![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#121 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Bo jako jedyny zastanawia się nad tym, co robi, a nie tylko biegnie... :]
![]() |
#122 |
Junior Member
|
![]()
Fajne zdjecia ! Ja mam tylko pytanie - czy Jabber od razu skakal na takiej wysokosci tyczek ? Wydaje mi sie, ze troche za szybko podniesliscie tyczki, nawet jesli pies ma czysciutkie stawy ... Majeczka dopoki biegala u nas na treningach, to skakala tylko na niskich tyczkach, no ale sa rozne metody prowadzenia ...
Tak na marginesie, to jestem fanka Natalie Litavskej Kotliny (o ile dobrze pamietam i o ile nie przekrecilam imienia suni). 2 lata temu bylam zachwycona jej wspolpraca w pania i 'nakreceniem' na pileczke. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Junior Member
|
![]()
sssmok - pewnie jestescie w dobrych rekach, ale ja troszeczke jestem przewrazliwiona na punkcie bezpieczenstwa psow. Nie odbieraj mojej wczesniejszej wypowiedzi negatywnie, tym bardziej ze taka wysokosc do pokonania przez wilczaka, to zaden problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Member
|
![]()
Sssmoku, świetna robota, a Jabb to po prostu talent
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
A co do slalomu - to jedyny problem. Jak mozna wymagac od wilczaka takiej glupoty ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Junior Member
|
![]()
Dzieki za wyjasnienie - fajnie, ze bawicie sie w agility. To fajnie wzmacnia wspolprace wlasciciela z psem. Gdzie cwiczycie ?
Slalom jest specyficzny - szczegolnie dla myslacych psow ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
![]() Widac, ze Jabba to lubi, no z wyjatkiem slalomu ![]() Ale reszta przeszkod super. Ostatnio podpasowala mu kladka. Mam z 400 zdjec z zajec, ale nie wiem kiedy je obrobie... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Te same zajecia, ale nizsza przeszkoda
![]() ![]() ![]() I tunelik: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
A jest jakaś fota gleby przewodnika?
![]()
![]() |
#130 |
K-Lee Family
|
![]()
K-lee za to uwielbia frisbee
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Może nam się uda, jak nie to znajdziemy inną zabawę bo jest ich całe mnóstwo, ale... liczę, że ta chęć jej zostanie. Na treningi nie chodzimy zbyt często, żeby zapał jej nie minął ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
A ile średnio trwa wasz trening?
![]() |
#132 |
K-Lee Family
|
![]()
Jakieś pół godziny, czasem nawet do godziny jak K-lee ma zapał
![]() Ale zaczynaliśmy od przeciągania się, szarpania, gonienia frisbee po trawie... dosłownie od 2 rzucików rolerków. Na początku to może z 5 minut trwał trening ![]() Ale przerywamy kiedy suka jest nakręcona, a nie kiedy się znudzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Czyli talerzykowy standard
![]()
![]() |
#134 |
K-Lee Family
|
![]()
Dokładnie i póki co, twierdzę, że z wilczakiem też można
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Baaj dostał swój pierwszy talerzyk przy okazji zawodów, które były w Warszawie i stwierdzam, że jak na niego, to zainteresowanie było znaczne
![]() Jednak to piłka na długim sznurku wygrała z psami, które były luzem :]
![]() |
#136 |
K-Lee Family
|
![]()
U nas frisbee nadal rządzi
![]() ![]() ![]() Tak sobie wymyśliłam, że może w czerwcu uda się nam wystartować w jakichś zawodach, ale to się pewnie okaże za kilka miesięcy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Ardal Conall
|
![]()
I my też dołączamy sie do tego stwierdzenia
![]() Na łodzkiej wystawie kupiliśmy frisbee, tak na próbę, bo Ardal uwielbia różne nowe głupoty i energia mu się nie kończy nigdy. Więc czemu nie spróbować. No i wczoraj nadarzyła się ku temu okazja i... załąpał o co chodzi już od pierwszego rzutu. Było kilka akcji, gdzie sam się zdziwił, że aż tak wysoko może skoczyć (a skakał przez naprawdę już wysokie bramki). Aż sam nie wiem kto miał większą frajdę z tej zabawy, Ardal czy my ![]() Dziś znowu jedziemy porzucać ![]() a to kilka fotek z wczoraj od tego się zaczęło: ![]() później było ciągle tak: ![]() ![]() ![]() był bardzo niepocieszony, kiedy po godzinie ogłosiliśmy koniec zabawy i frisbee powędrowało do torby. Ale dziś ciąg dalszy i Ardal chyba już o tym wie... ![]() Ewa od K-lee też to pewnie powtarza, ale ja powiem raz jeszcze-POLECAM każdemu bo to super sprawa i zabawa!!!
![]() |
#138 |
K-Lee Family
|
![]()
Strasznie się cieszę, że Ardalowi frisbee też podpasowało
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Jesteśmy z Astuchną juz po trzech zajęciach z agility i w końcu muszę się trochę pochwalić
![]() Wydaje mi się, że Aszczurkowi się podoba, choć między kolejnymi seriami przeszkód nudzi się niemiłosiernie i kombinuje co by zmajstrować, ale za to jak wpada w tunele to ho ho ![]() Parę foteczek, niestety słabej jakości- Witek nie naładował za dobrze aparatu i słabo ostrzył. A zamieszczam bo niewiadomo kiedy uda mi sie go znów namówić by wybrał się z nami na zajęcia. Uczymy się szybkich obrotów: Wpierw w miejscu: ![]() ![]() A potem w biegu: ![]() I Astusiowa specjalność- tunele ![]() ![]() ![]()
![]() |
#140 |
K-Lee Family
|
![]()
Super!!!!
![]() My jutro mamy zawody w Parku Południowym, DCDC 2010 Wrocław, więc trzymajcie kciuki, żebyśmy nie byli ostatni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|