![]() |
Agility: Amber Wolf z Peronówki i Alistair Wolf z Peronówki
Jak myslicie czy Ali i Amber mieli by szczeniaczki ktore by mialy zapal do agility? Z tego co wiem Ali jest bardzo skoczna :D a Amber trenuje agility :cheesy:
Moze z tego cos by bylo? |
Re: Amber Wolf z Peronówki i Alistair Wolf z Peronówki
Quote:
|
To ze Amber trenuje Agility to za mocne okreslenie :roll:
Mial kontakt z Agility i pokochal to bardzo, ale ze wzgledu na moje braki w tempie nie jest w stanie cwiczyc "pod zawody" :( Ale i tak wybieramy sie w tym roku ponownie na maly kurs do Kasi do Wroclawia, niech sobie chlopak przypomni jak bylo fajnie Inny problem to to ze nie bylo dotad porzadnego toru w Poznaniu i nie ma instruktorow, a samemu to wiesz jak sie cwiczy... Cos ma ruszyc sie od wiosny podobno :D Ale tak jak pisze Margo kazdy lekki wilczak lubi i umie skakac, problem w tym czy chce :twisted: Amber od poczatku byl wybierany z miotu pod katem cwiczen i kontaktu wiec no problemo Moze przyjedziesz na kurs w sierpniu do Wroclawia? masz psa? |
Ori bedziesz na seminarium u Kasi Darowskiej?
Ja u niej trenuje na codzien agility wiec moze sie jakos umowimy i spotkamy Wiesz wilczaka niestety nie mam ale jest to moja ulubiona rasa :D i moze sobie pogadamy :cheesy: zobacz sobie moja fotke i mojego psa http://www.mojepsy.v.pl/index.php?la...ret_dru_s.html jak tam wejdziesz to ostatnie zdjecie |
Agility i flyball
Jak sprawdzic czy wilczak sie nadaje do agility i flyball?
Oprocz oczywiscie testow ktore sie robi dzieciaczkom :cheesy: |
Re: Agility i flyball
Quote:
|
Tak bede u Kasi D. :)))
oczywiscie jesli seminarium nie przypadnie na czas obozu w Lazne albo wystawy w Bratyslawie :( Moze sama pocwiczysz troche z Amberkiem? na pewno pod okiem Kasi duuuuzo sie nauczylas i Amber wiecj skorzysta niz za mna :oops: Pewnie ze pogadamy, jeszcze bedziesz zalowac :wink: (Gaga cos wie o tym umawianiu sie :twisted: ) Fotki widzialam, fajna ekipa! smiszny ten Twoj piesek...fajnie ze z nim cwiczysz Widzialam rozne male pieski we Wloclawku na seminarium i byly swietne :) |
dzieki, jasne ze bede chciala pocwiczyc z Twoim pieskiem Dzieki za propozycje! :cheesy:
A na zawodach w glogowie ani na wystawie z Amberkiem bedziesz czy nie bo ja z Trejsi bede na zawodach :cheesy: |
A kiedy to?
na zawody sie nie pisze :oops: ale na wystawe moze... |
Zawody i wystawa sa 1 sierpnia (wszystko jest w sierpniu :D )
Nie wiem jak wystawa ale zawody kosztuja 40 zl i trza zgloszenia z kopia wplaty (mailem lub zwykla poczta) i pieniedzmi (na konto) wyslac do 20 lipca ; :wink: Dojazd na wystawe beda oznaczone strzalkami w ksztalcie jamnikow :cheesy: A Ty bedziesz spac we Wrocku na tym seminarium (jesli tak to gdzie) Ja osobiscie jestem bardzo goscinna i moja Trejsi tez tylko jest jeden problem ze ja nie mieszkam we Wroclawiu tylko jakies 45 min jazdy wiec troche :bolt daleko |
01.08 to akurat w samym srodku obozu w Lazne wiec odpada :(
nie wiem gdzie bede nocowac , moze Kasie mi cos podpowie mam tam rodzine ale oni maja dzieciaki uczulone na siersc wiec z psami nie bardzo cos sie wymysli :D tylko powiedzcie mi wreszcie kiedy to bedzie!!! |
probuje sie dowiedziec kiedy to jest ale nawet Kasia jeszcze ma watpliwosci na jej stronie narazie nie ma nic chyba zebym sie zapytala osobiscie :D
Ty mi mowisz ze jak bys tam byla na tym semniarium to bym mogla biec z Amberkiem, ale nie wiadomo czy mnie sluchac bedzie :shock: |
A jeszcze jedno :cheesy: jakie suczki chca miec z Amberkiem szczeniaczka bo napisalas na stronie ze juz sa pierwsze zamowienia na szczeniaczki po Amberku :mrgreen:
|
Kasie tez sama pytalam i nie chce powiedziec :roll:
Nie wiem czy Amberek bedzie Ciebie sluchal ale dam Ci jego pilke albo kielbache i sprobujemy :cheesy: Napisalam ze sa chetni na szczeniaczki i tylko to mialam na mysli :mrgreen: Mam fajne domy dla malych czeweczek Mam nadzieje ze dziewczyny dla Amberka tez sie znajda :oops: Szukamjeszcze chetnych na szczeniaczki w Poznaniu bo jak tu nie widziec wogole takich "wnuczkow" :wink: Mialam jednego "pewniaka" ale sam sie "rozmnozyl" i zrezygnowal na razie :frown: |
