Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-07-2009, 00:08   #1
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

powtorka:

1 raz Margo odpowiedziala:
2. raz ja:
Quote:
a na Slowacii na bonitacje byles? watpie.
jesli nie zauwazyles wedlug jakich regulamin jest robiony na Litwie kedy SAM byles tam, to mi trudno, jasne bylo wedlug jakiego sa to robione, i opisy psow i test charakteru.
czy juz sam pamietas? jesli nie zerkni na wyniki i one powiedza wedlug jakiego regulaminu robimi.
p.s. regulamin podala Gosia juz w temacie.
tu jest juz 3 raz odpowiedz co jest potrzebne na OFICIALNA bonitacje,
noo i teras powiedz ze nierozumies,
w tedy ja juz nie wiem jak pomoc, bo wszystko masz podane i to kilka raz.
czy poprostu z siebie idiota robis, zeby plakac ze wszyscy ciebie niekochaja i biednego nawet w kosciole bija
Old 28-07-2009, 21:34   #2
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

no ale na to miala odpowiedziec organizator tj Ela, jesli robi bonitacje to ma wiedziec co i jak, jasne jesli chce oficialnej a nie zabawy weekendowej.
Greg, ja nie bede dawac odpowiedzi, mam inne zajecia waznejsze od gadania z Toba. a co do tego kto i jak - juz 3 raz mowimi - macie regulamin slowacki i czeski czytaj cie i bedzie cie samie wiedzieli co i jak, nas u Was nie bedzie to po co mami latac i dawac info? ani ja ani Gosia czasu na to teras nie mami.
Piekne tylko przypomnie ze obiecales zdawac i slowacka bonitacje, to co, czekami Ciebie i Czambora w Poznej.
Old 28-07-2009, 22:05   #3
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by wolfin View Post
no ale na to miala odpowiedziec organizator tj Ela, jesli robi bonitacje to ma wiedziec co i jak, jasne jesli chce oficialnej a nie zabawy weekendowej.
Greg, ja nie bede dawac odpowiedzi, mam inne zajecia waznejsze od gadania z Toba. a co do tego kto i jak - juz 3 raz mowimi - macie regulamin slowacki i czeski czytaj cie i bedzie cie samie wiedzieli co i jak, nas u Was nie bedzie to po co mami latac i dawac info? ani ja ani Gosia czasu na to teras nie mami.
Piekne tylko przypomnie ze obiecales zdawac i slowacka bonitacje, to co, czekami Ciebie i Czambora w Poznej.
Jeśli wziełaś udział w temacie i zaczełaś się do niego mieszać to odpowiedz bo to pytanie nie było do Eli bo odpowiedź od niej mam. Nie mam zato odpowiedzi od Ciebie.
Nie będe tolerował dalej jak ktoś rzuca sobie jakieś zarzuty i potem odwraca kota ogonem.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Old 28-07-2009, 22:17   #4
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post
Jeśli wziełaś udział w temacie i zaczełaś się do niego mieszać to odpowiedz bo to pytanie nie było do Eli bo odpowiedź od niej mam. Nie mam zato odpowiedzi od Ciebie.
Nie będe tolerował dalej jak ktoś rzuca sobie jakieś zarzuty i potem odwraca kota ogonem.
no to i wyjasnione ze nie ma o co gadac, bo ja nie dam rady z "ekspertem" od wszystkiego, to i podaje kota ogonem naprzod
spotkami sie w Poznej w takim razie
Old 29-07-2009, 00:27   #5
wilczakrew
Senior Member

To sa słowa w 3 poście i nie pochodzą z moich ust.
" Pragne zauwazyc, ze bonitacja ta nie bedzie oficjalna jako, ze nie spelnia warunkow zapisanych w regulaminie organizacji bonitacji... Przeglad hodowlany to nie tylko spotkanie znajomych i ocena przez sedziego, ktory ma uprawnienia na ocene psow tej rasy... Wspominam, bo takie weekendowe bonitacje i potem upieranie sie, ze jej wynik ma sie pojawic w bazie Wolfdoga to niestety ostatnio to bardzo czesty blad... "

T jest moje pytanie jakie zadałem i czekam na odpowiedź :
"
ale interesuje mnie dlaczego niezgodną z przepisami ma być bonitacja przeprowadzona przez czeska sedzinę w Polsce, a czym się to różni przez przeprowadzoną w jednoosobowym składzie sędziowskim bonitacje we Francji czy na Litwie. Poprostu chciałbym wiedzieć jaka jest różnica i jakie przywileje, ze to samo jest uznane lub nie. Interesują mnie wytyczne co do pozoranta, składu sedziowskiego i dokumentacji. Moze zapytam inaczej kto musi na tym papierku złożyć podpis aby zostało to uznane. "
Więc linki do strony czeskiego czy słowackiego klubu nie są mi potrzebne bo je znam.
Odpowiedzi nadal nie dostałem.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules