Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-05-2005, 10:44   #1
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Ynk
W odstępach ok. godzinnych będą się na demolkowej zakładce pojawiały nowe zdjęcia. W kolejności chronologicznej.
No, no - widze, ze temat jest juz nieaktualny...zamiast Demolka powinno byc jednak Demola.... Urosla jak na drozdzach (choc brak jednego zubra w rejestrze bylby tego dobrym wytlumaczeniem ). Wyciszyla sie? Czy raczej ze wzrostem wzrosly tez straty? Uszy i nos cale?

Quote:
Originally Posted by leśniczyna
ba..to jej "Pan" napisany hmmm dajac upust meskiej proznosci z wielkiej litery jest zazdrosny o powłuczyste spojrzenia kobiet... Przyznaj sie Ynkuś, że to o to CI chodzi! Czujesz się niedopieszczony
A gdzie! Widzisz jak Ty reagujesz.... Pewnie to samo jest na spacerach - Demola przykuwa wzrok, ale potem ona zajmuje sie swoimi sprawami, a w centrum staje Ynk. Slyszalam, ze wilczaki kupuja glownie panie, ale potem na spacery najchetniej wychodzi mocna plec.... Ciekawe dlaczego...

Quote:
Originally Posted by Ynk
Gdzieś w Polsce jeszcze tak jest?
U nas w normie - codziennie jeden-dwa (mimo pryskania - ale widac, ze kleszcze pozbawione sa entuzjazmu)...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 10:51   #2
leśniczyna
Member

leśniczyna's Avatar

Quote:
Originally Posted by Margo
Urosla jak na drozdzach (choc brak jednego zubra w rejestrze bylby tego dobrym wytlumaczeniem ). Wyciszyla sie?
Heh... jak tu Ynk zasugerował, ma upodobanie do kabli telefonicznych

Quote:
A gdzie! Widzisz jak Ty reagujesz.... Pewnie to samo jest na spacerach - Demola przykuwa wzrok, ale potem ona zajmuje sie swoimi sprawami, a w centrum staje Ynk. Slyszalam, ze wilczaki kupuja glownie panie, ale potem na spacery najchetniej wychodzi mocna plec.... Ciekawe dlaczego...
Jak to dlaczego? Bo mogą w końcu poczuć się dzicy, męscy i silni, skoro mają wilka. Właśnie, to słowo jest kluczowe - Ynk za nic nie przyzna się, że to pies - mówi: To najprawdziwszy wilk, niech pani tak nie krzyczy, bo pania ZJE!!

Quote:
U nas w normie - codziennie jeden-dwa (mimo pryskania - ale widac, ze kleszcze pozbawione sa entuzjazmu)...
w puszczy nie da się normalnei przejść.. To znaczy w samym lesie nie jest najgorzej, ale na łąkach... KOSZMAR!!!!!!
leśniczyna jest offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 10:57   #3
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Ynk
I jeszcze jedno. Ktoś tu wątpił czy DeMola sama chodzi spać do brodzika.
To nie jest taki glupi pomysl - to chyba jedynie poslanie, jakiego wilczak nie jest w stanie zjesc...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 11:06   #4
leśniczyna
Member

leśniczyna's Avatar

hmmm a zadrapać? Obłupać? Przewrócić butelke z jakimś żrącym środkiem i wypalić dziurę albo rozpuścić emalię? Pozjadać szampony, odżywki, mydła itp. albo je porozgryzaći zrobić bajzel? Zjeść rurę albo "słuchawkę"? Wyjeść fugę spomiędzy kafelek? MAŁO?
Old 11-05-2005, 12:02   #5
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Quote:
hmmm a zadrapać? Obłupać? Przewrócić butelke z jakimś żrącym środkiem i wypalić dziurę albo rozpuścić emalię? Pozjadać szampony, odżywki, mydła itp. albo je porozgryzaći zrobić bajzel? Zjeść rurę albo "słuchawkę"? Wyjeść fugę spomiędzy kafelek? MAŁO?
Już już zmieniałam wannę na bordzik (łatwiejszy dostęp), ale teraz to może pomyślę i kupię wannę żeliwną i zamontuję pod nią sejf na środki czystości
Joanna jest offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 12:17   #6
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Quote:

