![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Nauczona doswiadczeniem wlasnym i zaprzyjaznionym zwracam uwage na imiona ...i to jest chyba jedyna forma przesadow, jakim sie poddaje....zeby ten psi bebec mial jakiekolwiek inne imie juz bym stawala na glowie, zeby byl u mnie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ja przesadna nie jestem ale... po co kusic los
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
"Tata" Demolki :-)
|
![]() Quote:
Ciche i ukrywające się nie rozgrzewa tak jak mały diabełek :-)
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Słuchaj - ja tez kocham "cos" z temperamentem - dlatego czekam na psa-wilczaka.....ale nooo bez przesaaadyyyyyyyy
![]() Zreszta pogadamy niedługo hi hiiiiii Na pewno nie będziesz się nudził a ja mam nadzieję, ze będziesz nam opisywał wyczyny młodej na wybrzeżu ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Distinguished Member
|
![]()
A ja tam nie wierzę w imiona, z których znaczeniem pies się potem może, tak jakby, utożsamić...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Kiedyś, dawno dawno temu.. :-)
Zastanawiałem sie czy zakochać się w ładnej i prawdopodobnie "niezbyt złozonej psychicznie" :-) czy też może postawić na osobowość, bogatą naturę olewając sprawy wyglądu. Tak, wiem jak to beznadziejnie brzmi, ale wierzcie mi miałem nieraz bardziej beznadziejne pomysły :-) I doszedłem jednak zdecydowanie do jednego: Bogactwo wnętrza partnera zapewnia ciekawe życie. Nie powiedziałem że łatwe, ale na pewno bogate w wrażenia. I te wesołe, wspaniałe, i w te koszmarniejsze. Ale jedno jest zdecydowanie pewne. Szarość dnia to mały ale skuteczny sztylecik pchający nas w odchłań gnuśności, odbierający oddech, pokrywający pajęczyną. A gdy nasze życie płonie ogniem, to nawet koszmary czynić potrafią nasze życie pełniejszym i ciekawszym, choć oczywiście nie łatwiejszym. Kiedyś umierałem sobie na pogotowiu. I wiecie o czym wtedy zdążyłem jeszcze przed "odjechaniem" pomysleć? Nie o bliskich, nie o jakichś tam niespełnionych planach. Zdążyłem pomyśleć o tym że tak banalnie i szaro odchodze w poczekalni pogotowia. Takie to było nijakie i szare, takie beznadziejnie nijakie. Kiedyś także siedziałem zamknięty na komisariacie na klasyczne 24h do wyjaśnienia. I szarość i bezbarwność celi to był koszmar. Gdy wyszedłem następnego dnia przed komisariat, i spojżałem się na krzewy przy jego schodach.. popłakałem się. Były tak piekne, tyle było w nich szczegułów.. Tyle detali - i kazdy inny. Tyle się w nich działo :-) A niech mi DeMolka zeżre całe mieszkanie. A niech mi zje klawiaturę od kompa, i najnowszą komórkę. Przynajmniej poczuję że żyję, a cały środek będzie mi pulsował tak że tętno krwi w uszach zagłuszy szum miasta. Będę wiedział że żyję :-) A przecież o to chodzi, NIE?! ![]() ..będzie DeMolka... Postanowiono. ![]()
![]() |
#8 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Ynk a czy inne z miotu to DeMon lub DeNtysta?
![]() ladne towarzystwo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Member
|
![]() ![]() a tak wogóle - raczej zmieniacie imiona swoich psiaków, czy zostajecie przy rodowodowym? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
VIP Member
|
![]()
Mnie się wymyśliło, żeby pies nazywał sie tak samo w rodowodzie i na codzien .....i taki Amber pasowalby mi bez zastrzezen ......hmmm ale on nie tylko z imienia
![]() Ale ta wersja to akurat w przypadku wilczakow - bo ich jest na tyle niewiele , ze mowiac o ktoryms wiadomo ze chodzi o tego konkretnego...w innych rasach bardziej operuje sie nazwami hodowli ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Ja od poczatku bylam pewna ze chce jedno imie w papiery i do wolania, to wygodne, oczywiscie jesli da sie dogadac z hodowca :P
I z nastepnym tez tak bym chciala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
love and terror
|
![]()
No w sumie to jest wygodne
Ale jesli miot ma miec na literke Q to co? Ori wiesz o co chodzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Distinguished Member
|
![]()
To zależy jedynie od gustu właściciela... No bo jeśli się komuś nie spodoba imię rodowodowe, to przecież to naturalne, że je chce zmienić
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
|
![]() Quote:
Miała być Quink ![]() Ale stało sie jak sie stało. Ma być na D no to będzie DeMolka ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
love and terror
|
![]()
A co ustalales ta z hodowce ze tak mialo byc i teraz tez rozmiawiales na temat imienia twojej wybranki!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
No tez mi problem....: - Qrka Qrna - Qrde.... _........ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
|
![]() Quote:
Co mam tu ustalać z hodowcą? Czy jak będziesz rodzić to z położną będziesz pertraktować nt imienia dziecka?!
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|