![]() |
![]() |
|
Tisk, televize a reklamy Českoslovenští vlčáci v médiích, reklamě, videoklipech a televizi (kde hrají vlky nebo sami sebe). Články a programy o tomto plemeni... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
ale že jsi se rozohnila...to chce klid, lidí co vše ví a vše umí je spousty... bohužel
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Kdybyste dokázal koukat na věci reálně, tak máte zážitky s námi celkem hezké a kdybyste byl ještě k tomu pozorný, mohl jste se něco i přiučit. Vaše škoda. Last edited by Pavel; 17-03-2010 at 08:45. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Proč pořád mluvíte o volně pobíhajících psech ? Žádní takoví tam nebyli a abi by nikoho nenapadlo při prezentacích tam nějaké pustit. S majitelkou feny BO, která tam mondioring předváděla se moc dobře znám. A proto jsem se jí speciálně ptal, zda při její prezentaci můžeme vyndat psy z kotců. Ona mi na to doslova odpověděla "jasně, čím více rušivých podnětů, tím lépe". A také jsme bez problémů se psy, kteří pochopitelně na figuranza čtěkali, stáli za páskou a fenka předvedla bezproblémové zákusy aniž by si okolí jakkoliv všímala. Quote:
Quote:
Quote:
Další z Vašeho příspěvku snad sluší jen přejít mlčením ... Last edited by Pavel; 17-03-2010 at 11:22. |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Upozorňuji všechny diskutující, že necháváme toto fórum otevřené, ale nebudeme tolerovat vulgarity a sprosté osobní útoky. Pro ně také byli dočasně někteří z diskutujících zablokováni.
Takže diskuze ano, ale v mezích alespoň základní slušnosti !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||||||||||||||||||||||||||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Naopak, asi po oněch 30min, kdy byl podle Vás pes pana Primáka údajně pokousán psem pana Adriana, se k nám doslova přiřítila jedna pracovnice z Helppes (nevím,zda jste to byla Vy, či kolegyně) a nařkla nás, že "naši psi, pokousali vodícího psa". Načež jsme zůstali v údivu stát. Ano, v tuto chvíli byl pan Primák za stánkem Helppes spolu s pracovníky této organizace a jeho pes měl ucho od krve. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Mimochodem, snad každý pes, ne jen ten vodicí může mít z nějaké šarvátky (a lecčeho jiného) následky na celý život, ne? Quote:
Quote:
Quote:
Nevidím důvod, proč by to měl mít pan Adrian ještě dražší. Můžeme to vzít také z druhé strany - taktéž jste nezmínili ani v nejmenším, že pan Adrian zaplatil majiteli ještě nemálo navíc. Quote:
Také by mne zajímalo , jak byste se v dané situaci zachovala Vy. Pan Adrian měl odjet se sanitou i se svými 2psy? Obecně se dost často nemusí fena s fenou a pes se psem..a pak, chtěla bych vidět, jak byste do zařízené sanity nacpala člověka na vozíku, jeho vodicího psa, další dva psy a jejich majitele. Pan Adrian mi své psy přenechal na hlídání - nikoho jiného, koho by požádal nebylo-nebylo jiné řešení. Pan Adrian tedy odjel se sanitou, své psy mi nechal na starost než přijede jeho přítelkyně, a psy si vezme. Bohužel, přítelkyně nebydlí zrovna na Andělu, kde se akce konala a proto trvalo dost dlouho, než přijela. Se psy pana Adriana i svým štěnětem jsem postávala u čajovny. Dcera známého pana Adriana si vždy "vypůjčila" jednoho ze 3psů, oběhla s ním kolečko, vrátila se a psa "vyměnila za jiného". Vše bylo v pořádku (až doposud byli psi bez náhubků!!) až do chvíle, kdy holčina přišla s tím, že jí pán, který měl sám agresivní fenu labradora, vynadal, že její pes má mít náhubek (v tu chvíli venčila fenu). Poté jsme se dohodli, aby tím směrem už raději