Quote:
w puszczy nie da się normalnei przejść.. To znaczy w samym lesie nie jest najgorzej, ale na łąkach... KOSZMAR!!!!!!
Ja pod Warszawką, ale kampinos pod nosem i ZATRZĘSIENIE tego tałatajstwa. I poproszę o namiar na dobrą obrożę, bo spod ostatniej, po 2 dniach , wyciągam OBCYCH.
Old 11-05-2005, 12:21   #7
leśniczyna
Member

leśniczyna's Avatar

Byłabym zapomniała o zjedzonym plastiku, wyłamanych kółkach, pękniętym progu i połamanych drzwiczkach,a przy tym rozwalonej muszli, porysowanej ściany i wywróconych szafkach, których zawartość będzie porozbijana, powylewana, rozsypana etc.,gdy to wszystko z trzeskiem upadałoby na ścianę.. A jeśli w zasięgu jest umywalka to.. połamany kran, przewalone kosmetyki, wywalone ręczniki i kto wie co jeszcze....No i powódź... więc straty będą dotyczyły także korytarza, salonu...........i strat w domu sąsiada piętro nizej, co będzie nas kosztować zerwanie delikatnych stosunków nawiązywanych przez lata przez setki kaw, pożyczanych jajek, podlewania kwiatków i karmienia kota...

Tak więc przez mały błąd strategiczny możemy wejśćdo łazienki i zastać tony szkła, zmasakrowanego plastiku,gruzu ze ścian, fragmentów obluzowanych kafelków porzy wyjedzonej fudze, metalu i wszelkich tworzyw, ręczników, utaplane w morzach środków piorących, czyszczących, perfum, kosmetyków, mydlin, ubrań z wywróconej pralki (Bogu dzięki, zę nie było spięcia ) więc i podłoga będzie nadawać się do wymiany...
WIęc... może jednak ta żeliwna wanna.. choć i na niąznajdę sposób, by przedstawić apokaliptyczną wizję
Old 11-05-2005, 12:32   #8
Ynk
"Tata" Demolki :-)

Ynk's Avatar

No bez jaj...
Sporo z tego DeMola zaliczyła ale az taka okrutna wobec mnie nie jest
Fakt że zjedzone to i owo, i to z chemikalii i osprzetu łazienkowego, wyłupane i połamane nieco drzwiczki brodzika, odwiedzanie szafek łazienkowych połączone z wywlekaniem i zjadaniem zawartości oraz jeszcze pare tego typu detali to DeMola juz ma za sobą ale żeby zrywać szkliwna powłokę z żeliwa to jeszcze tak źle nie było...

Old 11-05-2005, 12:36   #9
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Joanna
Ja pod Warszawką, ale kampinos pod nosem i ZATRZĘSIENIE tego tałatajstwa. I poproszę o namiar na dobrą obrożę, bo spod ostatniej, po 2 dniach , wyciągam OBCYCH.
I Ty nas ciagasz na zgube w to trzesawisko wrogow??
Kiedys znajoma podala taki patent na kudlate psy ( znaczy ni e dobermany: obroza z amitraza - PREVENTIC plus FRONTLINE ale nie w spot-on tylko w atomizerze...mucha (znaczy kleszcz) nie siada...przy tej kombinacji faktycznie mailam czysta suke...na razie oba moje lataja tylko w preventicach ale zaczynam sie zbierac zeby im dolozyc frontline....

