20-09-2012, 00:21 | #1 |
Member
|
Cresil II z Peronówki
Jeszcze kilka miesięcy temu nie spodziewałam się, że będzie mi dane napisać "tego" posta tak szybko, ale stało się, o czym część z Was już wie - zamieszkał ze mną mały diabeł
Dlatego też chcieliśmy się oficjalnie przywitać w pełniejszym, już 4-"psowym" składzie stadka Dokładnie tydzień temu pojechałam do Margo (jeszcze raz przepraszam za porę ) i po 10 latach fascynacji i cichego wzdychania, oraz ponad roku intensywnego rozmyślania nad wszystkimi "za" i "przeciw" trafił do mnie mały wilczak - Cresil II z Peronówki. Przez ostatnie kilkanaście miesięcy rozmyślałam poważnie nad niejednym miotem, jednak ciągle coś mnie powstrzymywało... aż do czasu, kiedy dowiedziałam się o nowym romansie Peyki Ta wiadomość kompletnie zawróciła mi w głowie, jakiś wewnętrzny instynkt podpowiadał, że to będzie właśnie ten jedyny, na którego tyle czasu czekałam. I faktycznie - urodził się jedyny Młody jest rozbrajający (rozrabiający również) - szybko przypomniał mi jak wygląda życie ze szczeniaczkiem, od którego przez ostatnie kilkanaście lat zbierania psów na ulicy zdążyłam odwyknąć Także no... witamy się |
20-09-2012, 00:23 | #2 |
K-Lee Family
|
Śliczności Gratulacje!!! To oznacza, że teraz rzadziej będziesz się z nami dzielić doświadczeniami i całkiem sporą fajną wiedzą. Ale można Ci wybaczyć taki "powód"
Bawcie i uczcie się dobrze!!! Last edited by Gia; 20-09-2012 at 00:47. Reason: błąd |
20-09-2012, 00:27 | #3 | |
Member
|
Quote:
Skorzystałam z chwili, że ja już trochę odespałam ostatnie dwa tygodnie, a młody spał, żeby się wreszcie oficjalnie przywitać... ale właśnie się obudził i zaczął zamiatać, więc koniec forumowania chyba na dziś |
|
20-09-2012, 00:46 | #4 |
K-Lee Family
|
Z jednej stronie Ci zazdroszczę, a z drugiej mogę odetchnąć z ulgą...
Moje baby śpią jak zabite już od dobrych paru godzin. System doby już działa Ale zgłaszam zapotrzebowanie na więcej fotek!!!! |
20-09-2012, 00:53 | #5 |
Member
|
Zdjęć cały czas nam przybywa, ale przez moje ciągłe i chroniczne niewyrabianie się z życiem (tjaaa, projekty) nie miałam ich jeszcze czasu wrzucić nawet na facebook'a... ale obiecuję nadrobić
|
20-09-2012, 07:36 | #6 |
Senior Member
|
No >>CZE!<< z rana!
Zaraz otwierają sklepy, to możesz robić makijaż.... A potem, w ramach zasady "lepiej przeciwdziałać niż leczyć" do: -mięsnego -10kg "smaczków"; -markieta: haczyki i zasuwki do drzwiczek /kosz na śmieci, szafki nisko ustawione -np. z butami, szafy, a w przyszłości do kolejnych pomieszczeń/, kołki z wkrętami /instalacja półek na wyższym poziomie/, łańcuch z kłódką do lodówki, dodatkowe komplety pościeli i koców /w końcu "Czesław"-szczypior JUŻ śpi "po bożemu" na łóżku/, łyżki drewniane /nam Ozzy właśnie "zjadł" kolejną, tę co ŻEM "paszę" ważyła/, 4kpl. ścierek /tego nigdy za wiele/, mop, śrubokręt i kombinerki /podokręcać niedokręcone/, taśma izolacyjna do reperacji kabli; -apteki: zioła uspokajające /a tak ze 3op -na wszelki wypadeczek/, woda utleniona, plastry, spirytus, Rivanol; -hurtowni weterynaryjnej: bandaże, środki odkażające /najlepiej z antybiotykiem/, plastry. -pasmanterii: nici /w wielu kolorach po 1szpulce/; -sklepiku przykościelnego: książeczka z kantyczkami /z ziołami uspokajającymi dobrze się podśpiewuje w rytmie mantry.../; -"Alkoholi Świata"-co tam już uważasz, gdy zioła przestaną działać...... Co mi się jeszcze przypomni /przejdę po chałupie-powspominam/, to dopiszę.... I cóż Ci jeszcze mogę powiedzieć.... teraz już tylko: "Z Bogiem!" /i pamiętaj: zrobiłaś to na własne ryzyko... / Last edited by Puchatek; 20-09-2012 at 07:42. |
20-09-2012, 08:31 | #7 |
Senior Member
|
No, w koncu zalozylas watek malego, wiec jeszcze raz gratuluje i jeszcze raz zycze Wam mnostwo wytrzymalosci. Ehh, skad ja znam te nieprzespane noce, wieczny dylemat czy jak maly spi to tez spac czy moze nadrobic z nauka, na szczescie Smrodziach juz duzy i grzecznie spi kiedy mnie to pasuje, dlatego jeszcze zycze by Cresil nie sprawial tylu problemow, by dawal sie wyspac i byl najukochanszy na swiecie
No i mam nadzieje ze bedziesz zamieszczac wiele zdjec bysmy widzieli jak pieknie rosnie.