nechodila. Bohužel, tato fena se po chvíli lekla kolemjdoucího člověka na chůdách a skutečně utekla. Holčina ji po chvíli neudržela (vzhledem k totálně rozbahněnému trávníku) a fena se jí vysmekla a utíkala směr hlavní třída. Samozřejmě, pes od p. Adriana se pokusil za fenou běžet také, takže běžet chytat fenu s dvěma dalšími psy nebylo dost dobře možné. Páni řezníci nebyly ochotni psa podržet a než bych jej uvázala k zábradlí skrž šroubovací karabinu, byla by fena bůh ví kde. V rámci možností jsem tedy spěchala na hlavní třídu, kde mi vyšel naproti otec holčiny i s chycenou fenou. Opět tedy VY píšete nepravdivé informace. Vy jste totiž vyběhli ze stánku a setkali jsme se u schodů k hlavní třídě a říkali jste, kudy fena běžela a tím to skončilo. Ale odchytil ji otec holčiny. Ještě bych ráda podotkla, že holčině bylo 14let..na loňském LVT jsem viděla i 10ti leté majitelky NO ...takže opět-argumentovat zde věkem a konstitucí, mi nepřipadá zrovna na místě. Jsem si celkem jistá, že takto splašené zvíře byste neudržela ani Vy, zvlášť na zmíněném totálně rozbahněném "trávníku". Zkrátka, toto, se mohlo stát komukoli, kdo by zvířata hlídal po dobu nepřítomnosti majitele. Quote:
...že se jednalo o psa ze smečky, ze které jeden pes pokousal vodicího psa a vám to bylo úplně jedno...a ono je to kousání nakažlivé? Nebo byli oba psi spolu? Pokud není platné ani jedno ani druhé, nechápu, proč to tady vůbec takto píšete! Pokud budu chytat cizího psa, kterého vůbec neznám, který se navíc lekl-splašil se, tak snad musím vždy počítat s tím, že mne takový pes může pokousta, nebo mi nějak ublížit. To přeci nemá co dělat s tím, že je to zvíře smečkové (to je snad také každý pes, akorát některý více, jiný méně), nebo že jeho druh údajně pokousal psa. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Jana Šuterová (sama za sebe, ne za nějaký "Váš" fanklub p. Adriana. Ten totiž žádný fanklub nemá a ani jej nepotřebuje, oproti Vaší organizaci) |
|||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Omlouvám se za takové "románové vydání" ale to už fakt nešlo!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Not so Junior Member
|
![]() Quote:
Ti kdo znají ČSV, mohou si vybavit, jak se ČSV při jakýchkoli mezi-psích kontaktech chovají hlučně. Pokud tedy byl pes na krátkém vodítku celou dobu, a pokud by ČSV vodícího psa napadl tak, že by mu natrhl ucho, muselo by se to stát těsně u invalidního vozíku slepce. Neznám ČSV, které by při konfliktu takového stupně hlasitě nezavrčelo. Cizí vrčení + kvičení vlastního psa těsně u jeho vozíku a on si toho nevšiml, když se jako slepec orientuje sluchem?
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
Pokud by to bylo tak, jak zde prezentuje paní Daušová - pokud vše viděli atd. proč nezakročili hned..?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
tak si tu čtu celou tuto dlouhatánskou debatu a musím říct, že je to velmi zajímavé. Mně z toho plyne ponaučení, že vždy musím být daleko obezřetnější než by bylo potřeba, ne že by to můj pes potřebovat, ale abych ho chránila před takovými situacemi. Takže můj názor je, že když bych byla na takové akci já, schovala bych dobroty z prasátka na doma n. bych se psy raději odešla někam do klidnější části, kde mají krytá záda a nikdo se k nim nemůže nečekaně přiblížit a tam jim dobroty dala. Jsem majitelkou čsv teprve 2 roky, ale naučila jsem se velmi rychle pravidlo, že vždy své psy zabezpečím tak, aby kdyby došlo k nějaké takové situaci, byli zajištěni a nemohl mi nikdo nic říct. Takže já používám jednoznačně náhubek za všech okolností.
