![]() |
![]() |
|
Videos & photo stories Foto i video blogi.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
Dawno nas tutaj nie było, całe wieki...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Takiego teraz mamy niby-wilczka z czarną sznupą. ![]() ![]() Pozdrawiamy wilczakowców! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
K-Lee Family
|
![]()
Świetny psiak z niego wyrósł
![]() Życzę duuużo radości!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
VIP Member
|
![]()
Piekny i szczęśliwy! Gratuluję i ciesze sie, że sie znaleźliście
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Senior Member
|
![]()
Śliczny
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Roczek mu juz chyba stuknął, co? A bardzo łobuzuje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
Roczek jakoś w listopadzie będzie miał, nie wiemy dokładnie ile ma.
![]() Hmm, łobuzuje strasznie, bardzo gryźliwy jest. :P Ma nawet swoje przezwisko- "Kąsi" albo "Kąśliwiec", chyba wiecie dlaczego... :P No chociaż ostatnio się "ogarnął" troszkę i jest lepiej. We Wszystkich Świętych musiał zostać sam w domu jakieś 6-7 godz. zanim mogłam dojechać i zaskoczenie- pierwszy raz nic nie zniszczył gdy został sam. ![]() ![]() ![]() Przyzwyczailiśmy się do wszechobecnej sierści, nawet wszędzie zamiast dywanów są teraz panele... Teraz na zimę mam nadzieję że zrobi się bardziej puszysty, chociaż kitę i kryzę to ma super. ![]() Chol..a wie co to za mieszanka z niego jest, tak się u Was wkręciliśmy, bo kolorystycznie i charakterowo chyba tu pasujemy. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
K-Lee Family
|
![]()
Znieczula??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
Taaa... Znieczulić się to możemy sami...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
A mnie to się widzi, że chłopina coś z grenlanda ma...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Junior Member
|
![]()
Powątpiewam. Psy grenlandzkie mają cięższą budowę, szersze pyski- coś jak malamute (?), sierść też zupełnie inna- taka puszysta zdaje mi się. A nasz puszystą to ma tylko kryzę i ogon. Nie widziałam psa grenlandzkiego na żywo to i trudno mi oceniać.
Ja nie mówię że nasze cudo to wilczak. Bo nie wiadomo co to ma być. ![]() I dobrze, lubimy niespodzianki. A ta jest najbardziej udana. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Junior Member
|
![]()
Ja widzę grenlandy na codzień, bo mam ich 5 i stąd właśnie ten pomysł, ale co ja się tam znam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Junior Member
|
![]()
Ok, to może podrzuć mi na maila (jak możesz oczywiście) kilka fotek tych Twoich, bo w google znalazłam same puszyste psiaki i grubej budowy, a może się mylę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]()
Polecam bazę manu tam są praktycznie wszystkie grenlandy jakie mamy w Polsce http://www.baza.nordicstorm.pl/baza-psy.htm.
Inną sprawą jest, że dorosły grenland ma dużo mocniejszą budowę niż roczniak. Do tego dochodzi duża różnica w grubości i puszystości szaty. Rasa nie jest wyrównana pod względem eksterieru, bo tu głównie liczy się charakter. Tu widzę podobieństwo http://www.baza.nordicstorm.pl/baza-...da_polnocy.htm A tak kończąc temat - najważniejsze, że macie super psiaka - do czego nie byłby podobny, pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Junior Member
|
![]()
No faktycznie, trochę podobny do tego psiaka z 2 linku. Widzę że suczka zaginęła, przykro...
![]() Naszemu się na rozrost nie zanosi, jakiś czas temu wzrost stanął w miejscu i waga tak samo, więc nie wiem czy nabierze cięższej budowy. I nie mówię tu odnośnie jakiejkolwiek rasy. Niby się cieszę, bo żeberka się wyczuwa-znaczy zapasiony nie jest ![]() Zimą zobaczymy czy będzie wykazywał zainteresowanie ciągnięciem sanek. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
Ola, ale fajny psiak
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |