![]() |
Wielka Wilczakowa Majówka - 30.04.-03.05.2004 Łódź (PL)
Podstawowe sprawy sa juz ustalone - organizatorzy musza tylko zamowic dobra pogode. :D
Przyjazd jest w piatek, w sobote mamy wystawe (sedziuje Mariola Semik). Kto jeszcze lodzkiej wystawy nie zna, to polecam - to raczej duzy festyn. Na sobote wieczor (po zmroku) zaplanowano bieg szlakiem starych cmentarzysk i grodzisk. 8) OK, to dla chetnych :wink: Niedziele mamy dla siebie. W poniedzialek zaleznie od ustalen, ale w "pobliskiej" Bydgoszczy jest krajowka. Tez warta odwiedzenia... :) Jednak prawdziwe szczegoly opisze nam jednak Braterstwo Wilczakow... :mrgreen: |
Informacje na temat zlotu juz niedlugo 8) .Powiem jedno warto bedzie przyjechac a wczesniej zglosic psa , dla kazdego znajdzie sie cos milego. :D
|
A beda jakies Panienki dla Amberka? :oops:
|
Wystawa Majowa w Łodzi 1-2 Maja 2004
Dla Najlepszego psa i suki , Zwyciężcy rasy bedą ufundowane pamiątkowe puchary oraz nietylko dla tych wyżej wymienionych zresztą przyjedziecie zobaczycie :D Sobota 1-Maja 1 grupa FCI Mariola Semik -Polska Opłaty za uczestnictwo Za pierwszego psa ...........85PLN Za każdego następnego psa ...75PLN Za psa w klasie szczeniąt ...35PLN Para Hodowlana ..............40PLN Grupa Hodowlana..............35PLN Wystawcy zagraniczni(za każdego psa)..-40Euro -klasa szczeniat.......................20Euro -Grupa Hodowlana.......................10Euro -Para Hodowlana........................10Euro Za psa w klasie Weteranów i psy ras polskich za wyjątkiem PON-ów ................Bezpłatnie Podczas trwania Wystawy będą odbywały się: -egzamin PT........................60PLN -testy psychiczne .................20PLN Opłata na wystawie wcześniej zgłoszonego psa 150PLN dla wystawców zagranicznych .................40Euro Opłaty prosimy przesyłać na konto: PKO SA VI/O/Łódź 108001167-2802-27006801000-111 Termin przyjmowania zgłoszeńupływa 31 marca 2004 Do zgłoszenia prosimy dołączyć kserokopięopłaty za zgłoszone psy. Treśćzgłoszeń Faxem musi być potwierdzona telefonicznie. Związek Kynologiczny w Polsce, Oddział w Łodzi AL.Kościuszki 48 , 90-427 Tel./Fax +48 (42) 637-62-62 ,+48(42) 657-00-31 ,+48 (42)637-66-00 telefony czynne cały tydzień w godzinach 14-19 To narazie tyle na temat wystawy dokładne info na temat zlotu już w nowym roku. :D |
Dla zinteresowanych podaje sędziów do PT i Testów
*Jan Lenard Egzamin PT *Janusz Rurarz Testy psychiczne |
Zostalo jeszcze mase czasu na przygotowanie sie, wiec:
tak jak pisal Daniel podczas wystawy w Lodzi mozna podejsc do egzaminu PT. Oplata wynosi 60 ZL. Polecam, bo egzamin jest dosyc latwy, a jest on wymagany, jesli chcecie dalej cwiczyc na IPO... |
Quote:
|
Quote:
A o klubowce czeskiej nie mam juz mu serca mowic.. :wink: |
Quote:
:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Chcialbym przypomniec, ze juz niedlugo mijaja terminy zgloszen na wystawy, ktore odbeda sie podczas Majowki.
Do Lodzi i Bydgoszczy mozna sie jeszcze zglaszac jedynie do 31.03.2004. |
no my raczej odpadamy :cry: :heul i tak mamy już problem z Warszawą :banghead i Kwidzynem. Wiadomo .....$$$$$$. No chyba że wygramy totolotka ale nie wiem czy pozwolą sie nam zgłosić Późnej.:heul
Sebastian :heul |
Quote:
:banghead x n .... znamy ten bol to na pocieszenie : :boom2 w organizatorow wystaw i cala wiadoma mafie Quote:
pozdr z Poznania Kamila |
Quote:
|
:banghead tzn miało być : czy pozwolą się nam zgłosić później? W kontekście Kwidzyna, Bydgoszczy i Łodzi. A Późna? hm głodnemu chleb na myśli czyli nam...:oops:
|
Quote:
Quote:
to moze od razu zglosimy sie na jakas wystawe w Szwajcarii (mozemy zaczac od Kaszubskiej :mrgreen: ) |
Quote:
PT 1 - Egzamin Psa Towarzyszącego |
No to wracamy do tematu, bo spotkanie juz niedlugo... ;)
Po pierwsze: MOZNA SIE JESZCZE ZGLASZAC DO LODZI. To do spoznialskich: termin zgloszen zostal przesuniety do 14.04.2004. :P Druga sprawa - kiedy bedziecie? Wiekszosc z nas pewnie pojawi sie juz w piatek. Czesc dobije na wystawe w sobote, a reszta wieczorem. Dajcie znac dokladnie kiedy planujecie przyjazd, aby Daniel wiedzial ile i na kiedy przygotowac wyzywienie i nocleg. I kolejna sprawa - kto bedzie? Aby Daniel mogl wszystko dokladnie zaplanowac juz teraz musimy zrobic liste osob, ktore przyjada. Dlatego otwieram spis powszechny: * Peronowka: Margo, Przemek + 3 CzW (Bolo, Jolly i Belka) * Holandia, czyli Mijke + rodzinka: Mijke, Filip, dwojka "dzieci" + 2 CzW (Karlik i Berta) * Holandia 2, czyli Jitze + jego dziewczyna + 1 CzW (Moonlight Mike) * Francja, czyli Philippe + 1 CzW (Anubis Wolf) * Ela + 1 CzW (Amber Wolf) + Ava * Braterstwo (oczywiscie) + 1 CzW (Andariel Wolf) + banda krwiozerczych collakow i mops * Beowulfy: Kama i Bartek + 1 CzW (Fany) * Warszawa: Dorota + 1 CzW (Beliar) * Warszawa 2: Kasia i Marcin + 1 CzW (Botis) * SzaryWilk: Krzysztof (i?) + 1 CzW (Alkor) * Joanka & Co.: Joanna, Adrian + 1 CzW (Halla) + chart,westie,bialyowczarek(?) * sympatyczni wlasciciele suczki CzW "no name" (narazie) z Krakowa Zapomnialam o kims? Co z Adamem i Bialymstokiem? A Gaga i Giga? A co z Krakusami? A Lublin? Warszawa? |
Zapomnialas oczywiscie o AVIE :wink:
My mozemy byc w juz w piatek ale na razie nie mam pomyslu jak dojechac, moze zaryzykujemy gratem... |
Quote:
Quote:
|
To sie zabieram z Wami!
wracam z Pirenejami wiec nie ma sprawy... |
Ojej..czekajcie.....przeczytałam wątek ale jakoś nie wiem jak działa pobyt - znaczy noclegowo-wyzywieoniowo?
Napiszcie mi jakoś dokładnie a ja ponegocjuję ze ślubnym - może bysmy przyjechali w sobotę do niedzieli? Nie wiem ale nie mam co z nimk zaczynac rozmowy póki nie podam konkretów :D Gaga z GIga p.s. ja mam obawy co do suki .....ale musze z nią pogadać ... |
Quote:
Co do wyzywienia, to pewnie jak zwykle zrobimy skladke - jaka to bedzie suma, bedzie wiadomo jak juz Daniel zrobi wyliczynia, ale pewnie cos kolo 20ZL. Quote:
|
OK - namiot nie problem, składka tyż, ale pewnie i tak coś się ze soba bierze ? grill?
Będę gadać i dam głos :D pozdrawiam Gaga z Gigą |
Quote:
My, jak to "rodzinka ze wsi" wezniemy jakies wedzone mieso... A co do tego...jeszcze sie ustali... |
Ok - złoże raport z obrad :wink:
W sumie juz myslałam o zeszłorocznym wrzesniu wiec moze .....w kazdym razie dziękuje za zaproszenie pozdrawiam Gaga |
Daniel przesyla pierwsza wersje stawki - oczywiscie jeszcze moze ktos dojdzie, wtedy poprawie spis:
PSY szczeniaki Alkor Wilk z Polskigo Dworu Apodis Wilk z Polskigo Dworu mlodziez Crying Wolf Karlik posrednia Amber Wolf z Peronowki PSY-otwarta Anubis Wolf z Peronowki Moonlight Mike van Rijneckerhof championow Bolton Eden severu SUKI szczeniaki Adhara Wilk z Polskigo Dworu mlodziez Iowa Eden severu posrednia Andariel Wolf z Peronowki Berta z Vlci chaloupky Halla Kollarov dvor otwarta Fany Krivoklatsky atos Merry Bell z Molu Es championy Beatris Vlci nadeje Jolly z Molu Es Nasze szczeniaki niestety sie jeszcze nie lapia, wiec beda jedynie w charakterze widzow... :( |
Margo ja może ignorant jestem :oops: , ale jaka jest różnica między posrednią, a otwartą poza oczywiście : od 15-24 miesięcy , od 15 miesięcy.
