|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
18-06-2013, 12:57 | #1 |
Member
|
XXI Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych Szczecin 29-30.06.2013
Kto się wybiera? My będziemy z Sheyem i Błyskotką, po wystawie możemy wyskoczyć na spacer. W zeszłym roku było jezioro szmaragdowe w puszczy, więc tym razem możemy pozwiedzać poligon Jeżeli ktoś potrzebuje noclegu- zapraszam na priv
|
24-06-2013, 22:34 | #2 |
Member
|
Będziemy i oczywiście piszemy się na spacer po.
24-06-2013, 23:26 | #3 |
Junior Member
|
a my oficjalnie zgłaszamy że nas nie będzie .......
|
29-06-2013, 19:00 | #4 |
Member
|
Już po wystawie. Dziękujemy za spacer po sędziowaniu.
Samo sędziowanie dość specyficzne. I nie bez znaczenia, że oceniano nas w ringu owczarków niemieckich. Pan sędzia widać, że zapatrzony w swoją ulubioną rasę (ONy). Xipe mimo, że opis był wyłącznie pozytywny, to nie dostała CWC - dlaczego? Sędzia nie uzasadnił, nie napisał też nic o tym w opisie. Na podstawie dalszych ocen mogę jedynie przypuszczać, że Xipe miała za mało przestrzenny i za mało wydajny ruch. Stawiam, że był to główny powód, bo nad tym właśnie strasznie rozwodził się sędzia prezentując psa, który zgarnął BOBa - p. Czerniakowski głośno uzasadnił swój wybór - brzmiało to mniej więcej tak "pierwszy raz spotykam takiego wilczaka z tak pięknym wydajnym, przestrzennym ruchem".... może to i prawda, ale.... to wilczaki, a nie ONy. Na koniec oceny CzW sędzia jeszcze zapraszał, żeby wilczakowcy zostali i popatrzyli, jak się wystawia owczarki niemieckie. Ale mi wzór do naśladowania. Z pozytywnych stron oceny, to jeśli nie patrzeć na ocenę ruchu, to sędzia nie zrobił większych gaf: nie czepiał się ogonów w górze, ani też zbyt jasnych oczu, czy też zbyt długich nóg. Przynajmniej tyle dobrze
29-06-2013, 19:27 | #5 |
Senior Member
|
Hahahahahahaha, czemu mnie w ogole wyniki nie dziwia
Jak zobaczylam kto sedziuje to juz wiedzialam ze na pewno pojawia sie na tej wystawie pewne psy i sie nie mylilam, no bo czemu nie jechac jak sie ma BOBa w kieszeni
29-06-2013, 20:05 | #6 | |
VIP Member
|
Quote:
Najsmieszniejsze jest to, ze pan sedzia swoja ocena i zachwytami wlasnie potwierdza moje slowa, a czemu staraja sie zaprzeczyc wlasciciele tych owczarkopodonych CzW - ze ich psu maja FATALNY (czyt. nieprawidlowy dla tej rasy) ruch a la ONki...
30-06-2013, 09:18 | #7 |
Member
|
Fotki z wystawy:
https://plus.google.com/photos/10801...69501845276273 Fotki ze spaceru: https://plus.google.com/photos/10801...22558578570529
30-06-2013, 10:46 | #8 |
Member
|
A my się pochwalimy- wczoraj po ocenach zostaliśmy na finały i efektem tego jest BIS puppy miejsce 3! Jestem dumna tym bardziej, że Błyskotka była wystawiana przed debiutującą Olę
|
30-06-2013, 13:10 | #9 |
VIP Member
|
Brawa dla debiutantki z prawie debiutantką
|
30-06-2013, 19:52 | #10 |
'Wilk z baśni' :)
|
Wielkie gratulacje dla małej Błyskotki i dla debiutującej Oli!! Dumna jestem z Was, że tak sobie super radzicie! Brawoooo! SUPER! No i dziekujemy oczywiście że się pokauzjecie w ringu!
30-06-2013, 19:56 | #11 |
K-Lee Family
|
Brawo Błyskotka!!!! Pięknie się prezentują dziewczyny
|
|
|