A s tím názorem, že pes neudělá nic dítěti, s tím taky nesouhlasím, NIKDY bych v tomhle žádnému psovi nevěřila, ať je to čsv, borderka n. zlatý retriever, děti jsou nevypočitatelné a v tom je to nebezpečí. A uplně největší nebezpečí jsou jejich rodiče, kteří si stejně jak Andriane povídají a nedávají pozor, a to nemluvím o většině malých uštěkaných "myší" které chodí věčně na volno a s egem vysokým jak mrakodrap (a neustále podporovaným milujícími pánečky), kteří absolutně nerespektují nějaká psí pravidla. Jenže dětem a "myší" se jejich chování toleruje kdežto velkým psům (a nedej bože s vizáží vlků) ne, ti jsou hned považování bestie. Vím, že je to někdy doslova k "posrání" furt se ohlížet na druhé, ale musíme brát to, že to děláme pro bezpečí našich vrkoušů a dobré jméno jejich zodpovědných majitelů. Jinak ale souhlasím s tím, že jste to tak nenechali, neboť takové lži a výmysly prostě nemůžou být nechány tak. A co se týče charakteru slepeckých psů, je sice výborné, že jsou svým majitelům prospěšní, ale v podstatě se pro ně nedobrovolně obětují. Myslím si, že to v nich musí pěkně vřít, co je to za život, žádná volnost (pokud teda nemají štěstí a nejsou v rodině i s vidoucíma lidma, kteří je občas pustí, hodí balonek, nechají pohrát se psy), pouze rutinně naučených pár tras (a o těch zmiňovaných metodách ani nemluvě). Někde ta flustrace prostě musí vyjít ven a tito tvorové nejsou hloupí a moc dobře ví, že jejich majitel na ně nemůže (tedy nemůže zavčasu zareagovat, když se pes chová špatně). Mám kamarádku, co má slepeckého psa (fenu) a něco tak nevychovaného, nesnášenlivého ke psům a dětem jsem fakt dlouho neviděla. Fakt nevím, co s těma psama dělají ti, co je mají ten první rok na socializaci, nebo je zkazí až v tom centru? No nebudu už dále rozvíjet své teorie, jen musím konstatovat, že žít život s čsv je opravdu náročné ze všech stran, jak ze strany psa samotného tak ze strany okolí. Někdy mám pocit, že čsv se svým přirozeným chováním fakt do dnešní doby miniaturních psích kreatur vůbec nehodí. Mějte se moc hezky, buďte zodpovědní a držme spolu :-) Bye Lucy@kluci (zlaťák Hawkey, borderák Grippen a hvězda naší smečky čévéčko Kamil) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Sice je to trochu OT, ale ikdyž je pan Primák slepý, po přečtení rozhovoru ve Světě psů bych mu jeho psa okamžitě zabavil. Když někdo napíše ve stylu "ani jsem nevěděl, jestli už jsem psa krmil nebo ne" tak podle mě takovému člověku pes do rukou nepatří ať mu může jakkoliv pomoct. Pro slepecké psy už je jejich život myslím limitován dost a navidím důvod jim to ztěžovat ještě víc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]()
luculda
Dobrej názor. Taky mi připadá naprosto samozřejmé jistit psy jak to jen nejvíce jde. Košík u psa považuju za samozřejmost. Vím, každý to tak nevidí a připadá mu náhubek jako omezování jeho svobody, ale ... Také jsem zažila podobnou historku čsv versus jeho "ubohá" oběť kolie. Na výstavě ve Vojanových sadech jsem stála se svou kamarádkou a jejím čsv u kruhu a pozorovala dění. Najednou se přiřítil volný pes-kolie a plnou parou vrazil přímo do kamarádky psa. Neměl žádný agresivní úmysl, jen prostě neubrzdil svůj pohyb, byl volný a to evidentě notně povznášelo jeho náladu. Čsv pochopitelně belskurychle (tak jak to umí snad jen oni) na "napadení" kolií reagoval a oplatil jí její útok po svém. Jedno jediné kousnutí. Kolie začla opravdu hodně hlasitě naříkat, byla v šoku. Všechny okolo jsem najednou snad i jen svou pouhou přítomností začli pohoršovat...ještě ke všemu jsme měli vlka ![]() Dokonce se tato historka objevila i v Pes přítel člověka. Jinak si ale myslím, že my Češi jsme ještě v tomto ohledu dost opartní. V cizině košíky téměř nezají a když se objevím na nějaké výstavě s okošíkovanými čsv, jsem za raritu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]() Quote:
Stejně tak Akeenah je vychován tak, aby děti považoval za nedotknutelnou svátost a nikdy (za to dám do ohně všechny končetiny, které mám) by dítěti neublížil. Dotáhl to dokonce tak daleko, že když nás někdo z rozumějších kolemjdoucích na procházce požádá, jestli si jeho dítě může některého z členů smečky pohladit, říkáme prckovi "Pohlaď si toho velikého, ten je nejhodnější". Trochu mě zaráží srovnávání situací typu "co kdyby to bylo dítě nebo MALÝ PES". Pořád je to přece pes a kdo jiný by se měl se psem lépe dohodnout, než jiný pes. Na velikosti podle mě (i jiných - slovutných autorů knih o psím chování) v tomto případě nezáleží. Stále platí hierarchické rozložení sil - když má malý pes dost autority, jídlo si před velkým uhájí nebo mu je i sebere. Způsob komunikace je stejný u velkého i malého psa. To, že jsou psi