Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Thread Tools Display Modes
Old 31-08-2010, 22:26   #1
Puchatek
Senior Member

Default Białystok -28,29.08.2010

Aby ukrócić majaczenia sieradzkich mamrotowców podaję do publicznej wiadomości /bez ukrywania niewygodnych fragmentów/ opis Laili /i ocenę uzyskaną u p.Sędziego Petru Muntean -ROM/, która wystąpiła w klasie otwartej:
Laila -> lokata I, ocena doskonała, CWC
"Mocna 3-letnia suka, trochę samczy wygląd, za ciężka, oczy powinny być jaśniejsze, proporcjonalna głowa, poprawny zgryz, poprawne kątowanie, dobra górna linia, dobra szata i pigmentacja, poprawna w ruchu."
Laila była wzięta do porównania, ale nie z holocaustem, który wg. właścicielki miał same zalety.
I fakt: dostaliśmy opieprz w trakcie porównania za założoną kolczatkę /zbyt wcześnie/.
...
Współczuję opluwaczowi, który śmie najpierw podawać z uśmiechem rękę zwycięzcy, a potem go publicznie opluwać. Cóż... korespondencyjny psycholog potrzebuje chyba prawdziwego psychologa: lekarzu lecz się sam, , bo kiepściutko z samooceną i nieuzasadniony przerost ambicji.
...
Gdyby doszło do edycji tekstu, na którym się opieram,to chętnie go wkleję /zabezpieczyłam się / by nie było fałszerstw.
...
Mogłam minąć temat ze współczuciem dla muchy-plujki, ale środowisko wilczakowców powinno znać prawdę, a nie majaczenia.
...
A Laila rzeczywiście jest "przy kości" -po mamusi /zbieramy zapasy na zimę /, tak jak rywalka ma,wg nas, wycieńczenie organizmu od głodzenia... po kim?
...
Dzięki Bogu, nie mam obsesji maniakalnej na punkcie wystaw, championatów, CACIB-ów i małomiasteczkowej autopromocji.
Puchatek jest offline   Reply With Quote

Posting Rules