Nie mogę znaleźć wytłumaczenia w regulaminach. :frown: |
Quote:
|
Melduje sie z raportem po negocjacjach ..wiec tak : Ludzie sa za a kolejna runda rozmow przeprowadzana bedzie z Giga. To ona zdecyduje ....jesli zacznie normalnie chodzic ( a jest kilka dni po dramatycznym paralizu zadu) to jedziemy , jesli dotrzemy to jako obserwatorzy bo suka do zadnych zabaw sie nie nadaje ( tzn ona ma odmienne zdanie i nie kapuje ze powinna ograniczyc aktywnosc) . Tak wiec zintensyfikowalismy proces rehabilitacji i mamy nadzieje ze rozmowy nie zakoncza sie fiaskiem .
zyczcie wiec nam powodzenie zebysmy mogli cieszyc sie wilczakowo-owczarkową majówka :D pozdrawiamy Gaga i reszta |
Trzymamy kciuki za Gige i liczymy na Wasz przyjazd :)
Psie grono bedzie naprawe mieszane bo oprocz mojej dwojki (CzW i mix) zabieram jeszcze zaprzyjaznionego goldena Luka, ktory bedzie u mnie na malych wakacjach :cheesy: |
Quote:
|
Jest tak sobie ...ale jestesmy dobrej mysli ...na drinki prychnęła ale zapytała o patyczki ..hmmm.....nie wiem co odpowiedziec :D
Już mówiłam Eli ze jak sie suka nie zbierze w sobie o przywalę w trabę i smignie do łodzi na łapach :mrgreen: Mamy jeszcze 2 tygodnie .... pozdrawiamy Gaga & Co |
Quote:
|
Raport końcowy po negocjacjach. Musimy się wypisać z wyjazdu :frown:
Giga co prawda chodzi całkiem przywoicie ale bardzo szybko się męczy a na wyjeździe na pewno byłaby ciagle w "stanie goowości" i po prostu boimy się ją przeciążyć, za duża stawka .... Wyglada na to ,że po 3 moich chęciach uczestniczenia w Waszych zjazdach muszę sobie darować i założyc, że będę uczestnikiem jeśli będę już miała wilczaka :? A póki co życzę Wam optymalnej pogody i duzo dobrej zabawy uściski Gaga i reszta |
Quote:
Obiecuje, ze specjalnie dla Was zrobimy ladne fotki ze spotkania - dla Gigi takie z patyczkami... :D |
Ooo tak tak....poprosimy ;) Będziemy czekac z niecierpliwościa na fotorelację i kibicowac z daleka;)
pozdrawiam Gaga z Gigą |
Z zachodu.
Trasą 72 z Konina należy jechać na Tuliszków , Turek , Uniejów. W Uniejowie na trase 469 kierując sie na Ozorków. W miejscowości Parzęczew (7 km przed Ozorkowem) przed kościołem skręcić w lewo. Drogą między domami (ulica Kąty) jechac na północ jakies 60-100 metrów do mostku. Za mostkiem kończy się asfaltowa droga :) . Szutrową droga jedziemy do krzyza to jest jakis kilometr od mostka. Przed krzyzem jest rozjazd w lewo , w prawo i mala polna droga na wprost, ktorą to tzrzeba pojechać. Po lewej stronie bedzie widać coś co przypomina lasek i to właśnie jest tutaj :) Z południa. Na początek trzeba dotrzeć do Aleksandrowa Łódzkiego do jego centrum. Na głównym skrzyżowaniu(sa tam światła i jadąć z poludnia po prawej kościuł) należy skierowac sie na północ .Na pierwszym skrzyżowaniu skręcić w lewo (tam już powinien być drogowskaz na Parzęczew). Trzymajac sie główniej trasy dojedziecie do Parzęczewa.Na głownym skrzyżowaniu (po lewej stronie bedzie kościuł) trzeba skręcić w lewo ,a następnie w prawo zaraz za kościołem. Drogą między domami (ulica Kąty) jechac na północ jakies 60-100 metrów do mostku. Za mostkiem kończy się asfaltowa droga :) . Szutrową droga jedziemy do krzyza to jest jakis kilometr od mostka. Przed krzyzem jest rozjazd w lewo , w prawo i mala polna droga na wprost , ktorą to tzrzeba pojechać. Po lewej stronie bedzie widać coś co przypomina lasek i to właśnie jest tutaj :) Z północy Jedziemy trasą nr.1 za Łęczycą trzeba wypatrywać zjazdu w prawo na Parzęczew. Przed samym Parzęczewem zobaczycie znak Wielka Wieś ale to jescze nie tu.Trzeba dojechać do samego Parzęczewa .Na głownym skrzyżowaniu (po prawo bedzie kościuł) skręcamy w prawo i nastepnie w pierwszą możliwa skrecamy w prawo. Drogą między domami (ulica Kąty) jechac na północ jakies 60-100 metrów do mostku. Za mostkiem kończy się asfaltowa droga :) . Szutrową droga jedziemy do krzyza to jest jakis kilometr od mostka. Przed krzyzem jest rozjazd w lewo , w prawo i mala polna droga na wprost, ktorą to tzrzeba pojechać. Po lewej stronie bedzie widać coś co przypomina lasek i to właśnie jest tutaj :) |
A na wschodzie nie ma juz nic, wiec drogi nie trzeba :wink:
Napisz lepiej co zabrac (oprocz psow) ! |
Gdyby kogos interesowala mapka, gdzie dokladnie znajduje sie miejsce spotkania, to tutaj mozna sobie ja zrzucic:
http://dl.wolfdog.org/download/lodz.jpg |
To juz w ten weekend.
Wiec ostatnie sprawy: - nie zapomnijcie o spiworach/namiotach/i poduszkach - nie zapomnijcie o psach: czesc pewnie bedzie biegac, ale dla tych co pozostana na uwiezi wezcie jakis dlugi lancuch/smycz - skladka na osobe wyszla 18 ZL - choc oczywiscie wszystkie popisy kulinarne sa mile widziane - to samo dotyczy trunkow... ;))) Oczywiscie mile widziane sa tez osoby nie posiadajace wilczaka, ale zainteresowane ta rasa. Jesli chca sie przylaczyc, to niech skontaktuja sie z nami na wystawie w sobote (na lodzkim stadionie Startu), lub potem niech przyjada bezposrednio do Daniela (opis w jednym ze wczesniejszych postow). W razie czego podaje nasze numery telefonow: 0601 812184 (Margo) i 0601 053941 (Przemek) i 0507 075391 (Daniel) |
Nie wiem czy jakaś tragedia sie wydarzyła? Czy tak mocno wszyscy zabalowali, że nawet telefonicznie nikt nie melduje? No tak, :cry: my koniec Polski jak zwykle na końcu sie dowiadujemy. :oops: Tak czy tak chcielibyśmy wiedzieć bo się denerwujemy...
|
Tragedia byla tylko taka, ze juz sie skonczylo :wink:
Peronowka nic nie pisze, bo caly tydzien beda balowac w Lodzi, a na koniec wyjazd do Czech w niedziele . Wszystko sie super odbylo, byly wilczaki az z Holandii, niestety nie dotarl Anubis z Francji :cry: Daniel zrobil swietne spotkanie w fajnym miejscu pod Lodzia. Naszykowal wielkie gary jedzenia (pewnie mu jeszcze zostalo) i mase roznych pieskow do towarzystwa :) zobaczycie sami na zdjeciach ( za pare miesiecy , jak sie uda :wink: ) Bylo mase atrakcji: walki psow, kasowanie mopsa itp zwykle wilczakowe zabawy :cheesy: postaram sie w tygodniu cos o tym napisac wiecej Daniel DZIEKI za super odpoczynek i mile towarzystwo !!! Na wystawach krolowala Belka, ktora rozkwita po kryciu :) Amber jak zwykle myslal tylko o jednym, ale mimo tego przeszedl pozytywnie psycho test organizowany w Lodzi ( takze Jolly i Pinki) Jest mase zdjec, wiec pozostaje Wam tylko czekac :mrgreen: |
Wreszcie i my dotarlismy do domu. Stopniowo postaramy sie dodawac fotki - a jest ich maaasaaa... :) Do powie wszystko o klimacie spotkania lepiej niz slowa... :mrgreen: Choc i artykul sie szykuje - na ochotnika zglosila sie Ela, ale jesli ktos jeszcze chce cos dodac, to prosze o kontakt... :)
|
Dzieki wszystkim za przybycie bylo sooper :beer
a ci ktorzy nie przybyli niech żałuja. |
Artykul juz jest, trzeba go tylko wklepac :roll:
Ale piszcie tez, bo ja nie mam talentu, wiec bedzie tylko relacja.. :oops: |
Quote:
|
Chcialabym oficjalnie poinformowac, ze fotki sa juz w galerii, a nawet w trzech:
*** Spotkania - 2004.05.01-02 - Łódź (PL) *** Sport - 2004.05.02 Łódź (PL) - Bieg na orientacje *** Wystawy - 2004.05.01 - Łódź (PL) Niestety, to jedynie czesc zdjec, ktore zrobilismy, ale tematyka serwera naklada pewne ograniczenia i nie dalo sie wrzucic zdjec psow NON-CzW... :wink: |
A mialo być milion zdjec mopsa !!!
Bez tego nie ma kilmatu spotkania! Ani tej roznokolorowej zgraji na podworku :evil: A gdzie male coliaki??? Tylko 50 zdjec, mialo byc 500!!! a gdzie zdjecia od Beowulfow??? pozdrawiam zrozpaczona Ela |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 19:41. |