|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
15-10-2011, 16:21 | #1 |
Junior Member
|
Gdzie i do kogo na wystawę?
Moglibyście podpowiedzieć gdzie i do jakich sędziów warto pojechać na wystawę? Zarówno w Polsce jak i w krajach rasy. Zack ma dopiero 4,5 miesiąca ale powolutku chciałbym planować jakieś wystawowe wypady
Gregor&Zack
17-10-2011, 11:41 | #2 |
'Wilk z baśni' :)
|
Do takich sędziów, o których wiesz,że dobrze i delikatnie podchodzą do szczeniaka. W takim wieku to kichać, czy sędzia ocenia wilczaka jak wilczaka, czy jak owczarka niemieckiego, czy jak pudla i czy zna wzorzec, czy "tak mniej". Ważne, żeby był delikatny i żeby maluch miał same dobre doświadczenia z wystaw
Z naszych bejbikowych doświadczeń, to na plus na pewno pani Kochan, pan Czerniakowski, ze słowackich sędziów miłe wspominamy pana Matyasa i pana Stefika. Pan Stefik bardzo mocno leci po ocenie za charakter, ale jak maluch się boi to nie naciska i nie ma że "trzeba coś na siłę". Prócz sędziego w ringu często jest jeszcze asystent...ale tego jaki bedzie to nie przewidzisz, a często to on sprawdza zęby. Teraz była np w Częstochowie asystentka z bardzo dużym wyczuciem i super podejściem - moje Lu nawet wzięło i do niej w ringu zamerdało
17-10-2011, 12:01 | #3 |
Junior Member
|
Bardzo dziękuję!
17-10-2011, 12:48 | #4 |
VIP Member
|
Mariola Semik, Anna Kochan
|
17-10-2011, 21:57 | #5 |
K-Lee Family
|
Po wystawie w Rybniku myślę, że p. Marek Słowik też ma podejście do dzieci, choć to rosły mężczyzna
|
24-10-2011, 14:42 | #6 |
Junior Member
|
A ja się jeszcze nie znam. Ale kilka bejbików będzie w Kielcach więc zapraszamy się porównać Będzie sędzia Ramsing Jens Utke z Dani. Można wysyłać zgłoszenia do 28 października.
http://www.zkwp.pl/zg/index.php?w=2011_wystawy_kielce_m
24-10-2011, 17:09 | #7 |
Junior Member
|
nie mamy rodowodu!
znaczy jeszcze nie mamy.
24-10-2011, 17:20 | #8 |
'Wilk z baśni' :)
|
Nie musicie mieć! Wystarczy,że zgłosiłeś psa do swojego (w tym przypadku i mojego ) oddziału Związku i masz jego numer rejestracji W rubryce "rodowód" zaznaczasz opcję"w przygotowaniu"
24-10-2011, 17:47 | #9 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Jesli nie przyslali jeszcze z czech to zlos sie przez formularz dla zagranicznych. Sexy tak byla zglaszana do Jeleniej i na miedzynarodowke do Leszna. Tyle ze placic trzeba jak za zagranicznego wystawce.
|
24-10-2011, 18:09 | #10 |
Junior Member
|
No i Bystra też jeszcze nie ma... tzn ma... w przygotowaniu od 4 miesięcy...
24-10-2011, 22:07 | #11 |
czuły barbarzyńca
|
Czy ktoś coś mi może powiedzieć na temat sędziego z Danii, p. R.J.Utke? Będzie sędziował wilczaki w Kielcach 19.11.2011 - warto do niego jechać, czy też nie? Nie pytam, czy mój pies może u niego wygrać, ponieważ znam mojego psa i cudów nie oczekuję, ale czy ten pan oceniał już kiedyś wilczaki? Czy ktoś ma z nim jakieś doświadczenia i może lub chce się nimi podzielić?
|
24-10-2011, 22:09 | #12 |
VIP Member
|
Tego nie znam, ale widziałam 2 Duńczyków (przy sędziowaniu) i.....chyba inność kulturowa każe im dawać mniejszą tolerancję na wybryki psów, które mogą zostać poczytane jako 'agresja'.
|
|
|