![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
love and terror
|
![]()
Jak myslicie czy Ali i Amber mieli by szczeniaczki ktore by mialy zapal do agility? Z tego co wiem Ali jest bardzo skoczna
![]() ![]() Moze z tego cos by bylo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
To ze Amber trenuje Agility to za mocne okreslenie
![]() Mial kontakt z Agility i pokochal to bardzo, ale ze wzgledu na moje braki w tempie nie jest w stanie cwiczyc "pod zawody" ![]() Ale i tak wybieramy sie w tym roku ponownie na maly kurs do Kasi do Wroclawia, niech sobie chlopak przypomni jak bylo fajnie Inny problem to to ze nie bylo dotad porzadnego toru w Poznaniu i nie ma instruktorow, a samemu to wiesz jak sie cwiczy... Cos ma ruszyc sie od wiosny podobno ![]() Ale tak jak pisze Margo kazdy lekki wilczak lubi i umie skakac, problem w tym czy chce ![]() Amber od poczatku byl wybierany z miotu pod katem cwiczen i kontaktu wiec no problemo Moze przyjedziesz na kurs w sierpniu do Wroclawia? masz psa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
love and terror
|
![]()
Ori bedziesz na seminarium u Kasi Darowskiej?
Ja u niej trenuje na codzien agility wiec moze sie jakos umowimy i spotkamy Wiesz wilczaka niestety nie mam ale jest to moja ulubiona rasa ![]() i moze sobie pogadamy ![]() zobacz sobie moja fotke i mojego psa http://www.mojepsy.v.pl/index.php?la...ret_dru_s.html jak tam wejdziesz to ostatnie zdjecie |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
love and terror
|
![]()
Jak sprawdzic czy wilczak sie nadaje do agility i flyball?
Oprocz oczywiscie testow ktore sie robi dzieciaczkom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Tak bede u Kasi D.
![]() oczywiscie jesli seminarium nie przypadnie na czas obozu w Lazne albo wystawy w Bratyslawie ![]() Moze sama pocwiczysz troche z Amberkiem? na pewno pod okiem Kasi duuuuzo sie nauczylas i Amber wiecj skorzysta niz za mna ![]() Pewnie ze pogadamy, jeszcze bedziesz zalowac ![]() (Gaga cos wie o tym umawianiu sie ![]() Fotki widzialam, fajna ekipa! smiszny ten Twoj piesek...fajnie ze z nim cwiczysz Widzialam rozne male pieski we Wloclawku na seminarium i byly swietne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
love and terror
|
![]()
dzieki, jasne ze bede chciala pocwiczyc z Twoim pieskiem Dzieki za propozycje!
![]() A na zawodach w glogowie ani na wystawie z Amberkiem bedziesz czy nie bo ja z Trejsi bede na zawodach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
A kiedy to?
na zawody sie nie pisze ![]() ale na wystawe moze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
love and terror
|
![]()
Zawody i wystawa sa 1 sierpnia (wszystko jest w sierpniu
![]() Nie wiem jak wystawa ale zawody kosztuja 40 zl i trza zgloszenia z kopia wplaty (mailem lub zwykla poczta) i pieniedzmi (na konto) wyslac do 20 lipca ; ![]() Dojazd na wystawe beda oznaczone strzalkami w ksztalcie jamnikow ![]() A Ty bedziesz spac we Wrocku na tym seminarium (jesli tak to gdzie) Ja osobiscie jestem bardzo goscinna i moja Trejsi tez tylko jest jeden problem ze ja nie mieszkam we Wroclawiu tylko jakies 45 min jazdy wiec troche ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
01.08 to akurat w samym srodku obozu w Lazne wiec odpada
![]() nie wiem gdzie bede nocowac , moze Kasie mi cos podpowie mam tam rodzine ale oni maja dzieciaki uczulone na siersc wiec z psami nie bardzo cos sie wymysli ![]() tylko powiedzcie mi wreszcie kiedy to bedzie!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
love and terror
|
![]()
