![]() |
![]() |
|
Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
czekam!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() U nas jest i Pałac Branickich (Białystok) otoczony stawami, z których część już niestety nie istnieje (kiedyś w Bi-stoku była wystawa pokazująca nasze miasto z epoki baroku - pokazano bardzo ciekawą makietę, którą zresztą mój Tato robił i tam było wszytko pokazane, m.in. to, że kiedyś w Białymstoku stawów było o wiele, wiele więcej), no i Pałać Bucholca w Supraslu, gdzie jest obecnie Liceum Plastyczne. Śliczna szkoła, starsznie zazdoszczę Bratu, że się w niej uczy ![]() Jeszcze trochę można by wymienić.... ![]() ![]() Wiecie co, właśnie na TVP3 pokazują wilki z Białowieży... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Znam to uczucie, kiedy się było i chce wracać, cały czas... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() Bron bron ![]() Ale... Ty praktycznie mowisz w czasie przeszlym ze byly stawy (tzn duzo stawow), kiedys byla makieta no i palac ale teraz jest szkola ![]() Chle wiem wredna jestem ![]() Zartuje ![]() Kazde miasto i okolice ma jakies uroki ![]() Ale mi i tak najbardziej podoba sie puszcza morze i gory A ja z tych rzeczy nie mam nic jedynie stawy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
A pałac Branickich faktycznie piękny. Teraz tam chyba jest Akademia Medyczna? Najbardziej podobały mi sie kręte schody w głównym hallu. Kiedy tam byłam pomyślałam sobie, że przyszli lekarze powinni chodzić na zajęciach (albo przynajmniej na egzaminy i in. uroczystości ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
teraz jest tam przeprowadzana renowacja, także otoczenia (głównie posagi). Zasadzono takze żywopłot, by odtworzyćlabirynt, który był tam za czasów Branickiego.
Może Pałac i piękny, ale panie w dziekanacie nieee... Byłam tam raz załatwićpewnąsprawe i .... odsyłąno mnie w 3 miejsca, wszędzie musiałam czekać, ażpanie przestanąplotkowac i zechcą zwrócićna mnie uwagę.. a na końcu znów do dziekanatu heh.. a stamtąd do tablicy ogłoszeń!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() A makietę jeszcze można chyba obejrzeć... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Distinguished Member
|
![]()
leśniczyna - to są właśnie ciemne strony Białegostoku. Ludzie - nie wszedzie, rzecz jasna - wclae nie są bardzo sympatyczni i czesto nie potrafią docenić miejsca, gdzie mieszkają/pracują itd. Hmm być może gdzieś indziej jest podobnie. Ale tutaj to jest bardzo widoczne
![]() Rona - tak, teraz jest tam Akademia Medyczna. I faktycznie budynek jest niezwykle stylowy... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Distinguished Member
|
![]()
W takim razie ciesze się, że spotakaliście sympatycznych ludzi
![]() Różnie bywa, po prostu ;p |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Member
|
![]() ![]() w Białowiezy ludzie sa goscinni, serdeczni taak i bardzo ciekawi pod wzgledem mowy, zachowania, ubioru.. zwyczajow.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() Ksiazki nie moge znalezc ![]() W tamtym roku bralam udzial w konkursie o Parkach Krajobrazowych Dolnego Śląska i mialam duuuzo karteczek do nauczenia i pamietam ze Stwy Milickie tez byly ![]() Ale uswiadomilam sobie ze ostatnio robilam porzadek w pokoju (dziwne ![]() ![]() Wiec musze albo ksiazke znalezc albo poprosc nauczycielke ktora mnie prowadzila do konkursu mi cos dala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Junior Member
|
![]()
I pomysleć, że ja w tamtym roku w ...maju chyba... spędziłam około 9 dni w Białymstoku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Junior Member
|
![]()
A ja w Bialymstoku zyje od urodzenia i nie narzekam....
![]() ![]() ![]() A moja kolezanka widziala Bisu i mówi do mnie, ze wilka widziala. Ja na to, ze to pies, wilczak, krzyzówka. A ona nadal "ale to byl WILK" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|