Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wychowanie i charakter (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Przerazajacy strach wilka (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=14701)

Miru 05-07-2010 09:58

I 1001 innych drobiazgów oczywiscie :twisted:

Rona 05-07-2010 11:55

Niedawno słyszałam zabawną historyjkę. Chcąc "zmęczyć" młodą wilczakową sunię właścicielka codziennie brała ją na bardzo długie spacery. Sama uwielbia chodzić, mieszka na malowniczej brazylijskiej prowincji, więc suńka chodziła razem z nią. Robiły coraz dłuższe trasy, kiedy doszły do 15 km dziennie (przed prześwietleniem na HD nie chciała używać roweru) zrozpaczona właścicielka zadzwoniła do hodowczyni, że sunia jest 'nie do zdarcia':p. Gdy wracają do domu ona sama jest na ostatnich nogach, a mała po 30 minutowym relaksie gotowa wracać na trasę :)

Wtedy hodowczyni doradziła jej, żeby co kilka dni brała ją między ludzi - na targ, do zaprzyjaźnionych sklepików, oglądać roboty drogowe, do domów znajomych, itd. Właścicielka po kilka dniach zadzwoniła i serdecznie podziekowała za radę, bo okazało się, że suńka po godzinie intensywnego socjału była bardziej zmęczona niż po 20 km spacerze. :p

Rona 11-08-2010 14:32

Quote:

Originally Posted by trunksia&witgor (Bericht 311905)
No i poznasz wilczaka który na dzień dobry da Ci buziaka :)

A dał, dał i to niejednego :) I jeszcze wersję demo zaprezentował (wersja kawiarniano-spacerowo-zakupowa pt.: "grzeczna i cierpliwa sunia" ;))

Teraz Miru nie dość, że sama uszkodzona, to jeszcze ma spaczoną wizję wilczaków... ;-):) Dlatego apeluję o zabranie jej do Późnej, żeby mogła poznać całą prawdę :daysmile

Miru 11-08-2010 15:17

:lol: oj to była naprawdę wersja demo, albo wiedziała co zrobić żeby się przypodobać.
No ale co do porwania wilczaka to , ja osobiście byłam w szoku jak stałam z nią pod tym sklepem ,,SAMA'' i że w ogóle poprosiłaś żebym jej popilnowała.
O jeszcze jedno, to było w miejscu które znam jak własna kieszeń i do domu miałam jakieś 10 min drogi:twisted:

Rybka 11-08-2010 15:39

Quote:

Originally Posted by Miru (Bericht 319262)
:lol: oj to była naprawdę wersja demo, albo wiedziała co zrobić żeby się przypodobać.
No ale co do porwania wilczaka to , ja osobiście byłam w szoku jak stałam z nią pod tym sklepem ,,SAMA'' i że w ogóle poprosiłaś żebym jej popilnowała.
O jeszcze jedno, to było w miejscu które znam jak własna kieszeń i do domu miałam jakieś 10 min drogi:twisted:

Założę się, że sucz ma wszczepinego GPSa :D
Więc musiałabyś gdzieś na kaukaz z nią uciec bo ponoć tam zasięgu nie ma :)

Rona 11-08-2010 16:06

Quote:

Originally Posted by Miru (Bericht 319262)

Chyba ta wersja demo była naprawdę skuteczna :)
Po pierwsze: one bardzo szybko budują stado! Po godzinie przebywania z nami, byłaś już "swoja", dostałaś buzi, dawałaś smaczki więc nie było powodu traktować Cię jak obcej. Sucz zachowała się racjonalnie, czyli w myśl zasady, że "przyjaciele moich alf są moimi przyjaciółmi".
Po drugie: zobaczyłabyś reakcję Młodej gdybyś chciała oddalić się z nią od sklepu w którym robiliśmy zakupy... :twisted: Mądrze zrobiłaś, że nie próbowałaś! :lol:

Miru 11-08-2010 16:22

Nie to mnie powstrzymało:twisted:

Rona 11-08-2010 18:12

Quote:

Originally Posted by Miru (Bericht 319270)
Nie to mnie powstrzymało:twisted:

Domyślam się :lol:

Tak skądinąd, wizja wilczaka, który jednym kłapnięciem przegryza linkę a następnie buszuje po supermarkecie w poszukiwaniu pana i pani siejąc niepokój (używając eufemizmu ;)) wśród klientów nie jest ani trochę kusząca... ;):lol:.

Miru 11-08-2010 19:41

Nie wiem czy widziałaś co stało po drugiej stronie parkingu:biggrina:evil_lol?

I przy okazji zahaczając o mięsny...bezcenne

Rona 11-08-2010 19:50

Quote:

Originally Posted by Miru (Bericht 319283)
Nie wiem czy widziałaś co stało po drugiej stronie parkingu:biggrina:evil_lol?

???? Co stało?:shock:

Miru 11-08-2010 19:54

No jak to co Aprilia RS 50 (panowie zrozumieją;-)):love

All times are GMT +2. The time now is 04:53.