malých plemen nezřídka rozmazlení nebo nevychovaní je záležitostí jejich majitelů (a bohužel jejich ega) a tím se vracíme na začátek celého začarovaného kruhu. Takže to, že si pes hájí svoje žrádlo považuji za naprosto oprávněné a normální a to, že by si vodící pes neměl dovolit vůbec pomyslet na to, že by jinému žrádlo sebral zase za samozřejmé s ohledem na výcvik ("výcvik"), který absolvuje (a který mu "amputuje" téměř všechny psí vlastnosti). Když už ty psy cvičíte, paní Daušová a vy ostatní, kteří se tak holedbáte touto ?bohulibou? činností, dělejte to pořádně a stoprocentně, nebo to nedělejte vůbec. A pokud to chcete dělat a nezvládnete to stoprocentně, připusťte aspoň svůj díl nedokonalosti a neházejte špínu na ostatní, kteří se snaží jen v klidu žít se svým zvířetem-partnerem-přítelem a nikomu (v rámci obecných měřítek) neškodit. Každý normální majitel psa někdy zažil, že se jeho pes poškorpil s jiným a málokdo s toho dělá takovou tirádu a ještě míň z nich to používá k veřejnému očerňování psa, potažmo plemene. Jinak co se týče osoby paní Daušové, musím podotknout, že ačkoliv jsem dámu nikdy nepotkala (naštěstí), její pověst ve formě lidové slovesnosti ji předchází. Nad tím, co se o ní vypráví, zůstává rozum stát. Sice jsou to jenom ústní zkazky, ale na každém šprochu... Kdyby jen polovina byla pravda, bylo by to stejně nad lidské chápání. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]() Quote:
Jinak k tomu co zde psala Daniela ![]() Jak jsem psala, každý by si měl hlídat především to "své zvíře" ať je to pes, nebo dítě.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Doufám, že jsi promptně vytáhl mobil a zcela nekonfliktní chování naprosto ukázněného a perfektně vycvičeného vodícího psa jsi natočil...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Nedá mi,ale po čase taky k tomu rád něco řeknu.
1. Adriane, co tady blázníš? Spojuje v časopise snad někdo něco s Tvým jménem? Nevím, proč řešíš naprostou hovadinu? Ten časopis jsem si koupil a je tam napsáno, že ten pes byl napaden čvčkem. No a co? Stejně tak tam mohlo být napaden NO nebo pitem nebo vořechem z Horní Dolní? Prostě šlo o napadení psem a byl jen Tvůj nerozum, že k tomu došlo. Je úplně jedno, kdo provokoval a kdo koho napadl, není to podstatné. Podstatné je, že znáš svého psa a víš, že čvčka když jde o žrádlo nebo o čubu, tak jejich reakce je neadekvátní. Slepečtí psi nemají takový život, jako běžní psi, mají žádné nebo minimální sociální cítění, jsou vázáni na člověka a ne na psy, jako příšlušníky svého druhu. je to logické, jsou tu na práci. a je od tebe vrchol hlouposti si ještě stěžovat a hledat vinu jinde. Když vidím, že ten pes dělá potíže a vidím, že hrozí konflikt, je velký problém se sebrat a jít jinam, nebo si svého psa stáhnout a postavit se mezi ty psy? nebo důrazně upozornit majitele, že hrozí konflikt, on totiž nečekaně nevidí a nemůže tedy vidět, co se děje. je závislý na psovi, který ho provází a pochybuji, že byl na volno. To, že nemá pan Primák peníze jsem vůbec netahej, ani ty nejsi dvakrát majetný a slepci mají opravdu problém s penězi a veterinář není charita. 2. Jiřino, retrívrů je špatných tolik, protože je jich nejvíc (po NO) a módnost plemene se podepsala v podobě minimální selekce na povahu. Kdo zná problematiku loveckých plemen, tak ví, že zkouškama, které byly v minulém režimu by dnes prošla cca čtvrtina psů(!!). Ne všichni majitelé retrívrů, si myslí, že psa nemusí vychovat, ale to je právě ten problém, který hrozí i o ostatních psů, nejen retrívrů. 3. Příspěvek pana Iva je úsměvný a velmi mne pobavil. Ale v jednom má pravdu. ČVČko není pes, který napadá čelně. je to dáno z podstaty plemene. Vlk ani jiná primitivní plemena psů NIKDY neútočí čelně, ale ze zálohy. Taky nechápu tu hysterii ostatních. Nesnáším povyšování psů na stejnou nebo vyšší roveň lidí, polidšťování a dělaní z čvčkek nadplemenem. To už tady někdo zkoušel u lidí. Uvědomte si, že čvčko je nepovedeným plemenem, po všech stránkách, je krásným, ale problematickým na vzájemné soužití, ale je to pořád PES a ne VLK. Má pořád 70% - 75% krve NO. tak se snažte, ať na vás lidé nekoukají jako na exoty s nevychovanýmy psy, před kterýma budou utíkat. to fakt chcete, aby na vás lidé koukali jako na majitele pitů? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Last edited by Hanula; 01-04-2010 at 01:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() Ještě by mne zajímalo, co konkrétně např. je pro Vás ten problém a pro nás přednost. Děkuji |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||||
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Jestli si chce někdo dát nohu za krk, já mu to rozmlouvat nebudu... Quote:
![]() |