![]() |
![]() |
|
Chov Informace o chovu, výběru, odchovech.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Myslím, že nejlepší cestou je navrhnout Klubu, aby tyhle smlouvy nechal vypracovat a dal je svým členům k dispozici. Tak se předejde jakýmkoliv sporům nebo osočování, kdo má a kdo nemá "neprůstřelnou" smlouvu. Ale především, každý majitel by měl mít text smlouvy, kterou s ním uzavřel chovatel jeho psa, ne ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Member
|
![]()
No vidíš, já mám doma asi 4 různé smlouvy od různých chovatelů psů, také to minim nějak vychytat a zkusit zneužít bratrance co je právník, aby mi na to kouknul, přesto si myslím, že 100% neprůstřelná smlouva neexistuje, a to některé body z těch smluv vypadají na papíře fakt dobře a jsou konzultované s právníky. Stejně je podle mě výběr majitelů velká sázka do loterie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Moderator
|
![]()
Každá, i ta nejskvělejší smlouva, se dá zpochybňovat. Pokud dojde ke sporu, tak vše řeší s konečnou platností stejně soud. A u toho nemusí být třeba smlouva v písemné formě vůbec. U soudu jde pouze a jenom o dostatečně silné důkazní prostředky.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
![]()
Myslím, že kdyby klub nějakou univerzální smlouvu vyrobil, stejně by se našlo dost rejpalů, kteří by to nebo tamto zpochybnili nebo aspoň zkritizovali. No ale bude schůze, můžete to navrhnout.
Když už se tu diskutuje o neprůstřelných smlouvách, mám otázku: Máte někdo ve smlouvě kromě podmínek taky sankce? Když kupující nesplní k čemu se smlouvou zavázal, máte páku jak ho k tomu donutit? Než vás soud rozsoudí, pes bude v lepším případě stařeček, v horším v hrobě. Teď nemám na mysli obligátní právo zpětného odkupu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Junior Member
|
![]()
Mě teda kdyby chovatel dal dotazník a lustroval způsobem jakým si představuju podle popisu tady na fóru, nebo mě kdoví jak odrazoval od štěňat, nebo mi dal smlouvu, na jejíž výklad bych potřebovala právníka, připadal by mi asi divnej. Smlouvu si ani nepamatuju jestli nějakou mám, a jestli jo, tak stejně nevim kde,(no třeba jí porušuju a teď mě čeká soud
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Junior Member
|
![]()
Univerzální smlouva je obvykle ta nejhorší varianta, stejně každý chovatel očekává od zájemce něco jiného.
Nepřeceňovala bych ani ty dotazníky. Podvodník tuší, co tam vyplnit, normálnímu kvalitnímu zájemci se může rozsypat život a velké plány budou k ničemu, nadšený teoretik narazí, když se štěně dostane do puberty... Podle mě v dotazníku chovatel nezjistí nic, co by se nedozvěděl i při ústním jednání. Navíc se mnohdy situace změní později (Pavle, co třeba Karin?). Do člověka prostě nevidíš a chovatel holt asi musí počítat s tím, že to někdy nevyjde. Takže souhlasím s tím, že jediné, co trochu může fungovat, je odrazovat a odrazovat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
z Podřipské samoty
|
![]()
- Já mluvil obecně. No ale tak jistě máš smlouvu s chovatelkou, tak přece není problém ji využít pro své vrhy ne ? -
Samozřejmě že mi Zuzka dá kopii smlouvy (na Annie žádnou nemám, protože jí prznili dvě "úžasné" majitelky přede mnou, takže jsme pak už ani žádnou smlouvu neřešili), ale já se snažím dopátrat dotazníku, ne smlouvy. Teda pokud to má vůbec nějaký význam. A dneska mi veterinářka řekla na ultrazvuku že tam má 6 - 8 štěňat, takže asi stejně prdím na dotazník a budu vybírat majitele podle xichtu - jako to dělám u všeho doteď, a zatím to skoro stopro vychází.
![]() |
#69 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Junior Member
|
![]()
Jo, tak sem to myslela, musí to bejt aspoň trochu oboustraný, neprodala bych štěně někomu, kdo mi je od pohledu silně nesympatickej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|