Ja bym szczeniaka wziela zwlaszcza po Amberku no ale coz rodzice chyba by sie nie zgodzili :frown:
Chyba ze jakims cudem :| Marta Budny ma fajna suke ktora w agility ma A3 przynajmniej tak slyszalam na a jesli to nieprawda :oops: to jest mi juz glupio Ale nie wiem czy ona by chciala Wtedy moze te dzieci choc troszke do agility by byly :cheesy: :cheesy: :cheesy: A wlasnie mozesz mnie wtajemniczyc? Co to dokladnie jest to AVK i wspolczynnik Wright'a? |
Quote:
Quote:
Quote:
http://www.wolfdog.org/php/modules.p...g=pol&file=avk Co do Wrighta (inaczej IK) to podaje on współczynnik pokrewieństwa pomiędzy 2 psami. Zasada: im mniej tym lepiej.... |
O te dziwne skroty to pytaj Margo :? ja nie jestem specjalista od rasy
Marta ma suczke szkolona do agility ale jej nie kryje, nie wiem dlaczego, moze ktos wie? moze po prostu nie chce myslalam o tym "Twoim" wilczaku i agility i trzeba by sie zastanowic czego sie naprawe spodziewasz... jesli jestes nakrecona na puchary i medale to moze sie zdarzyc , ze sie rozczarujesz :( moze sie uda, ale do konca nie wiadomo Masz duze szanse bo prowadzic Cie bedzie Kaska, to wtedy masz i przedszkole i socjalizacje i poukladane w rodzinie,ale wilczak to nie belg! on nie bedzie sie w Ciebie wpatrywal z wyczekiwaniem:"co pani powie to zrobie natychmiast" Ale jesli bardziej chcesz miec wilczaka niz innego psa i dobrze sie dogracie to jako wilczak napewno bedzie swietny w agility, ale wtedy bardziej zalezy Ci na tym psie niz na zwyciestwach ale to wszystko tylko teoretycznie, bo wilczaka nie masz :frown: i jak piszesz miec nie mozesz Mozesz miec za to nadzieje ze kiedys tam bedzie :D (do Twojej Mamy mozemy przyjechac z Amberkiem na "przekonywanie" , moze Ja oczaruje :wink: ) |
No bardzo chetnie Mozesz przekonywac moja mamuske :cheesy: i do mnie przyjechac :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Ja juz jej wczesniej pokazywalam zdjecia i filmy wilczakow i powiedziala ze ladne i wogole jakies brednie mowila o tym jakie sa :mrgreen: ale to juz jest cos :mrgreen: Belgi ogolnie sa fajne i mi sie podobaja ale nie do tego stopnia zebym go odrazu kupowac miala Wiem ze wilczak zbytnio do agility to nie bo nawet Kasia mi mowila ze trzeba sie napracowac i ja sobie z tego zdaje sprawe i mimo wszystko chcialabym sprobowac Cwiczylabym z wilczakiem :mrgreen: agility i chcialabym sprobowac zaprzegow ale to juz wyzsza szkola jazdy :wink: |
Quote:
|
No i wlasnie o to chodzi, zeby chciec wilczaka i dobrze sie z nim bawic, a co wyjdzie to sie okaze
Bede jechac przez Wroclaw 23.lipca do Czech, moge sobie zrobic u Ciebie postoj jesli chcesz serio Mame przekabacac :twisted: ale musze wiedziec czy bedziesz i jak dojechac. Bede z kolezanka i 2 psami :cheesy: |
A to Ty w takim razie nic nie wiesz
W ostatni weekend lipca jest to seminarium Bylam dzisiaj na treningu i mi Kasia powiedziala Czyli na seminarium Cie nie bedzie Z dwoma wilczakami czy ten drugi to jakis inny piesek? Wiec tak: ja mieszkam w Twardogorze najlepiej jak spojrzysz na mape Jest to mniej wiecej 50 z hakiem kilometrow od Wrocka Wiec nie wiem czy Tobie to chyba bedzie lepiej jechac przez moja wioske :mrgreen: niz przez Wroclaw. Jak dojedziesz do Twardogory tomamy dwa wyjscia jak sie spotkac zebys trafila :cheesy: Albo sie spytasz ludzi o Biedronke albo o Eko albo o Zabke A jesli nie to jak juz wjedziesz do T-gory to bedzie kosciol (u nas sa 3 koscioly:jeden taki jak to sie nazywalo :? pruski, drugi jest taki dosc maly na i 3 nie sposob go ominac :mrgreen: ) wiec ja proponuje przy najwiekszym Co Ty na to Jak bedziesz miala do mnie jechac to bede w T-gorze i bede czekac Musisz jechac do tych Czech? |
Quote:
Umawiajcie sie w pozostale 351 dni w roku :mrgreen: pozdrawiam Gaga 8 dni do wyjazdu... |
no co chodzi mi o to zeby na seminarium byla!
