![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#101 |
Kawał ch*ja
|
![]()
dlatego nie rozumiem skretyniałego hipokryty hołdysa [celowo z małej] - od 11 lat nie wydal nowej plyty, sam w 2000 roku posiadal nielegalne oprogramowanie, a pruje sie o prawa autorskie? cos tu nie gra wg mnie i nie tylko mnie, ale wiekszosci internautow. Jak ktos juz tu wczesniej pisal - gdyby nie internet, to Polska nie poznalaby WIELU fajnych artystow, chociazby za sprawa yt - i to wlasnie wytwornie, a nie artysci na tym wszystkim traca, artysta dostaje za sprzedana plyte okolo zlotowki, moze dwoch - krzywdzimy artystow, ktorzy najwiecej kabzy zgarniaja za koncerty czy inne happeningi, czy wytwornie?
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. Last edited by God Of War; 26-01-2012 at 02:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Wzbudza to tylko żałość wiedząc, że "zapomniał wół, jak cielęciem był", a najbardziej mentorskie bogobojne matrony za młodzieńczych lat niespecjalnie "wianka" pilnowały... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Kawał ch*ja
|
![]()
Jak dla mnie skretynienie - na miano autorytetu trzeba sobie zasłużyć, a on na to nie zasługuje w tym momencie, bo bratając się ze zdrajcą, bądź jego poglądami, czy przyklaskiwanie takowemu, czyni go samego zdrajcą, a co za tym idzie - na szacunek nie zasługuje. Mam nadzieję, że nie wywołam tym subiektywnym wpisem wojny
![]() ![]()
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Junior Member
|
![]()
Polski rząd kłamie w sprawie ACTA:
http://wiadomosci.wp.pl/title,Szwedz...l?ticaid=1dce0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Senior Member
|
![]()
Kazik kiedys śpiewał : NIE WIERZĘ POLITYKOM!!!!!!
![]() |
#106 |
Junior Member
|
![]()
czytaliście? równocześnie z ACTA robią kolejne zmiany w ustawach.
gazeta wyborcza: "kontrolerzy NIK uzyskali dzięki ustawie ogromne uprawnienia. Będą mogli zbierać i gromadzić informacje ze wszystkich sfer życia obywateli m.in. na temat pochodzenia rasowego, preferencji seksualnych, poglądów politycznych, wyznania, a nawet informację genetyczną, nałogów oraz stanu zdrowia" http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...wyznanie_.html czy to nie przygotowywanie gruntu pod coś ekstra, co znów powstaje za naszymi plecami, a za czym posłowie zagłosują na TAK, bo przecież nie wiedzą za czym głosują, do czego ostatnio większość się sama przyznała... |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Kawał ch*ja
|
![]()
http://kwejk.pl/obrazek/875439/a,two...,to,acta?.html tak moze byc juz niedlugo...
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Kawał ch*ja
|
![]()
I znowu wybranie mniejszego zła? O nie, czas otworzyć oczy, ACTA to dopiero początek... Chociaż z drugiej strony ta walka z piractwem miałaby sens, gdyby nie jeden drobny szczegół - albo za mało zarabiamy, albo życie robi się za drogie - dla singla zarabiającego średnio 1500zł te pieniądze LEDWO starczą od pierwszego do pierwszego - bo za mieszkanie trzeba zapłacić, rachunki same się nie zapłacą, auto samo nie zatankuje no i oczywiście samym powietrzem też ciężko żyć, jeść trzeba... Więc odbieranie wielu osobom drobnej przyjemności w postaci obejrzenia filmiku na yt, czy ściągnięcia mp3 lub obrazka z Internetu i karanie za naruszenie na równi z pedofilią cz innym sku*wysyństwem to lekkie przegięcie. Przed chwilą znalazłem info nt. właściciela serwisu MegaUpload zablokowanego jakiś czas temu, wiecie ile mu grozi? 50 lat za kratkami. Dla porównania, koleś, który zgwałcił a następnie zabił bodajże swoją dziewczynę idzie do ancla na 20 lat z możliwością wyjścia po chyba 15 za dobre sprawowanie. Więc ja się ku*wa pytam - gdzie tu sprawiedliwość?? Ludzie giną, ludzie głodują, nie mają za co żyć, a te patałachy zamiast pomóc w i tak już słabej sytuacji tylko szkodzą...
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Junior Member
|
![]()
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...ynarodowy-apel
petycja do parlamentu europejskiego, może ktoś będzie chciał podpisać, link jest na końcu artykułu |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
the Bright Side of Wild
|
![]()
a mi się wydaje, że sprawa słuchania muzyki i oglądania filmów jest tu najmniej istotna - to po prostu prawo na podstawie którego można aresztować każdego kogo chce się akurat aresztować.
ale tu chodzi o jedzenie, leki i energię odnawialną. ziołolecznictwo zakazane i handel ziołami poza firmami farmaceutycznymi, naturalne nasiona zakazane - tylko te modyfikowane tak aby rośliny były bezpłodne - już teraz z nasion roślin które wysiewamy z paczuszki nie da się nic zrobić. no i rozwój opatentowanej myśli technicznej - czyli np. nie mogę sobie zrobić elektrowni wodnej. w tej chwili to nam nie przeszkadza - ale gdy kryzys się pogłębi ludzie będą dążyć do powrotu do natury. odcięcia się od "cywilizacji". ale nie będzie im wolno uprawiać ziemi tradycyjnymi nasionami i pobierać energii z powietrza. gdzieś czytałam liste państw które rzekomo podpisały dziś ACTA . nie podpisały min. Niemcy - bo chyba jako jedyni nadal się dotkliwie wstydzą za ślepą wiarę władzy .... ale polskim politykom to nie grozi - oni wstydu nie mają :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Kawał ch*ja
|
![]()
podpisala chyba tylko Polska, poza tym inne kraje maja czas do 31 marca 2013, czyli po prostu klamia jak z nut.
