Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Spotkania i podróże

Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-06-2012, 08:42   #861
Padre
Junior Member

Padre's Avatar

A my jak zwykle pytamy: są chętni na niedzielny spacer?
Old 16-06-2012, 14:48   #862
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Quote:
Originally Posted by Padre View Post
A my jak zwykle pytamy: są chętni na niedzielny spacer?
cos sie kroi, jeszcze nie wiemy gdzie sie spotkamy, ale chyba kolo 9.00 tym razem. bedziemy w kontakcie
anula jest offline   Reply With Quote
Old 16-06-2012, 15:34   #863
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Wonderfull Wolf ES's Avatar

Quote:
Originally Posted by anula View Post
cos sie kroi, jeszcze nie wiemy gdzie sie spotkamy, ale chyba kolo 9.00 tym razem. bedziemy w kontakcie
mi bardziej 10 jednak pasuje

a z serii : "a miał być kolejny, nudny spacer"

Baner (Tannin)

Bies

Bashtee

Cheitan

Wondera

tutaj reszta: https://picasaweb.google.com/1021587...eat=directlink

dziękujemy za spacer z dreszczykiem !!!!!!!!!!!!
Wonderfull Wolf ES jest offline   Reply With Quote
Old 16-06-2012, 15:47   #864
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

My też dziękujemy za południe pełne wyzwań Ale po namyśle wolimy jednak te nuuudyyyy W naszym wieku takie skoki adrenaliny nie są wskazane
Powolniak odsypia....

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 16-06-2012, 15:51   #865
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

na szczescie nie mam jajek, bo inaczej Jacek by mi je urwał bez znieczulenia
Pozdrawiam Antoniego, urodzonego 13-go czerwca
PS. Chlopaki leżą na trawce, utrudzone i najedzone, a wietrzyk delikatnie ich muska po karczychach...
Old 18-06-2012, 09:07   #866
hessa
Junior Member

Witam wszystkich, od jednej z użytkowniczek dostałam informację, że są tu jacyś fani tropienia użytkowego. Nie zawsze mam towarzystwo do tropienia, a jak mam to ciągle to samo, więc chętnie dołączę się do Was. Zwłaszcza, że każdy ma inne metody i można się wymienić doświadczeniem. Tak więc jak ktoś chętny to zapraszam. Chciałabym tak jak kiedyś tropić raz w tygodniu, bo niestety przez ostatni rok wszystko się rozlało, więc zapewniam regularne wyciąganie z łóżka o świcie
hessa jest offline   Reply With Quote
Old 18-06-2012, 09:13   #867
Padre
Junior Member

Padre's Avatar

Wielkie dzięki za niedzielny spacer. Noga nie odpadła?
Old 18-06-2012, 09:24   #868
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Quote:
Originally Posted by Padre View Post
Wielkie dzięki za niedzielny spacer. Noga nie odpadła?
Ja tez dziekuje za kolejny "nudny" spacer!
Noga zwichnieta, zaczela bolec dopiero dzisiaj (za to zwolnienie z pracy na 2 tygodnie - hura hura - i to chyba jedyny plus)
Old 20-06-2012, 09:52   #869
agi
Junior Member

agi's Avatar

Default spacer w najbliższą sobotę

Hej hej...jako, że Diuna została przedszkolakiem (i "kujonem") proponujemy spacer o godz. 12...bo na tą jesteśmy w stanie zdążyć...kto chętny?
agi jest offline   Reply With Quote
Old 20-06-2012, 10:25   #870
Gipson
Junior Member

Gipson's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gipson

Quote:
Originally Posted by agi View Post
Hej hej...jako, że Diuna została przedszkolakiem (i "kujonem") proponujemy spacer o godz. 12...bo na tą jesteśmy w stanie zdążyć...kto chętny?
Nas jak zwykle nie ma...
Old 20-06-2012, 10:41   #871
boania
Junior Member

Witam,
Reprezentuję raczej skundlone towarzystwo i własciwie nie wiem, czy do tak szacownego grona mam co podskakiwać...niemniej jestem od niedawna szczęściwą posiadaczką, między innymi, bezdomnej kiedyś suni, która pod wieloma względami (jak tak patrzę na Wasze zdjęcia i obserwuję zachowania) przpomina jakiegoś dalekiego kuzyna wilka...choć mogę się mylić...jak sądzicie?
Nie widziałam nigdy wilczaka na żywo, stąd moje kolejne natrętne pytanie, czy można Was gdzieś kiedyś choć na chwilę spotkać w W-wie i podejrzeć Wasze bury?
Attached Images
File Type: jpg Zdjęcie-0776.jpg (97.5 KB, 33 views)
boania jest offline   Reply With Quote
Old 20-06-2012, 11:02   #872
Rybka
Member

Rybka's Avatar

Quote:
Originally Posted by agi View Post
...Diuna została przedszkolakiem (i "kujonem")
Niech zgadnę kto Was od tych kujonów "wyzywa"
Old 20-06-2012, 11:19   #873
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by boania View Post
Witam,
Reprezentuję raczej skundlone towarzystwo i własciwie nie wiem, czy do tak szacownego grona mam co podskakiwać...niemniej jestem od niedawna szczęściwą posiadaczką, między innymi, bezdomnej kiedyś suni, która pod wieloma względami (jak tak patrzę na Wasze zdjęcia i obserwuję zachowania) przpomina jakiegoś dalekiego kuzyna wilka...choć mogę się mylić...jak sądzicie?
Jak na nią patrzę na tym zdjęciu, to widzę... wilczaka. Ciekawe jakie jest jej okrycie zimowe.
Może to kolejne dziecię pana "leśniczego", albo innego "zapalonego hodowcy".
W każdym razie cieszę się, że sunia znalazła dom, a znając "Warszawkę", przygarną Was ciepło i czule, a ich bure zapewnią nowej koleżance sporo rozrywki.