A do mnie przyjedzie zeby przekonywac moja mame do wilczakow Bedzie u mnie przejazdem 8) |
Do Czech szykuje sie juz od ponad roku , wiec nie odpuszcze :)))
moze bedzie w sierpniu drugie seminarium? Musze zobaczyc na mapie jak to wypada, czy wdepniemy, ale nie wiem czy Ty chcesz?? bo my mozemy zatrzymac sie na postoj na stacji, a do Ciebie to przyjedziemy specjalnie :) Drugie psisko to Ava, suczka mix, jest na zdjeciach na stronie Amberka. tez uwielbia Agility i nie boi sie zadnej kladki, niczego Na seminarium bylam z dwoma :) Ava byla swietna |
oczywiscie ze chce zebys przyjechala
A seminarium rowniez jest w sierpniu tylko Kasia nie zna daty :cry: A teraz na tym seminarium bedziesz z Ava? W sierpniu to juz musisz byc Bedzie fajnie (jak zawsze zreszta na agility) |
Pewnie ze bedzie fajnie!
zeby tylko troche mniej cieplo bo Amber teraz ozywia sie o 9 wieczorem :( Ava juz nie cwiczy bo ma klopoty z psychika, a zreszta ja nie daje rady z dwoma, ale na pewno ze mna przyjedzie :) Pilnuj Kaski zeby NIE zrobila seminarium 20-22.08 bo wtedy jade na wystawe !!! na razie!(jeszcze nie zajrzelam na mape) |
No dzis ide na trening i powiem o tym Kasi
No to zajrzyj na mape i czekam :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: |
Juz wiem Seminarium bedzie w PRZED ostatni weekend sierpnia Czyli tak: jedziesz na seminarium masz tydzien odpoczynku i jedziesz do Chech :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:
|
Quote:
|
Jak to to kiedy jest to wystawa?
|
Wystawa jest 21.-22. sierpnia, czyli w przedostatni weekend miesiaca.
|
Oj Narvana kiepsko sie starasz :wink:
|
Pytalam sie Kasi kiedy bedzie w sierpniu seminarium a ona odpowiedziala ze w przed ostatni weekend bo Ty w ostatni jedziesz do Czech
Spytam sie jeszcze raz... |
cze No i jak przyjedziesz do mnie Musze wiedziec dzis
|
Bede pewnie ale mape badam dopiero wieczorem :oops:
|
Agility: Nessy Cheyenne van Rijneckerhof
Czy ktoś wie czy własciciel/ka Nessy Cheyenne van Rijneckerhof
nie chce dopuscic swojej suki? Widzialam zdjecia Nessy na torze agility Czy ta suczka trenuje na powaznie czy tylko tak od swieta? Czy sa jeszcze jakies wilczaki ktore trenuja agility? |
Nie wiem, czy akurat ta suczka bedzie kryta, ale to ze na fotkach skacze przez przeszkody nie znaczy, ze jej potomkowie beda do tego genetycznie uwarunkowani ;)
Z tego co wiem, to nie ma na razie zaliczonego zadnego egzaminu agility. Z wilczakow powaznie cwiczacych, to chyba w agility najwieksze osiagniecia miala Irma - A2 i wicemistrzostwo Polski. |
tak widzialam Irme jak skacze (Irma ma A3 a nie A2)
|
All times are GMT +2. The time now is 00:46. |