![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
Junior Member
|
![]()
Gaga jesteś prawdziwą skarbnica wiedzy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Znakomita wiekszosc "dóbr" na tym swiecie kosztuje i nie ma co sciemniac, ze nic nas to nie obchodzi. Ładnei ktos kiedys powiedzial: jesli mozemy oszczedzac na dvd, komputer czy samochod to tak samo mozemy oszczedzac na wymarzonego psa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
VIP Member
|
![]()
Nie, nie jestem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
VIP Member
|
![]()
Tak jest!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Junior Member
|
![]()
Ale nim zajmę czas hodowcy a padnie pytanie o cenę za wcześnie to mi hodowca odłozy słuchawkę albo nie odpisze mi w ogóle na maila i niczego się nie dowiem. I o tym mowa była wcześniej.
i pytanie kolejne na temat cen: ceny CsV w krajach sądiednich (Niemcy, Czechy, Słowacja) a w Polsce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Moderator
|
![]()
gaga- u nas moze kedys bedzie bonitacja obawiazkowa- narazie to tylko dodatkowa info dla reproduktora.
a co do ceny - ok napisze- cena jest od 600 do 3500 euro ![]() info z krajow - polska, litwa, slowacia, czechy, niemcy, francja, wlochy ![]() p.s. nawet w tym samym kraju cena mozet byc rozna, zalezy od hodowcy, psow, krycia rodowodu . lepej pisz i pytaj ![]() Last edited by wolfin; 23-09-2008 at 22:09. Reason: p.s. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ale macie to w regulaminie jako pozadane czy nie? Bo generalnie wskazanie klubu jest, zeby rep mial bonitacje, tak? Suka hodowlana tez? Wiem, ze to nie obowiazek ale dazycie do tego aby bonitacja byla jako wymog? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Junior Member
|
![]()
Czyli co
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | |
Wilkokłak
|
![]()
No choćby z wcześniejszych postów w tym topicu wynika, że gdzieś jednak jest, choćby post Gagi:
Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
VIP Member
|
![]()
Niom
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Moderator
|
![]()
jest
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Moderator
|
![]()
znowu od pociatku. co to jest bonitacia? :
to jest dokladne wymiary psa i test psichiczny. czy warto na na powazne patrzyc? ja powiem ze 50 na 50. bo- nie zawsze kod zgadza sie z obrazkem psa, ktorego widzimi. bywa tak ze pies ktory ma wady dostaje P1. bywa i to ze pies ktory wart P1 dostaje P3 albo nawet P5. bonitacia to pomoc dla hodowcy przy wybore psa, ale nie jest to 100 % realna info o tym pse. jasne ze ja wszystkim to mowie i prose liudzi o to zeby robili bonitacje bo to pomaga nam hodowcom, hystorikom rasy i sedziom. tak zie pomaga i liudziom ktory znaja jak to czytac i moga widziec jakim kierunkiem idzie rasa tylko z wynikow bonitacii. ale przy wyborze psa nie kladlam na bonitacje 100 % wiare, bo nie zawsze (jak mowilam) pies z P1 jest tym psem z P1. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Junior Member
|
![]()
Jestem na etapie poznawania rasy, uczę się i szukam informacji. Przeglądnęłam już tyle zdjęć, że mi się od tego w głowie miesza
![]() Mój pierwszy wilczak to będzie suka, mam już suczkę, więc przynajmniej nie bedzie problemu z cieczkami i też patrze pod kątem wychowania. Suczka i spokojniejsza i łatwiejsza w wychowaniu. I przy wyborze hodowli nie będę zbytnio sugerować się bonitacja, bo to moim zdaniem przy wyborze pierwszego wilczaka nie odgrywa istotnej roli. Fajnie jakby było a jak nie ma to trudno. Czy będe umiała wybrać właściwą hodowlę? - nie wiem. Jak już wcześniej ktoś zasugerował chyba poddam się intuicji. A z głowy mi nie chce wyjść zdjęcie suczki z pewnej hodowli. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Moderator
|
![]()
noo nie powiedzialam by ze suku wilczaka jest latwej wychowac
![]() ![]() wiem ze bajka jest taka ze "z sukami latwej, oni nie sa takie dominantne i ..." podobne info, ale to nie o wilczaku ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Wilczaka jak będziesz chciała kupić za 1000 zł to też takiego znajdziesz. Możesz też wybrać takiego za 5000 zł o ile to Cie zadowoli. Podam przykład i może będzie on nie na miejscu, ale pewnie zrozumiesz o co mi chodzi. Kupując bluzkę na targu płacisz za nią mało i tak samo mało dostajesz w zamian, robiąc to w markowym sklepie przynajmniej masz gwarancje. Tak samo jak nie wiadomo nigdy w 100% co wyrośnie z Twojego szczeniaka to i tak samo nie wiesz co będzie z tą bluzką po praniu. Każdy dobry hodowca będzie sie szanował i z pewnością nie sprzeda Ci szczeniaka za bezcen. Potem też nie odmówi Ci pomocy, fachowych porad przy jego wychowaniu. Więc tak własciwie to nie płacisz za szczeniaka ale za tą pomoć jaką zawsze mozesz otrzymać w przyszłosci. Dlatego z hodowcą trzeba mieć dobry kontakt. Oczywiscie cena nigdy nie przekłada się na jakosć. Dlatego tak jak wcześniej pisałem szukaj i zdaj się na intuicję bo ona nie pozwoli dokonać Ci złego wyboru. Biorąc wilczaka musisz pokochać go takim jakim będzie i wszystko inne nie powinno mieć znaczenia. To potem barzdo procentuje. Jeśli jesteś zdecydowana to nie patrz na cene. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Junior Member
|
![]()
Wcześniej pisałeś o telewizorach a teraz o bluzeczkach
![]() ![]() Cena nie przekłada się na jakość - to fakt, widziałam psy które kosztowały majątek, od szanujących się hodowców, wystawy zaliczały średnio (pomimo zapewnień hodowców że pies będzie super, ekstra i w ogóle naj,naj), z psychiką miały problemy. Ale znam też psy które są po prostu nieziemskie, a kupione jak mówisz prawie za bezcen. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|