![]() |
![]() |
|
Vlci a vlčáci Vše o zvířatech podobných ČSV... Informace o jiných vlčácích: Saarloosův vlčák, Italský vlčák (Lupo Italiano)... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
Díky
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Očeň krasivije sobaky
d.a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
Sorry, I don't speak Czech, but look (the article is in Russian):
http://www.redstar.ru/2007/08/08_08/3_02.html This is "Volkosob", also made in Russia ![]() Last edited by Morian; 07-09-2009 at 15:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
Všechno to jsou normální hybridní kříženci, na úrovni prvních generací. Takže o novém plemeni nemůže být ani řeči. Najdete na webu stovky serverů o podobných zvířatech a jejich "chovatelích", především z USA. Plemeno to ale není. To vyžaduje jasný chovný plán a samozřejmě i větší počet generací, jejichž jedinci splňují předem stanovené znaky a podmínky.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
O neustálém křížení lajek s vlky vůbec vypráví naši ruští spooluobyvatelé neuvěřitelné legendy. Pár lajek znám, a podle charakteru si tam toho vlka dokážu představit asi tak daleko jako u NO.
Ovšem mezi saňovými psy se poslední roky též objevují velcí dlouhonozí Huskyové kteří spíš připomínají Čsv. Prý je produkuje nějaký Německý velkochovatel který o jejich původu mnoho nemluví/dle Českých musherů/. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Member
|
![]()
myslis wolamute - krizenci vlku a huskyho?Par fotek jsem videla,na googlu jich je pry dost a psi jsou to pekni,akorat ta kombinace mi prijde podivna,imho cloveka moc potrebovat nebudou.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Junior Member
|
![]()
No já myslím, že byla myšlena sportovní linie huskounů z chovatelské stanice Vargevass ze Švédska. Tito psi jsou skutečně barevně a částečně i postavou podobní ČsV, ale údajně s nimi nemají nic společného. Co já vím, tak je snad v nich lajka. Pravdou je, že křížit ČsV s huskounem by byl po sportovní stránce asi krok zpět. ČsV vyniká svojí vytrvalostí, nicméně už ne velkou rychlostí (oproti závodním psům) a hlavně motivace k práci v zápřahu je také poněkud obtížnější.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]()
Právě ta motivace. /Zrovna dnes ráno jsem si pořídil pár "můžných" jizev na tvář
![]() Nejsem si jistý, zda li přikřížení vlka k Huskymu může vést ke zvýšení motivace. Vždyť právě ten vlk je u nás původcem jisté laxnosti a obmyslnosti v provádění jakýchkoliv úkolů a akční/ochotný/ vlčák je výhrou v loterii. Snad možná kdyby se praktikoval model který používají někteří musheři: mimnimum potravy, život v kotci nebo na úvazu a veškerý pohyb mimo zásadně v běhu a v zápřahu. Ale kdo by tohle chtěl? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Member
|
![]()
Adriane ty nám takto devastuješ námi zasázené lesy? Hluboce se styď. Při tom ještě nadávej Akeenahovi, protože Grída by toho nebyla schopna (odzkoušeno
![]() Co se konce týká, tak pro některá ČVčka by to byl výhra Ty se z kotce nevyhrabou jak je rok dlouhej :-( |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Member
|
![]()
...jo, žímž zajisté napomohl budoucí přirozenější skladbě lesa:-). Vsadim se, že jste se skutáleli do smrčkové monokultúry:-D
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]()
Tady je fotky naší Wonderful s "Volandem". Moje komunikace s tvůrcem těchto kříženců skončila po mnou položené otázce co že chtěl u lajky zlepšit vlkem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Junior Member
|
![]()
Adriane, motivace u ČsV v zápřahu byla myšlena poněkud jinak
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Senior Member
|
![]()
Já mám něco pro úplné začátečníky na mojem webu:
http://wolfdog.wbs.cz/Mushing.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ja to dostalam taki to email ze chte 2 ceveckov na krytje z volandami potom. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Senior Member
|
![]()
Tak, chtěl
![]() |
![]() |
![]() |