Pozdrawiam
Grin jest offline   Reply With Quote
Old 20-06-2012, 11:20   #874
Gipson
Junior Member

Gipson's Avatar

Quote:
Witam,
Nie widziałam nigdy wilczaka na żywo, stąd moje kolejne natrętne pytanie, czy można Was gdzieś kiedyś choć na chwilę spotkać w W-wie i podejrzeć Wasze bury?
Rzeczywiście trochę podobna, tylko zdjęcie trochę od tyłu a poza tym... nasze wilczaki mają inne szelki

Co do "szacownego grona" to odsyłam do pierwszego wpisu na tym wątku, który to jest coraz bardziej uniwersalny.

W zasadzie nie powinienem się wypowiadać bo od czasu wysokich temperatur (ponad 10 st) i wielu obowiązków/prac na działce nie uczestniczę we wspólnych spacerach, ale odpowiadając na "natrętne pytanie" wydaje mi się że spotkać wilczakowe stado nie jest trudno. Wystarczy znać czas i miejsce
A tak serio to spacery odbywają się w każdą sobotę i niedzielę, z reguły poza warszawą, gdzie można spuścić wszystkie psy i nie będą nikomu (raczej) przeszkadzały. Większość spotkań umawiana jest telefonicznie/smsowo ale jak napiszesz na tym wątku (tak jak teraz) to na pewno otrzymasz odpowiedź.
Tak więc serdecznie zapraszamy.
Old 20-06-2012, 11:32   #875
Gipson
Junior Member

Gipson's Avatar

Quote:
Originally Posted by Grin View Post
Jak na nią patrzę na tym zdjęciu, to widzę... wilczaka. Ciekawe jakie jest jej okrycie zimowe.
Może to kolejne dziecię pana "leśniczego", albo innego "zapalonego hodowcy".
Ja jestem ciekawy jaki ma charakter sunia?
Old 20-06-2012, 12:12   #876
boania
Junior Member

Dziekuję za ciepłe przyjęcie co by nie mówić...kundelki. Bedę obserwować możliwości spaserowe. Z weekendami u nas teraz gorzej, ale może się kiedyś uda. A wilczaka w takich szelkach z napisem, to mam na zdjęciu...zostało zrobione na Nowogrodzkiej w maju dla porównania z naszą sunią...? Czy to ten sam wilczuś?
Jeśli chodzi o sierść, to jak ją pamiętam z czasów zimowej bezdomności i z początków pobytu u nas, to sierść miała jak niedźwiedź. Tony podszerstka, skóry nie widać. Teraz za to jest ażurowa.
Co do charakteru jest dość płochliwa, bywa bardzo nieufna, ale czasem nie miewa oporów przed obcymi. Od początku chodzi bez smyczy. Jest bardzo skoczna. Potrafi wyskoczyć przez mały lufcik, i bez problemu pokonać płot. Jak szaleje w zabawie, to warczy jak głupek wzbudzając strach u innych psów i ludzi, czasem nawet i u mnie, bo wyglada wówczas groźnie. Zaakceptowała z wzajmemnością bez problemu drugiego psa i koty.
boania jest offline   Reply With Quote
Old 20-06-2012, 12:19   #877
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Quote:
A wilczaka w takich szelkach z napisem, to mam na zdjęciu...zostało zrobione na Nowogrodzkiej w maju dla porównania z naszą sunią...? Czy to ten sam wilczuś?
Moze byc, ze tak - Wondera jest światową kobietą i bywa w centrum
Chetnie poznamy Ciebie i sunie, i chociaz ja teraz na blizej nieokreslony czas jestem wyoutowana, to reszta powinna przyjąć Was ciepło, przecież to sami mili ludzie... (ponad podziałami itd.)
Old 20-06-2012, 13:01   #878
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Quote:
A wilczaka w takich szelkach z napisem, to mam na zdjęciu...zostało zrobione na Nowogrodzkiej w maju dla porównania z naszą sunią...? Czy to ten sam wilczuś?
Jeśli robił zdjęcie sympatyczny Pan w okularach z kręconymi włosami to tak - to Wondera, akurat byliśmy na dyżurze ulicznym Zapraszamy serdecznie, na prv prześlij nr kontaktowy, to będę Cię informował co i jak
Old 20-06-2012, 13:02   #879
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Quote:
Originally Posted by hessa View Post
Witam wszystkich, od jednej z użytkowniczek dostałam informację, że są tu jacyś fani tropienia użytkowego. Nie zawsze mam towarzystwo do tropienia, a jak mam to ciągle to samo, więc chętnie dołączę się do Was. Zwłaszcza, że każdy ma inne metody i można się wymienić doświadczeniem. Tak więc jak ktoś chętny to zapraszam. Chciałabym tak jak kiedyś tropić raz w tygodniu, bo niestety przez ostatni rok wszystko się rozlało, więc zapewniam regularne wyciąganie z łóżka o świcie

Ja chętnie, tylko co proponujesz. Super się na tropach nie znam, bardziej w tym raczkujemy, jesteśmy po podstawowym szkoleniu w tym zakresie, ale... ja zawsze chętnie potropię
Old 20-06-2012, 13:17   #880
Gipson
Junior Member

Gipson's Avatar

Quote:
Originally Posted by anula View Post
Moze byc, ze tak - Wondera jest światową kobietą i bywa w centrum
Światową kobietą!!!
Ona na dyżurze ulicznym była a nie na salonach!!! Wole nie pytać co ona robi na tym DYŻURZE... bo jeszcze się okaże, że za kogoś nosi strzykawki albo prezerwatywy!

Tags
witam

Posting Rules