśli chcesz mogę do ciebie wpaść ze swoimi dwoma potworami po nowym roku i sama ocenisz
![]()
![]() |
#72 |
Junior Member
|
![]()
Łoooo....! Pewnie !
![]() ![]() ![]() Zaraz wyślę Ci PW z adresem i telefonem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Member
|
![]()
Mimo wszystko polecam jednak sunie i wizytę Daniela.
![]() |
#74 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Moja suka miala mozliwosc od razu dosta cie do duzej kompanii psow (okolo 10) i nie miala problemow, tylko z 2 z nich (to chodzi o suki wilczaka) przez caly czas pobytu tak oni i nie pogodzili sie, moja suka tez jest duzym dominantem i kazda okazija spotkania z nimi byla walka. ![]() ale jeszly bedzies kupowacz malego szczieniaka, to myszle ze bedzie OK pzdr. z Litwy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Co do zakupu CzW to warto to dokladnie przemyslec na jaka plec sie zdecydujesz. Wilczak z Husky dogada sie doskonale - to jednak bardzo podobne do siebie rasy. I takich zestawow znam sporo. Z naszego podworka to oczywiscie Anubis, ktory przez dlugi czas zyl z Husky - dopiero potem dostal kwatere z Jola. Przyjacielem Banshee jest Zapp - krzyzowka malamuta. Draco tez dzieli dom z dwoma Husky - suczka i bardzo dominujacym psem.... Psy sa bardzo dominujace do innych samcow, ale w stadzie dogaduja sie dobrze - o ile sa wychowywane razem od poczatku. Z sukami jest inna sprawa i tu o wiele latwiej o niesnaski jesli trafi sie druga 'zaczepna'. W tym temacie masz dokladnie jak w wilczym stadzie - u wilkow watahe tworzy spora grupka "facetow" w roznym wieku. Ale samice dogaduja sie o wiele gorzej - jak zaczna sie spory, to jedna z nich musi stado opuscic albo zginac. U wilczakow jest podobnie - oczywiscie mozna to trzymac pod kontrola, ale znam sporo przypadkow, gdzie suki puszczone na zywiol reszte zycia spedzaly w separacji (albo szly do nowego wlasciciela).... Czyli jak masz suke pomiatajaca innymi sukami to mimo wszystko wybralabym raczej psa - on o wiele latwiej sie wpasuje i nie zrobic rewolucji przy pierwszej cieczce... ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Junior Member
|
![]()
No Margo, właśnie ! Tak coś właśnie czułam....
Tak czy inaczej, temat jest na razie raczej w mojej tylko głowie, jeslibym miała zacząć nad tym mysleć bardziej poważnie, to musiałabym jeszcze przekonać Waldka... ![]() Jeśli chodzi o rasy, to oboje uwielbiamy husky i bardzo interesujemy się grenlandami (też zaprzęgowce, znacznie trudniejsze niż husky). Ja na dodatek jeszcze wilczakami. I tu jest dylemat. Jeśli wprowadzić do stada kolejnego psiura, ciekawego psiura, to: - albo wspólnie wymarzony grenland, który należy do właściwej grupy FCI i może brac udział w zawodach razem w zaprzęgu z papierowymi huskimi w jednej kategorii - albo mój wymarzony wilczak, który mógłby się udzielać jedynie w bikejouringu (pies ciągnie rower), skijouringu (narty) lub w zaprzęgu w klasyfikacji mieszanej, co Waldkowi mniej pasuje (zresztą jak do zaprzęgu to pies mógłby być znacznie za wysoki) I to jest chyba jedyny dylemat, bo jeśli chodzi o trudność, to obie rasy mogą sobie podać łapę ![]() Wizyta Daniela może conieco rozstrzygnie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Moderator
|
![]() Quote:
noo o to my i chodzilo, nawet i teraz moja sunia kiedy uslyszi imie 1 z suk Daniela od razu staje cie bardzo bojowa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
love and terror
|
![]()
Manu to sie przekonaj co chcesz
![]() Jak wezmiesz wilczaka, to jestem baardzo ciekawa jak poradzi sobie wilczak w zaprzegu ![]() Trzymam kciuki! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Junior Member
|
![]()
No masz rację, grenlandy w wiekszości są wyższe niż przeciętny husky. Na dodatek jestem zdecydowana, że jesli grenland, to z miotu po Paarga Velho, którego Ty własnie osobiście poznałaś
![]() ![]() No, ale spełniony byłby ten drugi czynnik, czyli mógłby być w jednej kategorii z huskimi (papierowymi) na zawodach... Tak więc, jak widzicie, mam nad czym rozmyslać... Myślę, że po prostu życie zadecyduje ![]() ![]() Myślę, że to dobry pomysł zostawić to takiemu biegowi...? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|