|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
26-01-2012, 22:48 | #1 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Licznik inbredu
licznik inbredu dla dwoch dowolnych psow jest na csv stat (nawet zaktualizowano je niedawno )
http://www.amicale-chien-loup-tcheco...gi-bin/form.py (coefficient of relationship) lista repow byla fajna, ale tam byly tylko psy hodowlane w swoich krajach a jesli dobrze pamietam my mozemy ich uzywac jesli spelniaja polskie warunki mimo, ze niespelniaja wlasnych |
26-01-2012, 23:04 | #2 | |
Wilczasty : Foto
|
Quote:
26-01-2012, 23:10 | #3 | |
Moderator
|
Quote:
Last edited by wolfin; 26-01-2012 at 23:13. |
|
26-01-2012, 23:18 | #4 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
o to niewiedzialam dopiero od niedawna sie bawie, bo od niedawna jest tam Sexy.
|
26-01-2012, 23:56 | #5 |
czuły barbarzyńca
|
|
27-01-2012, 00:03 | #6 |
Moderator
|
no nie- probowalam nie jeden raz, chyba moje wybrane psy maja pecha )))
|
27-01-2012, 00:19 | #7 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
http://www.amicale-chien-loup-tcheco...rc.py?dog_id1=1469&dog_id2=3754&depth=5
to czerwone to ID z wolfdoga (koncowka adresu wizytowki w bazie). |
27-01-2012, 07:43 | #8 | ||
Senior Member
|
Quote:
Quote:
A czy moglibyśmy prosić o objaśnienie w języku polskim co zawiera ów link |
||
27-01-2012, 08:18 | #9 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Psy ze slowacji i czech kryja bez bonitacji suki z zagranicy. Sprawdze skad mi ta mysl przyszla.
A statystyki przetlumacze po robocie bo na komorce sie nie da chyba ze ktos mnie uprzedzi |
27-01-2012, 21:47 | #10 | |
Senior Member
|
Quote:
Pewnie jutro z kawusią "się wczytam" P.S. Tamta baza reproduktorów, "ułatwiała życie" też repom z Polski, bo choć "światek" o nich przeczytał (tak w domyśle rozszyfrować dalej trzeba) A dla mnie lepiej było mieć w głowie rodowody tj. krycia z takiej bazy, niż teraz klik "piesek" klik c.d. klik "dzieci" klik i info, że mój limit czasu przekroczony, bo nie jestem zalogowana (nooo, wtedy sypią się słówka!!!) |
|
28-01-2012, 00:40 | #11 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Find dog ID - znajdz ID psa (potem trzeba kliknac na jego imie i wraca sie na strone startowa z wypelnionym numerem we wszystkich polach)
Find breeder - znajdz hodowce Ancestors statistic- statystyki przodkow Offsprings statistic-statystyki potomkow Influence statistic-rozklad genow przodkow Influence inbreed-procentowy rozklad inbredu Coefficient of inbreeding-wspolczynnik inbredu, tu sa wa wzory 2. to wrighta, pierwszy nie wiem Ancestor-Loss coefficient-wspolczynnik utraty przodkow Coefficient of relationship-wspolczynnik pokrewienstwa (miedzy dwoma psami) Wolf blood-wilcza krew (i owczarkowa ) Find dogs mean kinship, display first xxx dogs-nie wiem, chyba znajdz psy spokrewnione, wyswietl xxx psow. CZ breeding groups- czeskie grupy hodowlane (tych czeskich grup to chyba nikt poza nimi nie rozumie) IDs to check in pedigree-sprawdz czy te ID wystepuja w rodowodzie (te co sa wpisane to sa o czeskich grup, ale mozna wpisywac inne) Enter expression to find in bonitation: xxx with offsprings: Wpisz element do znalezienia w kodach bonitacyjnych: xxxx psy z potomstwem Enter expression to find in training: Wpisz skrot do znalezienia w wyszkoleniu: Find dogs living in country: znajdz psy mieszkajace w kraju: Find dogs living in city: znajdz psy mieszkajace w miescie: Find dogs born in year: znajdz psy urodzone w roku: Display dogs born after year: xxx with more thanxx offsprings, on xxx generation(s) Wyswietl psy urodzone po roku xxx, z wiecej niz xxx potomkami, w xxx pokoleniach Display dogs with highest COI, born after year: xxx display xxx first dogs Wyswietl psy z najwyzszym wspolczynnikiem inbredu, urodzone po roku xxx wyswietl xxx pierwszych psow Display dogs with lowest AVK, born after year: xxx display xxx first dogs wyswielt psy z najnizszym wspolczynnikiem utraty genow przodkow , urodzone po roku xxx wyswietl xxx pierwszych psow Dogs born after 1995 with no Lejdy blood. Offsprings: Psy urodzone po 1995 bez krwi Lejdy. Z potomstem: |
28-01-2012, 00:54 | #12 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Psy urodzone V.11 sa ale bez imion, a z VI.2011 nie ma wcale co sugeruje kiedy byla aktualizacja statystyk i byc moze wyjasnia czemu niektorych psow nie ma...
|
|
|