![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
pozycja wystawowa to jedna z łatwiejszych rzeczy jaka widziałem wsród klikerowców. Spróbuj też inne wyzwania
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ze co nie sproboje?!!! ![]() oczywis cie ze tak. pozycja wystawowa to tylko pierwsza zecz do zrobiena a potem... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
jakosz nie pamietam zeby ja dodalam nowy temat, ale jieszly juz duchy w wolfdogu istnieja
![]() jakim sposobem szkoli cie swoje psy zeby piekne pokazywali sie w ringach, wystawiaczie jak (po czesku z ponoszieniem ogonu reka do gory), swobodnie, ili jak, jak robi cie zeby pies pieknie pokazal swoje uszy. kazdy kraj ma swoj obiczaj-jak sedzuja sedzy i reaguja na pozycje wystawowa. piscie wszystkie cziekawostki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
I jako pierwsza opowiem o jedniej sedzinie z Finlandii, u ktorej moja suke w 2005 roku w marcu (CACIB Wilno) mala okazje poszle 5 minut poznania, wystawic moja kolezanka.
Ja pokazalam jak wystawic z podnoszieniem ogona do gory reka, ona tak i zrobila a pani sedzia dala suce CACIB, no BOB wygral pies z Finlandii. Potem sedzina powiedzala, ze suka lepsza, ale, takim wulgarnym metodem psa nie mozna wystawic ![]() czy tak mozna u inych sedziow tylko u finow nie? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Metoda jest taka, ze pies ma stac prawidlowo i WZORCOWO. Jesli stanie bez dotykania to bombowo. Ale jesli ogon ma mocno w dol, czy nawet na brzuchu, to od sedziego znajacego rase szybko dostanie opis "ogon nieprawidlowo osadzony, nieprawidlowo noszony". Koniec i kropka... ![]() Jak pies ma mocno wysuniete nogi do tylu to od sedziego znajacego CzW mozna nawet zalapac 'bdb' za "zbyt mocne, 'onowate' katowanie i zbyt opadajaca gorna linie". Dlatego lepiej psa poprawic recznie, niz dostac zly opis tylko dlatego, ze pies zle stoi. To tez powod dlaczego zwykle psy lepiej wystawione wygrywaja nawet z psami lepszymi, ale stajacymi jak ofiary. Ale dac wygrac psu (wedlug samej sedziny) gorszemu dlatego, ze lepszy byl poprawiany w pozycji wystawowej jest bez sensu....
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
do listy "dziwnych sedziow' mozemi dolaczyc jeszczie jednego-oglada zeby z 3 metrow od psa, boji sie poglaskac, bo ta bestia moze jego zjesc, ale daje rewelacyjny opis i chetnie odpowiada na pytanie.
to jest dobry ale nie szmaly Denis Kuzelj z Slovenii. (ale z drugej strony jest dzielny-pierwszy zuczil sie zeby ratowac chow chow w konkursie fynalowym, kedy jego chcial zjecz Aliaskan malamut ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
obie psa zyja-tylko jeden z przegryzionym nosiem a drugy lapa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |