![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Wyjaśniam wszystkim zainteresowanym, że czambor na listę reproduktorów trafił przez błąd sortowania bazy danych.
Oczywiście spełnia wszystkie warunki, aby takim reproduktorem mógł zostać. Jednak nie ma takiego wpisu w rodowodzie. W Polsce mamy trochę inne warunki i nawet przy naszych przepisach dostał by taką zgodę warunkowo przy ewentualnej wpadce. Oczywiście będzie miał wykonane wszystkie badania i przeglądy zgodnie z obowiązującymi zasadami. Będzie miał zaliczoną odpowiednią ilość wystaw. Kwestia ewentualnych kryć pozostaje w tej chwili otwarta. Nie mówię TAK i nie mówię NIE. Ewentualną decyzję podejmę jak pies skończy 2 lata. Jednak coraz bardziej, a zwłaszcza w świetle ostatnich wydarzeń skłaniam się ku NIE. Nie interesują mnie przepychanki kosztem mojego psa. Nie jest to marionetka i ja osobiście na cos takiego nie pozwolę. Mam swoje pewne obawy, co do faktu, aby został reproduktorem, znam jego wady i słabe strony. Wiem, co jest nie tak, a czego nie widać. Ja nie boje się pisać o swoim psie, bo w odróżnieniu do wielu innych ja go znam bardzo dobrze i mnie to osobiście nie przeszkadza. Wiem też, co się zmieni po fakcie pierwszego, nieprzemyslanego krycia i ja sam osobiście tego nie chce. Przepraszam wszystkich tych, którzy dostali z mojej strony oferty na krycie moim psem, bo pewnie teraz będą się czuli zawiedzeni. Przepraszam za to, ze mieli w związku z tym plany na teraz, ale będą musieli poczekać lub skorzystać z innego reproduktora. Na przyszłość, jeśli ktoś będzie chciał uzyskać więcej informacji na temat mojego psa i jego przyszłości to zapraszam do kontaktu ze mną. |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|