|
|
|
|||||||
| Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#14 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Mierzenie psa nie jest takie proste bo większosć psów poprostu nie da się dokładnie zmierzyć. Wystarczy, ze właściciel podduszająć psa podniesie go do góry. Takie przykłady jakie podała Margo można odnieść praktycznie do każdego sędziego i ja mogę dać lepsze i słuszniejsze przykłady i nie o to pytałem. Takie przykłady dotyczą zarówno słaowackich jak i czeskich sędziów. Zresztą wyniki wpisuje asystent i wystarczy, ze ktoś źle usłyszy. Sam osobiscie byłem świadkiem takiego błędu u innego psa. Po raz kolejny lepiej jest opowiedzieć bajkę ale jest już po północy to należało by zacząć straszyć. Moze to by było lepsze rozwiazanie. Eksperyment pewnie był robiony na spotkaniu i pies pewnie w miarę upływu dnia rósł. Wiadomo dlaczego. Jeśli wyznaczy się prawidłowo kłąb u psa i ustawi go prawidłowo do pomiaru, a pies da sobie go wykonać to różnica nie będzie większa jak 1 mm. Problem w tym, ze ponad 70 % psów jest nieprzygotowana i wtedy sędziowie oceniają psa na podstawie proporcji. z dokładnością własnie do około 2-3 cm. |
|
|
|
|
|
|