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 13:04   #10
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Hmmm, u nas kleszcze juz się czesciowo do frontline przyzwyczaiły i to prestaje działac
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 13:07   #11
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
Originally Posted by Agnieszka
Hmmm, u nas kleszcze juz się czesciowo do frontline przyzwyczaiły i to prestaje działac
Sam Frontline - tak..ja pisze o kombinacji dwóch środków na raz

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Old 11-05-2005, 13:47   #12
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

No właśnie u mnie to też jakos zawodzi ostatnio... nie wiem, może zła obróżka, czy co, chociaż kobieta w sklepie mówiła, że jest taka super-ekstra, ale one zawsze tak mówią :P Ehh, bede zmieniać środek... No a tak swoja droga, to jakie kupujecie obróżki? Gaga jakąś ulubioną masz, znacyz taką sprawdzoną?
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 14:01   #13
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gaga
I Ty nas ciagasz na zgube w to trzesawisko wrogow??
Kiedys znajoma podala taki patent na kudlate psy ( znaczy ni e dobermany: obroza z amitraza - PREVENTIC plus FRONTLINE ale nie w spot-on tylko w atomizerze...mucha (znaczy kleszcz) nie siada...przy tej kombinacji faktycznie mailam czysta suke...na razie oba moje lataja tylko w preventicach ale zaczynam sie zbierac zeby im dolozyc frontline....
A czy ja Was zapraszałam do moich rodziców??? Chyba do mnie???? I ew. nad wodę??? Tam teren jest sprawdzony i bezpieczny - spacer bez środków ochronnyh = i kleszcz/2 psy. Statystyka chyba niezła?

Poza tym Wy wszyscy jesteście zabezpieczeni więc gdzie problem??
Old 11-05-2005, 14:14   #14
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
Originally Posted by Agnieszka
No właśnie u mnie to też jakos zawodzi ostatnio... nie wiem, może zła obróżka, czy co, chociaż kobieta w sklepie mówiła, że jest taka super-ekstra, ale one zawsze tak mówią :P Ehh, bede zmieniać środek... No a tak swoja droga, to jakie kupujecie obróżki? Gaga jakąś ulubioną masz, znacyz taką sprawdzoną?
PREVENTIC z amitraza ...z odświadczenia wiem ze te najbardziej skuteczne srodki sa do kupienia TYLKO u wetow..nie w sklepach

チェイタン。
Old 11-05-2005, 14:24   #15
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

Quote:
PREVENTIC z amitraza ...z odświadczenia wiem ze te najbardziej skuteczne srodki sa do kupienia TYLKO u wetow..nie w sklepach
W sumie niekoniecznie...
Old 11-05-2005, 14:26   #16
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
A czy ja Was zapraszałam do moich rodziców??? Chyba do mnie???? I ew. nad wodę??? Tam teren jest sprawdzony i bezpieczny - spacer bez środków ochronnyh = i kleszcz/2 psy. Statystyka chyba niezła?

Poza tym Wy wszyscy jesteście zabezpieczeni więc gdzie problem??
YYYYYYYYYY... no wiec ten...ekhm..tego ...nooooooo mi sie chyba pomylilo
Pokornie prosze o wybaczenie

チェイタン。
Old 11-05-2005, 14:45   #17
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Quote:

YYYYYYYYYY... no wiec ten...ekhm..tego ...nooooooo mi sie chyba pomylilo
Pokornie prosze o wybaczenie
No, skoro prosisz POKORNIE to będzie Ci dane
I zaproszenie nadal aktualne
Old 11-05-2005, 15:39   #18
leśniczyna
Member

leśniczyna's Avatar

Ach ta tęsknota..
Old 11-05-2005, 15:41   #19
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
No, skoro prosisz POKORNIE to będzie Ci dane
I zaproszenie nadal aktualne
Ashante Mama Kubwa...Ashante.....

チェイタン。
Old 11-05-2005, 15:43   #20
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

Fotki niektore sa fajne
Ladna ta Twa psinka Ynki
Reply

Posting Rules