20-09-2012, 09:00 | #8 |
Wilkokłak
|
Ha, wygląda na to że "zgarnęłaś" jedynego młodzieńca z miotu.
Powodzenia i dawaj duuuużo zdjęć. Już widać ten peyowy pyszczuś i koniecznie chcę oglądać go często. |
20-09-2012, 09:09 | #9 |
Member
|
Gratulacje!!!
Widzieliśmy małego na żywo w Późnej. Przystojniak bez dwóch zdań! A jak wda sie w starszych braci "Y" to na pewno nie jedno serce jeszcze złamie |
20-09-2012, 11:14 | #10 |
Galicyjski Wilk
|
Życzę duuuużo cierpliwości
|
20-09-2012, 11:51 | #11 |
Member
|
Ten błysk w oku... Łobuziak z niego rośnie. Powodzenia!
|
20-09-2012, 11:53 | #12 |
Junior Member
|
Życzę dużo szczęścia maluszkowi, Tobie i reszcie stadka
Czy wpadniecie z maleństwem na WAR? |
20-09-2012, 12:13 | #13 |
Senior Member
|
oj tak, swieta prawda
20-09-2012, 12:41 | #14 |
Distinguished Member
|
Gratulacje, witamy młodziaka
|
20-09-2012, 12:49 | #15 |
Spiderwolf
|
Rośnijcie zdrowo Pozdrawiamy
23-09-2012, 07:59 | #16 |
Distinguished Member
|
My też oficjalnie witamy, bo nieoficjalnie już przywitaliśmy Na dzień dobry dostałam buziaka, a Lorka burka
Nam dobrze, bo Cresilek za rogiem zamieszkał! więc pewnie niejeden spacerek wspólny zaliczymy. |
23-09-2012, 18:34 | #17 |
VIP Member
|
I ja witam OFICJALNIE! ))
Pora jak dla mnie w 100% OK... Do 2:00 w nocy mozna wpadac bez zapowiedzi...
24-09-2012, 00:52 | #18 | |||||||
Member
|
Dziękujemy wszystkim za gratulacje i miłe słowa
Quote:
Quote:
Zdjęć będzie na pewno sporo, ale na zamieszczenie ich tutaj chyba musicie troszkę poczekać Za to z facebookiem jestem praaawie na bieżąco... Quote:
Peyowy pyszczuś widać już od dłuższego czasu, aczkolwiek bywają momenty, że chyba przypomina trochę tatusia - niestety to mogę oceniać tylko na podstawie zdjęć Quote:
Serca już podbija - moja mama jest w nim zakochana po uszy Quote:
Quote:
W ogóle ma na koncie już dość pokaźną ilość oburczanych psów, a ledwo toto od ziemi odrosło Ale powoli mu mija, od kiedy poczuł się pewniej z naszym towarzystwie to zdarza mu się coraz rzadziej Quote:
A pora, no cóż... taka "po naszemu" wyszła Ja całe życie jestem wszędzie spóźniona, to i w podróż planowaną od kilku lat się musiałam wybrać z poślizgiem, jakżeby inaczej A my dzisiaj zaczęliśmy stawiać pierwsze kroki na "poważniejszych" spacerkach, jako że kwarantanna powoli zaczyna nam się kończyć. Do psich "toalet" nadal nie chodzimy, ale dziś wybraliśmy się na krótki spacerek terenowy Zdjęć jeszcze nie zgrałam i chyba już nie mam dzisiaj na to siły, ale za to żeby tak z pustymi rękoma nie przychodzić, to wstawiam portrecik młodego z jego najcudowniejszą z minek Ten języczek to on ma chyba po tatusiu http://dl.wolfdog.org/pics2/2010/12/...28-7656346.jpg Pozdrawiam. |
|||||||
26-09-2012, 20:44 | #19 |
Member
|
No, na facebook'u i na Dogomanii jestem w miarę na bieżąco, ale tutaj nadal pustki
Żeby tak pusto nie było to wstawiam w miarę aktualnego Cresila - zdjęcie z 23 września 2012r. - można sobie porównać jak urósł w porównaniu do pierwszego zdjęcia, które tu wstawiłam |
17-02-2013, 23:00 | #20 |
Member
|
Młody ma już prawie 7.5 miesiąca, a tu pustki kompletne, więc sie przypominamy
"Małe" półdiable rośnie jak na drożdżach, czasem mądrzeje, czasem głupieje - ale na ogół jest w porządku Zdjęcia przekrojowo przez ostatnie kilka miesięcy 4 miesiące 5 miesięcy 6.5 miesiąca 7 miesiecy Pozdrawiamy |
|
|