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
the Bright Side of Wild
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Kawał ch*ja
|
![]()
a to przepraszam, mialem nieswieze informacje odnosnie tego...
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Junior Member
|
![]()
no to już wiemy, które państwa będą się nadal rozwijać, a ich społeczeństwo nie będzie ubożeć od kar i płacenia za używanie powietrza. bogate kraje miały w tym interes, a biedna i zacofana Polska? cieszyli się z szybkiego rozwoju, to teraz zrobili babci na złość i odmrozili se uszy...
najinteligentniejsi pójdą za kratki za niepodporządkowanie się, a kraj będzie należał do tej części społeczeństwa, która zadowala się telenowelą i o świecie wie tyle, ile mu TV pokaże między Klanem a Plebanią. z roślinami fatalna sprawa, bo siew czy sadzenie to tworzenie kopii, więc będą musiały być jak chińskie czosnki, które nigdy nie rosną, bo trudno mi sobie wyobrazić jak inaczej zapanowaliby nad handlem skopiowanymi roślinami... a z muzyką pal licho, i tak nie ma czego słuchać. nastała w Polsce przecież era artystów Made in Bar czy Made in Leśna Dziura. najlepiej niech spieprzają z netu i nie puszczają tego ścierwa, ale obawiam się, że właśnie teraz namnoży się tego masa, bo to przecież najprostszy sposób dystrybucji i ceny już nie będą rynkowe, bo nie ma jeszcze rynku kar... jak dla mnie, to jeśli chcą mi zaśpiewać, niech śpiewają, jeśli się postarają, to ich nie wyłączę przed czasem w nagrodę. i tak pieprze ich komercyjne wypociny. wydłużyli sobie okres praw autorskich z 50 lat do 70, a chcieli do 100lat! robale pod ziemią o ich smaku już dawno zapomniały, a oni dalej o kasę się martwią ![]() wole słuchać "donald, matole" bo przynajmniej emocje są w niej prawdziwe :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
the Bright Side of Wild
|
![]()
jak ktoś ma ochotę http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...ESC-UMOWY-ACTA ale nie wiem na ile to kompletne - myślę,że załączniki ciekawsze będą
do tego http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...2817%29:PL:PDF http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...elacja-na-zywo a przy okazji http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...wyznanie_.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Junior Member
|
![]()
no własnie tak czytam, i najbardziej przeraża mnie to, ze w ACTA które teraz przeglądam nie piszą o konsekwencjach udowodnienia przestępstwa, tylko o konsekwencjach podejrzenia! na podstawie podejrzeń są w stanie nas wsadzić art.12.2 "bez wysłuchania drugiej strony", zabrać nam majątek art. 25.5 "zajęcia majątku, której wartość odpowiada wartości majątku, co do której podejrzewa się naruszenie prawa". nie chce mi się czytać dalej bo nie chce podnosić ciśnienia przed snem, w każdym razie każdemu na podstawie poszlak i pomówień i donosów będzie można zrujnować życie, a przecież nasze społeczeństwo słynie z donosicielstwa, co urzędy skarbowe potwierdzają, przyznając, że donosów jest tyle, że nie są w stanie na wszystkie zareagować... no ale skarbówka najpierw musi sprawdzić, natomiast ci będą działać "bez wysłuchania" i "na podstawie podejrzeń"...
i jeszcze dodam, że ci, którzy doprowadzili do kryzysu, bo wydawało im się, ze będą żyć wiecznie w dostatku z pożyczania nieistniejących pieniędzy, wymyślili sobie kolejny sposób na biznes, czyli znów sprzedawanie czegoś, co nie istnieje - sprzedawanie prawa. z czegoś, co jest tylko umowne zrobili super towar, raz je nabędziesz, a kasa spływa przez 70lat i ustawia całe pokolenia cwanych nierobów. przypomniała mi się historia z wynalezieniem eletryczności. firma nabyła prawa od naukowca i opatentowała. machina ruszyła, słupy, kable, itp. w miedzyczasie ten sam naukowiec opracował bezprzewodowy przesył. na firme padł blady strach. tyle kasy zainwestowane w przeżytek.... więc szybko wykupiła kolejne prawa, opatentowała i schowała głęboko w szufladzie, aby przestarzała technologia, na którą wyłożono tyle kasy mogła zarabiać. niewiem na ile ta historia jest prawdziwa, tak dawno ją czytałam, że nie przytoczę źródła, ale podobnie jest z wieloma innymi technologiami. coś musi się zwrócić, zarobić, jeśli wyłożyło się kupę kasy na infrastrukturę, więc nowoczesne i tanie patentuje się, i chowa przed światem w szufladzie nawet na 70 lat. Last edited by maria; 26-01-2012 at 23:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
the Bright Side of Wild
|
![]()
albo zakazuje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Kawał ch*ja
|
![]()
http://kwejk.pl/obrazek/877976/czyja,to,podobizna?.html ktoś poznaje?
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Junior Member
|
![]()
no i zaczęło się. student pierwszą ofiarą z Europy
http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,...l?ticaid=1dcf7 nas to chyba w Szymanach pozamykają, bo przecież Polaków nie chcą w USA, wciąż trzeba się starać o przyjęcie poprzez uzyskanie wizy. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|