![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#181 |
Member
|
![]()
Mysle, ze Wojtek z Malgosia powiedza o historii Medi. Gratuluje im wspanialej i szybkiej decyzji. Tylko prawdziwy hodowca tak potrafi. Co dalej na pewno dowiemy sié niebawem. Na pewno wszystko dobrze sie ulozy.
Pozdrawiam z Anglii i bez polskich liter. Bozena
![]() |
#182 |
Moderator
|
![]()
super, wczoraj o tym dowiedzialam sie dalam znac komu bylo trzeba i juz widzie ze mala jest w domu. Tak i trzymac-jestes cie super liudzmi.
powodzienia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Junior Member
|
![]()
jak zawsze najbardziej szkoda psiaka
![]()
![]() |
#184 | |
Silver Power
|
![]() Quote:
Dzięki za wszystkie informacje jakie do nas dotarły w sprawie Medi. Mała jest bardzo zagubiona a strach powoduje u niej agresje i ciągłą gotowość do obrony. W stosunku do nas jest już dobrze wczoraj się zaprzyjaźniłyśmy. Wojtka jeszcze się obawia. Chce podejść ale czasem strach jest silniejszy. Narazie kiepski kontakt z psami. Nasze sunie przyjęły ją dość pozytywnie ale to jeszcze długa droga. Medi jest bardzo wylękniona i ze strachu atakuje. Martwi mnie też fakt, że od momentu opuszczenia naszego domu sunia nigdy nie dostawała wapna ani żadnych dodatkowych witamin. Generalnie jest to bardzo spragniona miłości i pieszczot sunia. Tyle, że ciężko jej zaufać komuś. W końcu jesteśmy dla niej obcy a do tej pory nie była cywilizowana i nie ma dobrego kontaktu z ludźmi. Mam nadzieje, że rozstanie z poprzednimi właścicielami nie będzie tak bolesne jak się spodziewaliśmy na początku bo mała od jakiegoś czasu z nimi nie mieszkała. Pozdrawiam wszystkich Małgosia ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Jak to czasami decyduje przypadek...
Trzymam za sunię mocno kciuki.
![]() |
#186 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
To niestety niewesołe wiadomości ![]() ![]() Dobra wiadomość jest taka, że dacie rade odbudować dziewczynę - nie z takich dołów się psiaki wyciągały....będzie dobrze, trochę czasu i znów będzie Waszą kochaną Medi ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Wilcza Saga
|
![]()
A co jej się stało? Jacy ludzie???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Silver Power
|
![]()
Są postępy
![]() ![]() Było zwiedzanie ![]() Mecz ![]() Zabawa ![]() Podchody ![]() Będzie dobrze ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Member
|
![]()
Jeśli można zapytać To oni ją dla czego już nie chcieli
Zabawka Urosła ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Member
|
![]()
Może ktoś mi wytłumaczy bo za bardzo nie rozumie
![]() Czemu sprzedawanie wilczaków na Allegro jest taką straszną zniewagą itp. zaraz wykrywane komentowane że jak on mógł itp . Na to miast ogłaszanie na innych portalach jest ok i wokół tych ogłoszeń nie robi sie szumu. Takie mam odczucie może błędne? Od razu mówię nie chodzi mi o Medi bo to inna bajka . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Silver Power
|
![]()
Zmieniła się sytuacja mieszkaniowa - nie mieli warunków na trzymanie takiego psa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Moderator
|
![]() Quote:
ja tez takie wsziakie portaly nie trzymam jako powazne strony ogloszeniowe dla wilczakow. p.s. JASNE ze bedzie dobrze, juz teras w oczach mozna widziec chec do wszystkiego i ona jest przeeeeslodka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
VIP Member
|
![]()
Aneta- to nie tak.. ludzie walcza o Allegro i z Allegro i w zasadzie konflikt na temat tej drogi sprzedazy szczeniat (i zwierząt w ogóle) jest nierozwiązywalny..jak i problem karm, kastracji itp. Stony z ogłoszeniami typu gratka etc sa poza dyskusja raczej i traktowane nizej niz Allegro. To nie chodzi o ogloszenie samo w sobie tylko o sprzedaz psow "po rodzicach z rodowodem" - tu jest clou calej afery, poza tym z Allegro jest tak, ze obowiazuje tam jasny regulamin.. jak wystawisz psa za np 30 000 zł i ktos kliknie "kup teraz" i zaplaci to bez wzgledu na to czy pies ma isc na smalec czy jako worek treningowy dla psow walczacych - MUSISZ go sprzedac bo wg regulaminu Allegro zawarlas transakcje.. wiec nie ma tu miejsca na Twoja decyzje czy oddasz psa do dobrego domu czy nie. To jest ten podtekst - kazdy kto korzysta z Allegro wie ze taki tam panuje regulamin i niejako kloci sie on z zasadami sprzedazy psow (ze sie rozmawia z ludzmi, wybiera dobrych, odsiewa tych niegodnych zaufania).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Wilczy Duch
|
![]()
Medi jest naprawde urokliwa... Przypomina mi trochę Wilka.. Jestem pewna,że świetnie sobie poradzicie, a mała się potem za to wam naprawdę odwdzięczy.
Trzymam za Was gorąco kciuki, moje bure też ![]() Hmm.. alegro, powinien to być już inny temat.. ale zgadzam się z Gagą |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Junior Member
|
![]()
Dzisiaj byłem z Barusiem u weterynarza, żeby go zwarzyć iiiiiiiiiiiiiii znowu wielkie zdziwienie waga 44 kg. Jak dalej tak pójdzie to chyba przekroczy 50-tkę. Czy to aby nie za dużo? Staram się go nie przekarmiać, ale apetyt ma nieziemski.
przy takiej wadze trochę się obawiam o jego stawy. On ma co prawda ponad 70 cm w kłębie, dokładnie nie wiem bo nie da się mi zmierzyć dokładnie. Sam nie wiem ma dopiero równe 8 miesięcy ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
VIP Member
|
![]()
Idzie chłopak w siłę i moc
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Junior Member
|
![]()
hahah zawsze chcieliśmy mieć dużego pieska ale nie spodziewałem się że tak szybko będzie przybierał na wadze. W karmie którą mu daje musi być chyba ołów bo on na grubego psiaka mi nie wygląda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
VIP Member
|
![]()
Ciiii nie mów głośno bo potem będzie, że metalami cięzkimi psa karmisz
![]() Młody właśnie wykonuje najgwałtowniejszy etap wzrostu i to raczej normalne ![]() ![]() Ale fajnie jak maluszek juz jest takim "porządnym" psem. nie? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Junior Member
|
![]()
Frajda jest niesamowita. Pamiętam jak jeszcze niedawno Bari latał po Natolinie z podkulonym ogonkiem. A teraz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
VIP Member
|
![]()
To ja bede mila i nie napisze co nastepuje za chwile
![]() |
![]() |
![]() |