![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Wilkokłak
|
![]() Last edited by Grin; 26-04-2010 at 21:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
love and terror
|
![]()
Ja mam pytanie. Jak uczyliscie psy, zeby ciagnely?
Tzn ja juz od x czasu mam te szelki, smycz i uprzaz (Manmat) zakupione zanim pojawila sie Garuda. No i tak mnie cos ruszylo, jak na Kaszubach ciagnela mnie Morta. Moze jesli moj zapal sie nie ulotni, to chcialabym jakos pojsc w tym kierunku. Garuda bardzo ladnie ciagnie-na smyczy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() Natomiast zawody to zupełnie coś innego, on po prostu jakoś "wie", że tam się ciągnie. ![]() Może to atmosfera, obecność tylu innych psów, adrenalina, czy ja wiem? A Astarte ciągnie, bo ona w ogóle lubi ciągnąć. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
love and terror
|
![]()
Czaje. Mnie az tak na chodzeniu nie zalezy-bardziej myslalam o canicrossie bo i tak biegac musze-za duzo browarow
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wilkokłak
|
![]() ![]() Na stronie dogtrekking.com.pl opublikowano klasyfikację po 4 edycjach Pucharu 2010. Wyniki rodzin tak mnie zaskoczyły, że aż wybałuszyłam oczy. ![]() ![]() http://www.dogtrekking.com.pl/index....d=11&Itemid=86 |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
VIP Member
|
![]()
O la laaaa.. to Wy se wybałuszajcie dalej a my będziemy chodzić dumni do wypęku, ok?
![]() Chapeaux-bas! |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
K-Lee Family
|
![]()
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() Bożena, ale zauważ, że Wy jedyni mieliście w sobie tyle mobilizacji, żeby wystartować we wszystkich 4 zawodach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Distinguished Member
|
![]()
Jesteśmy z Łowcy i z Was baaardzo dumni, po prostu pękamy z dumy! Gratulacje!!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Wilkokłak
|
![]() Quote:
![]() No właśnie termin Późnej pokrywa się z Brenną, a Prestor Team dałby nam popalić, jakbyśmy się tam nie stawili, ![]() ![]() Poza tym do końca Pucharu jeszcze dwa maratony, zatem wszystko się może zmienić i nie będzie czego opijać. ![]() Quote:
![]() No ale startują najczęściej ze mną, a ja jestem ich kulą u nogi. ![]() Last edited by Grin; 11-08-2010 at 14:50. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
K-Lee Family
|
![]()
W przyszłym roku zamierzamy startować z Wami
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wilkokłak
|
![]()
Zawody w dogtrekkingu mają tę wspaniałą właściwość, że są organizowane w bardzo fajnych miejscach, do których chętnie się wraca tak po prostu dla przyjemności powałęsania się z psem i najbliższymi, a że punkty kontrolne nie obowiązują, można dowolnie układać i modyfikować trasę.
![]() Ci którzy byli, na pewno rozpoznają to miejsce. ![]() ![]() ![]() Ciekawa rzecz; mniej więcej w połowie trasy mój kompas zaczął pokazywać północ tam, gdzie normalnie jest południe. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Member
|
![]()
Ale super fotki, i jakie wyrazne jestem pod wrazeniem a Łowcus jaki przystojny
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Senior Member
|
![]()
Lowcus ma zawsze super foty, buziaki dla psistojnego brata, podziwiamy ze tak dzielnie towarzyszy w podrozy.
![]() |
#74 |
Wilkokłak
|
![]()
Dzięki!
![]() Łowcuś jak zawsze o tej porze roku - łysiutki. ![]() PS A my za to podziwiamy i gratulujemy zacięcia szkoleniowego i zdania egzaminów i to w utrudnionych okolicznościach. ![]() Last edited by Grin; 14-08-2012 at 22:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wilkokłak
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wilkokłak
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
VIP Member
|
![]()
Udalo sie Wam zarazic innych...
![]() Zaczyna sie formowac wieksza ekipa do Dogtrekkingu. Ci co przeszli Miedzyrzecz nie rezygnuja, a ci co nie przeszli nadal sa chetni.... ![]() Od siebie mam pytanko... Probuje zrobic liste sprzetu: pies: obroza, smycz, skladana miska czlowiek: pas, buty, kompas, latarka Jako starzy wyjadacze cos jeszcze byscie dodali? Warto kupic etui wodoszczelne na mapy? Bo patrzac na niektore fotki... ![]()
![]() |
#78 |
Member
|
![]()
Ja bym polecała nie tyle zwykłą laterkę co czołówkę. O niebo wygodniejsze
![]() Etui na mapę się przyda, ale jeżeli nie biegniemy a punkty nie sa bardzo częste w zupełności wystarczy zwykła koszulka na dokumenty. Na dogtrekingach w ramach Polskiej Ligi warto miec jeszcze długopis, bo zdarza się, że na punkcie zabraknie pisaka a kod trzeba zdobyć ![]() No i obowiązkowo telefon i potwierdzenie szczepienia na wściekliznę dla psa ![]() PS. kto się wybiera do Gdynii w najbliższy weekend? My będziemy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Senior Member
|
![]()
Margo - telefon - Wazna rzecz!!!
I jak pisała dorotka_z - czołówka - wtedy masz ręce wolne.
![]() |
#80 |
Wilkokłak
|
![]()
Długopisy na zawodach są niezbędne, najlepiej w większej liczbie, bo lubią się gubić
![]() Ja osobiście używam etui na mapy, bo nie biegam, a robi też za fajną podpórkę przy wpisywaniu haseł. ![]() Oczywiście o wodzie dla psa nie muszę mówić. Jeżeli chodzi o człowieka, wielu dogtrekkerów (w tym i my) zaopatrza się w Camelbaki. Mogę potwierdzić - jest to bardzo wygodne. Są różne tego wersje; można kupić sam wkład i włożyć do zwykłego plecaka. Można kupić cały komplet - specjalny plecak (z dodatkową kieszenią na wkład). My się szarpnęliśmy na to drugie rozwiązanie (to widoczne na zdjęciach) i muszę powiedzieć, że nie mogę się tego nachwalić. Mieści toto 3 l wody, mogę być więc wielbłądem dla całej rodziny, a oprócz tego ma wystarczającą ilość miejsca, żeby wykorzystać to też, jako normalny plecak. Poza tym jest świetnie wykonane, dopasowane, ma mocowanie na kijki itd itd. Chyba nikt nie wspomniał jeszcze o apteczce, a pewne rzeczy są obowiązkowe na zawodach (no i rozsądek podpowiada, że trzeba je mieć ![]() Teraz jeszcze kwestia butów. Są dwie szkoły w dużej mierze zależne od tego czy ktoś biega, czy chodzi. Osobiście patrzyłam z horrorem w oczach na tych, którzy na trasy górskie wybierają się w butach do biegania, ale... to ich stawy, nie moje ![]() Przydają się też bardzo stuptuty; gdy jest ciepło i nie nosi się długich nogawek, zabezpieczają przed wpadaniem kamyczków do butów. No i to póki co chyba tyle. O reszcie już wspomniano wcześniej. ![]() Jak mi się coś przypomni, to odświeżę. ![]() Last edited by Grin; 13-11-2012 at 15:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|