![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Fenela ponad wszystko
|
![]()
Skoro tak ładnie rozwinięty mamy temat to jeszcze proponował bym Bazę danych Uczciwych jak też nie uczciwych HODOWCÓW. Aby tak sobie każdy mógł zapoznać się gdzie i od kogo zakupić upragnionego Wilczaka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
? na jakiej zasadzie? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Fenela ponad wszystko
|
![]()
Widzisz piszę o czymś takim bo zostałem oszukany i taki był mój pierwszy kontakt z HODOWCĄ . Wpłaciłem pieniądze i nie mam ani kasy ani psa . Może właśnie taka baza wiele by dała bo tracą na tym wszyscy Hodowcy Vilcaków w Polsce . Może nie byłem pierwszy . ? ?. Złość została a ja obiecałem sobie że tego nie zostawię i tyle dlatego się wypowiadam. Obiektywnie oceniam i mam na takie coś dokumenty a nie wpadłem na forum i mięsem targam tu i tam . To sugestia tylko a wiem że wiele osób tu zagląda szukając psa tego upragnionego i jak kończy się tak przygoda ? to rozpowszechnianie wilczaka w Polsce właśnie zakończy się na takich właśnie PSEUDO HODOWCACH
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Hmm. powiem tak: jeśli jesteś pewny swoich racji i twierdzeń i jeśli we wspomnianej sprawie nie masz sobie nic do zarzucenia... to po prostu powiedz o tym publicznie i już. Pamiętaj jednak, że jakiekolwiek nietrafione oskarżenia mogą być przyczyną kłopotów dla Ciebie albo skrzywdzić kogoś niewinnego. Z tzw "drugiego obiegu" znamy juz sprawy wypinania się na właścicieli w przypadku chorób szczzniaków.... ale to zawsze jest decyzja zainteresowanych stron, czy chcą to upublicznić na forum czy gdzie indziej. EDIT: przy ZkwP istnieją sądy koleżeńskie, które zajmują sie takimi sprawami może warto skorzystać z tej opcji? Przy zakończeniu sprawy "wyrok" nie byłby juz żadnym pomówieniem...
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 09-02-2009 at 22:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
Baza raczej nie wypali, bo nie bylaby obiektywna i zawsze ktos mialby pretensje do kogos. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wilczasty : Foto
|
![]() Quote:
Forum jest takie , a nie inne , istnieje wiele takich miejsc dyskusyjnych i zawsze można się wykręcić z takich pomówień , zmienić forum, albo nasz post admin usunie. Z zawieszenia przez ZKwP już nie da się wykręcić . Taki pseudo hodowca nagle znika z np. wystaw...
![]() |
![]() |
#7 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
Faktycznie masz racje. Zaraz bylaby wojna na forum - jak zwykle.
Ale przydaloby sie jednak podac do wiadomosci co to byla za osoba - bo nie wiedzac o kogo chodzi, ludzie nie moga sie przed nim obronic. Mam nadzieje, ze to nie zostanie przemilczane. Sama mocno sie zastanawiam, kto mogl zrobic cos takiego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Z tego co zostało napisane, zrobiła osoba która najpierw wzięła kasę a potem nie 'dała' szczeniaka.
Nie wiem, zawsze mi się wydawało (i z mojej jednorazowej praktyki) że formalności - umowa, płacenie - są na końcu. Dla mnie śmieszne to jest trochę. W Polsce jest raptem 5 hodowli nie 'przydomkowych' ![]()
CIRI Wilk z Polskiego Dworu ['] Last edited by btd; 11-02-2009 at 12:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Fenela ponad wszystko
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Fenela ponad wszystko
|
![]()
GAGA właśnie tak zrobiłem i czekam na werdykt. Załączyłem dowód wpłaty napisałałem jak to wygłądało i zobaczymy . Mam nadzieję ze udupią Hodowcę oczywiście pseudo . Mam już pięknego Wilczaka tego wyśnionego i kupiłem go od hodowcy który jest zawsze i wszędzie kiedy nie wiem co robić tak powinno się robić . Rozwinę ten temat napewno tylko dostanę odpowiedz ze Związku . Może hodowca myślał ze jestem z Wawy mięc można jakiś wałek zrobić.Pozdro
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|