![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() najpierw Rony a potem igienatora |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Na taki topik natknęłam sie na sąsiednim podwórku
![]() http://www.wolfdog.org/php/index.php...t=6293&start=0 Szczególnie interesujący jest post jakiegoś pacino ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
W przypadku Szwedow reakcje byly mniej siecej takie: zwykle pytanie do sasiada "Ty zabroniles wilczaki?" "Nie" "Ja tez nie" "To kto ich u nas zabronil?" ![]() Ogolnie mowi sie, ze zakaz ich rejestracji w ich Zwiazku Kynologicznym moze tam zostac zniesiony... Reakcje Anglikow byly takie: "Zrob mi zdjecie! Zrob mi zdjecie! U nas nikt mi nie uwierzy, ze glaskalem wilka" ![]() Ale akurat tam nie Zwiazek jest winny, ale wlasnie DEFRA.... Tu male wyjasnienie - Zwiazek Kynologiczny z Wielkiej Brytanii jest uznawany przez FCI, ale ma on swoje wlasne zasady i inne reguly niz te FCI. To nie jest tak, ze zabrania CzW - on tej rasy jeszcze nie uznal... I nasza nie jest wyjatkiem, bo Anglicy maja jakies polowe mniej ras niz my... I tego nie damy rady zmienic my, bo o to musza sie starac wlasciciele CzW z Anglii (co jest problematyczne, bo oficjalnie takich osob w UK nie ma ![]() O co mozna walczy i co by rozwiazalo sprawe to walka wlasnie z DEFRA, bo to ona wszystko blokuje swoimi GLUPIMI przepisami.... CzW jest zakazany w UK, bo traktuje sie go jako wysokoprocentowa krzyzowke wilka (ze wzgledu na jego ok. 30% wilczej krwi). Jest to oczywisty bezsens, bo wilcza krew wyliczana jest na podstawie sredniej arytmetycznej i wedlug tych samych zasad kazdy pies bedzie mial 100% wilczej krwi (bo pochodzi od wilka ![]() ![]() Co trzeba by bylo wytlumaczyc to "wilczosc" CzW - wiele krajow za krzyzowki uznaje psy, ktore maja wilka do 5. generacji. Takie osobniki uznawane sa za dzikie zwierzeta... W przypadku wilczakow takich psow w zasadzie juz nie ma - sa to jedynie sporadyczne wyjatki (jak miot G ![]() ![]() Czyli na poczatku warto wlasnie zagadac z Pacino, bo on juz sie o to staral. Teraz mozna by jednak uzyc do tego klubow rasy (chetnie na to przystana - mozemy miec poparcie slowackiego, czeskiego i niemieckiego, we wloskim tez mamy swoich ludzi... ![]() ![]() A uz pozytywnych rzeczy - CzW w UK sa... niedawno urodzil sie drugi miot CzW. Mamy info od ludzi, ktorzy pracuja tam ze swoimi wilczakami, mamy tam CzW pracujace jako psy-terapeuci... Ale sa to rzeczy, ktorymi chwala sie jedynie na priva - oficjalnie na forum nie wolno im o tym pisac... Bo przeciez CzW w UK nie ma... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
no taaaak:
------------------- Dear Daiva, If your breed is not on the Crufts exhibitor list then it is not recognised by the UK Kennel Club, and unfortunately cannot be shown at Crufts. Kind Regards Ross Sandercock Kennel Club Events --------------------------- ![]() no comennts |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Distinguished Member
|
![]()
I teraz? Walczymy dalej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |