![]() |
![]() |
|
Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Moderator
|
![]()
hmmm Margo z tym wyskokem do Pragi to tak i bedze-bo ja bede proszila o wielka pomoc dla mnie (bede musziala odwiesc Vikis do Pragy do samolotu a jak dojiechac tam i co tam robic to nie wiem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Senior Member
|
![]()
Potrebujete neco poradit z Cech?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
love and terror
|
![]()
Monika-nie dziwie Ci sie...
A jak zaczna wyc, to jest dopiero cos... W tym roku bedzie duzo wiecej psow niz w tamtym roku? Bo dla mnie tegoroczny oboz byl czyms, a co dopiero teraz, kiedy stawka sie powiekszy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() A moze sie przylaczysz... :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |||||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#69 |
love and terror
|
![]()
Margo, dostalas mojego maila m.in z tym, ze moja mama i Trejsi jednak jada?
![]() Da sie to teraz jeszcze zalatwic? |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
VIP Member
|
![]()
Mialam przygotowac liste rzeczy niezbednych....
![]() DLA PSA *** karma *** miski *** koziolek do aportu *** linka do tropienia (10m+1-2 m. zapasu) *** smycz szkoleniowa (+ 1 lub 2 zapasowe) *** obroza niezaciskowa (lub o ograniczonym zacisku) *** lancuszek szkoleniowy (ostatecznie mozna pozyczyc) *** torba na nagrody (+ nagrody) *** lancuch, bo pies musi byc na uwiezi, a smycze "nie trzymaja" *** kaganiec (dowolny, ale potrzebny kazdemu psu na szkoleniu niektorych cwiczen z posluszenstwa) *** szelki do tropienia lub/i do obrony (oczywiscie mozna je zastapic szeroka obroza) *** rower DLA LUDZI tzn warto pamietac o: *** strojach kapielowych *** strojach do chodzenia po skalach (dobre buty!) *** kremie do opalania ![]() PAPIERY *** rodowod psa *** paszport psa *** legitymacja czlonkowska ZKwP *** ksiazeczka szkoleniowa psa Grila bede brala. Czajnik brac mozna, ale kawa czy herbata w kantynie jest niedroga, wiec jak ktos nie jest nalogowym kawoszem, to mozna go sobie darowac. Jak cos sobie przypomne to dopisze... ![]()
![]() |
#71 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#72 |
love and terror
|
![]()
Mailem wyslalam zaraz po Twojej odpowiedzi
![]() Tak, termin ten sam Wysle to wszystko jeszcze raz na PW |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
VIP Member
|
![]()
A co do tego jak dojechac to wrzucam mapy:
Tu lezy Lazne Belohrad jesli chodzi o Czechy: ![]() Tutaj jest dokladna mapa okolicy. Z Polski chyba najszybciej mozna dojechac przez przejscie graniczne w Kudowej Zdroj: http://www.wolfdog.org/help/mapy/2Lazne_Belohrad.jpg A tutaj juz mapa samego Belohradu: ![]() Jakby byly problemy to dzwoncie na moj telefon: +48 601 812184 lub na stacjonarke do Przemka: +48 68 3590878
![]() |
#74 |
Junior Member
|
![]()
Mam jeszcze pytanie w kwestii formalnej - jak jest z pościelą, czy jest na miejscu, czy lepiej brać własne śpiwory ?
Margo - myślę, że do Twojej "ludzkiej" listy dopisałabym jeszcze dla "tropiących" o poranku jakieś nieprzemakalne buty, ewentualnie spodnie, bo trawa mokra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Member
|
![]()
Butów to naprawdę trzeba kilka par aby zdążyły schnąć. Ja bym dopisała do tego jeszcze jakieś lusterko dla kobiet bo w domkach nie ma a czasem dobrze sobie przypomnieć jak wyglądamy, dobrze mieć rower albo wiedzieć skąd będzie można pożyczyć, latarkę. O dobrych humorach nie wspomnę
![]() Margo a może podaj tekst meldunku po czesku jaki się składa przed egzaminem sędzinie, bo jak sobie przypomnę, że słowo sędzina po czesku brzmiało u mnie równoznacznie ze słowem rozkrok, to może lepiej poćwiczyć wcześniej i nie mieć ściągawki na egzaminie jak ja ![]()
![]() |
#76 |
Junior Member
|
![]()
Znalazłam terminy egzaminów w Lazne Belohrad: http://www.cswolfdog.cz/Article723.html
4.8.2006 ZOP, ZUP 7.8.2006 ZOP, ZUP 8.8.2006 vytrval. 20km 9.8.2006 záchranářské 10.8.2006 NZŘ 11.8.2006 IPO I mam pytanie jakie egzaminy wchodzą w czeskie ratownicze (záchranářské) a jakie w NZŘ ? Prośba chociaż o podanie magicznych literek, to sobie poszukam po czeskim necie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Junior Member
|
![]()
A czy prócz RH-E, o którym było mówione wcześniej w 'záchranářské' wchodzi też typowy czeski kwalifikujący egzamin ratowniczy ZZZ (zkouška záchranářské způsobilosti) ? Ten drugi jest chyba nawet trochę łatwiejszy.
W 'NZŘ' obstawiam, że wchodzi ZZO, ale mogę się mylić. Czy coś jeszcze ? Tak czy inaczej cieszę się, że będzie możliwość podejścia do czeskich egzaminów. Zawsze można zdobyć większą wiedzę na temat własnego psa. Grunt to dobra zabawa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||||||||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
*** na poczatku Pane (paní) rozhodčí, psovod ...[Wasze imie].., se psem ...[Imie psa]....., je připraven k provedení zkoušky podle ...[Nazwa egzaminu]. *** na koncu Pane (paní) rozhodčí, psovod ...[Wasze imie].., se psem ...[Imie psa]....., hlásí ukončeni zkoušky. Quote:
ZZP 1.-3. ZLP 1.-3. ZVP 1.-3. ZZS ZPJ ZTV VZ 1.-3. ZZP-N ZLP-N ZVP-N Quote:
ZZO ZM ZVV I ZVV 2 ZVV 3 Sa jeszcze "specjalne": ZMMP (dla malych ras) ZMP 1 (dla malych ras) ZPS 1 (tropienie) ZPS 2 (tropienie) ZPO 1 (obrona) ZPO 2 (obrona) Quote:
Ale i tak psy bedziemy uczyc roznych rzeczy. A na obozie mozemy uzgodnic co chcemy robic (wszystko zalezy od warunkow i liczby chetnych - na jeden egzamin musi byc min 6 osob, bo inaczej sie nie oplaca sciagac sedziego). Co do egzaminow ratowniczych to problem z nimi jest taki, ze potrzeba sie do nich przygotowac PRZED obozem (bo sa troche inne). Wiec gdyby byla grupa chetnych robic takie egzaminy to mozna by bylo pozamiawiac sedziego nawet na wieksza ilosc takich testow.... Ale w tym roku sie z tym nie wyrobimy... Mi juz teraz odpadl Jolek i Belka, wiec zamiast isc "w gore" bede musiala robic podstawowe szkolenie z psami... Eligo jest za maly na wszystko, a z Ali i Balrogiem pozostanie mi raczej posluszenstwo ZZO, BH i podobne...
![]() |
![]() |
#80 |
VIP Member
|
![]()
Bylabym zapomniala - na obozie potrzebne beda PAPIERY, czyli:
*** rodowod psa *** ksiazeczka zdrowia (paszport!) z waznymi szczepieniami *** legitymacja czlonkowska ZKwP *** ksiazeczka szkoleniowa psa (Kto ma. Kto nie ma moze kupic w oddziale ZKwP. Ale to nie mus, wiec bez obaw jak nie dostaniecie)
![]() |
|
|