probuje sie dowiedziec kiedy to jest ale nawet Kasia jeszcze ma watpliwosci na jej stronie narazie nie ma nic chyba zebym sie zapytala osobiscie
![]() Ty mi mowisz ze jak bys tam byla na tym semniarium to bym mogla biec z Amberkiem, ale nie wiadomo czy mnie sluchac bedzie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
love and terror
|
![]()
A jeszcze jedno
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Kasie tez sama pytalam i nie chce powiedziec
![]() Nie wiem czy Amberek bedzie Ciebie sluchal ale dam Ci jego pilke albo kielbache i sprobujemy ![]() Napisalam ze sa chetni na szczeniaczki i tylko to mialam na mysli ![]() Mam nadzieje ze dziewczyny dla Amberka tez sie znajda ![]() Szukamjeszcze chetnych na szczeniaczki w Poznaniu bo jak tu nie widziec wogole takich "wnuczkow" ![]() Mialam jednego "pewniaka" ale sam sie "rozmnozyl" i zrezygnowal na razie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
love and terror
|
![]()
Ja bym szczeniaka wziela zwlaszcza po Amberku no ale coz rodzice chyba by sie nie zgodzili
![]() Chyba ze jakims cudem ![]() Marta Budny ma fajna suke ktora w agility ma A3 przynajmniej tak slyszalam na a jesli to nieprawda ![]() Ale nie wiem czy ona by chciala Wtedy moze te dzieci choc troszke do agility by byly ![]() ![]() ![]() A wlasnie mozesz mnie wtajemniczyc? Co to dokladnie jest to AVK i wspolczynnik Wright'a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Quote:
http://www.wolfdog.org/php/modules.p...g=pol&file=avk Co do Wrighta (inaczej IK) to podaje on współczynnik pokrewieństwa pomiędzy 2 psami. Zasada: im mniej tym lepiej....
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
O te dziwne skroty to pytaj Margo
![]() Marta ma suczke szkolona do agility ale jej nie kryje, nie wiem dlaczego, moze ktos wie? moze po prostu nie chce myslalam o tym "Twoim" wilczaku i agility i trzeba by sie zastanowic czego sie naprawe spodziewasz... jesli jestes nakrecona na puchary i medale to moze sie zdarzyc , ze sie rozczarujesz ![]() Masz duze szanse bo prowadzic Cie bedzie Kaska, to wtedy masz i przedszkole i socjalizacje i poukladane w rodzinie,ale wilczak to nie belg! on nie bedzie sie w Ciebie wpatrywal z wyczekiwaniem:"co pani powie to zrobie natychmiast" Ale jesli bardziej chcesz miec wilczaka niz innego psa i dobrze sie dogracie to jako wilczak napewno bedzie swietny w agility, ale wtedy bardziej zalezy Ci na tym psie niz na zwyciestwach ale to wszystko tylko teoretycznie, bo wilczaka nie masz ![]() i jak piszesz miec nie mozesz Mozesz miec za to nadzieje ze kiedys tam bedzie ![]() (do Twojej Mamy mozemy przyjechac z Amberkiem na "przekonywanie" , moze Ja oczaruje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
love and terror
|
![]()
No bardzo chetnie Mozesz przekonywac moja mamuske
![]() ![]() ![]() ![]() Ja juz jej wczesniej pokazywalam zdjecia i filmy wilczakow i powiedziala ze ladne i wogole jakies brednie mowila o tym jakie sa ![]() ale to juz jest cos ![]() Belgi ogolnie sa fajne i mi sie podobaja ale nie do tego stopnia zebym go odrazu kupowac miala Wiem ze wilczak zbytnio do agility to nie bo nawet Kasia mi mowila ze trzeba sie napracowac i ja sobie z tego zdaje sprawe i mimo wszystko chcialabym sprobowac Cwiczylabym z wilczakiem ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
No i wlasnie o to chodzi, zeby chciec wilczaka i dobrze sie z nim bawic, a co wyjdzie to sie okaze
Bede jechac przez Wroclaw 23.lipca do Czech, moge sobie zrobic u Ciebie postoj jesli chcesz serio Mame przekabacac ![]() ale musze wiedziec czy bedziesz i jak dojechac. Bede z kolezanka i 2 psami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|