![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
No i przyszedl w koncu ten dzien, ze Urcio bedzie musial zalozyc klatke na pyska, planuje intensywna nauke jazdy nasza komunikacja miejska w celach zapoznania sie z nieznanym tlumem. Dlatego musimy zakupic kaganiec odpowiedni na morde Urciowa i teraz zastanawiam sie ktory bedzie lepszy, czy ten CHOPO sie Wam sprawdza czy moze inna klatka bylaby lepsza no i jeszcze kwestia rozmiaru czy na dobermana
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
VIP Member
|
![]()
CHOPO jest super, do wyboru masz owczarka niemieckiego: sukę i psa- dwa modele, Doberman chyba za wąski? W sklepie powinni wymienić jakby co, albo jak masz sklep stacjonarny-idź z burym na przymiarkę
![]() p.s. Pamiętaj, że chłopakowi do ok. 3 roku życia będzie się rozrastała głowa, więc lepiej kupić taki, który posłuży dłuższy czas ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 25-01-2012 at 21:18. Reason: pees |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
Tez wolalabym gdzies przymierzyc, ale chyba u nas w Trojmiescie nie bardzo jest gdzie, poszukalam i znalazlam jeden i sie zastanawiam czy bedzie ok, nasz owczarek to ma duzo wiekszego pyska od Urcia, ale z drugiej strony Jazon to bydle w porownaniu do innych owczarkow.
http://pelna-miska.pl/pl/p/CHOPo-kag...wacz-PIES/3779 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Potwierdzam - warto przymierzyc - wilczak wilczakowi nierowny.
Na mojego pasuje CHOPO ON pies, ale pewnie dlatego, ze jest owczarkowaty ![]() Znam tez takie, na ktorych ten rozmiar za maly albo za duzy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Junior Member
|
![]()
My mamy ten:
http://allegro.pl/kaganiec-fizjologi...067333416.html Panu na gg podawałam wymiary kufy Aszczu i nam dobrał ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
love and terror
|
![]()
Asia, zeby przymierzyc, mozesz na chama sie wcisnac do zoologa w Realu na Kolobrzeskiej, bocznymi drzwiami - obok zaraz zoologik (nie wchodzisz do glownego sklepu).
A jak nie to prosisz, pytasz ladnie czy mozesz z kagancem wyjsc na zewnatrz przymierzyc, dla ich pewnosci niech ktoras z ekspedientek wyjdzie (lub ochroniarz) z Toba. Garuda ma koszuk na suke maliniaka ![]() Jak Gaga wspomniala wczesniej, leb mu sie rozrosnie, wiec bedzie jak znalazl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
love and terror
|
![]()
Ostatnio je widzialam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Senior Member
|
![]()
No niestety my mielismy pecha, byl jeden chyba na glowe konia, a inne na same plaskonose, nic dla Urcia wiec chyba bedziemu musieli zamowic przez neta, coz wybiore tam gdzie lepiej doradza
![]() EDIT: Zamowilismy kaganiec Maszer (ten co jest na allegro) Pan blyskawicznie odpowiedzial na moje zapytanie, podal gdzie i jak psa zmierzyc (mam nadzieje ze zrobilam to poprawie) i w sumie teraz czekam az przesla. Zobaczymy jak Urcio zreaguje na nowa bizuterie. Last edited by avgrunn; 27-01-2012 at 09:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Member
|
![]()
Ja jutro odbiorę paczkę z kagańcem Maszera, jestem strasznie ciekawa tego "urządzenia"
![]() Ale na psie przymierzę dopiero w następny weekend ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
Dziś przymierzyłyśmy Maszera.
Co prawda przymierzany nie na wilczaku, ale wątek w Off Topicu, to pozwolę sobie wkleić zdjęcia mojego kundla ![]() Wydaje się być w porządku, poza tym, że jak Basta oprze na czymś pysk, to kaganiec jej wchodzi prawie na całą głowę ![]() Nie wiem, czy to normalne w fizjologach... zastanawiam się, czy nie jest troszeczkę za szeroki w miejscu tego paska na kufie. Basta ma dość wąski pysk, jak na psa ONkopodobnego w sumie... Co o tym myślicie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co myślicie? Ja niedoświadczona z kagańcami, to nie wiem w sumie, jak to powinno leżeć dobrze... EDIT: Pan Maszer okazał się naprawdę porządnym sprzedawcą - wysłałam do niego zdjęcia psa w kagańcu z pytaniem o jego opinię i już pół godziny później miałam obszerną odpowiedź na jego temat ![]() Okazało się, że Basta ma drobniejszą główkę niż przeciętna suczka ON, kaganiec faktycznie jest za szeroki, także jeśli ktoś byłby zainteresowany przymierzeniem i ewentualnym kupnem to służę pomocą ![]() A nuż na wilczakowego mężczyznę rozmiar 'owczarek niemiecki, suka' będzie w sam raz? ![]() Ciekawa jestem jaka rasa będzie pasować na Bastuchę :P Last edited by makota; 04-02-2012 at 03:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Senior Member
|
![]()
Dzisiaj w koncu przyszedl kaganiec. Musielismy dorobic dziurki bo Urciowy ryjek byl za maly, jak wyslalam zdjecie do producenta to Pan powiedzial ze moze byc za wysoki i jak bysmy chcieli to mozemy wymienic, ale mysle ze bedzie ok, czekac juz dluzej nie mozemy a i tak potrzebny jest na krotkie momenty w tramwaju, poza tym mam mala nadzieje ze troszke mu pysk jeszcze zmeznieje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Makota, ale wydaje mi sie, ze wiaderko na Baste jest ok - nie wchodzi na oczy, a moze ew. szerokosc da sie przygiąć - na dlugosc na pewno jest dobry...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
U nas do każdego (przynajmniej tam gdzie my bylismy) sklepu zoologicznego w centrum handlowym można bez problemu wchodzić z psem. Fakt, że u nas w CH jest przede wszystkim sieć Kakadu, ale naprawde nie ma z tym problemu. Powiem szczerze, ze sam byłem trochę zdziwiony, ale teraz to dla mnie normalka... i niech spróbują mnie nie wpuścic ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
ngi dhla
|
![]()
Czy ktoś u diaska wie gdzie w Kraku lub okolicach można dostać takie fizjologi, które z dumą noszą wilczaki cytowane w tym temacie?
Niestety zwiedziłem ileś sklepów i w żadnym nie było tych powlekanych... ale nawet z tych "innych" żaden nie pasował. Nie ukrywam, że wolałbym pójść i przymierzyć zamiast kupować przez sieć... ze wsi jestem.
![]() |
#38 |
the Bright Side of Wild
|
![]()
w krakowie ostatnio nabyłam taki http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=11849
rozmiar najwiekszy na nasz nos super na trening, do zabawy na ostro z innymi psami - szczegolnie tymi bez kaganców nie polecam bo moze ulec zniszczeniu. super do podawania smaków - nawet pomidor wchodzi w całości. gumowa budowa kaganca daje ulge dla ud i innych czesci ciala polecam szczegolnie dzieciatym no i dostepny w krakowie |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
the Bright Side of Wild
|
![]()
a chopo http://pelna-miska.pl/pl/c/CHOPo-kagance/151 to z powodzeniem mozna wymienic w tym sklepie jak cos nie tak albo dowiedziec sie czy ktos ma w krakowie w sklepie
my bralismy dobermana samca - jak ulał |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
ngi dhla
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
|
|