![]() |
Agility: Amber Wolf z Peronówki i Alistair Wolf z Peronówki
Jak myslicie czy Ali i Amber mieli by szczeniaczki ktore by mialy zapal do agility? Z tego co wiem Ali jest bardzo skoczna :D a Amber trenuje agility :cheesy:
Moze z tego cos by bylo? |
Re: Amber Wolf z Peronówki i Alistair Wolf z Peronówki
Quote:
|
To ze Amber trenuje Agility to za mocne okreslenie :roll:
Mial kontakt z Agility i pokochal to bardzo, ale ze wzgledu na moje braki w tempie nie jest w stanie cwiczyc "pod zawody" :( Ale i tak wybieramy sie w tym roku ponownie na maly kurs do Kasi do Wroclawia, niech sobie chlopak przypomni jak bylo fajnie Inny problem to to ze nie bylo dotad porzadnego toru w Poznaniu i nie ma instruktorow, a samemu to wiesz jak sie cwiczy... Cos ma ruszyc sie od wiosny podobno :D Ale tak jak pisze Margo kazdy lekki wilczak lubi i umie skakac, problem w tym czy chce :twisted: Amber od poczatku byl wybierany z miotu pod katem cwiczen i kontaktu wiec no problemo Moze przyjedziesz na kurs w sierpniu do Wroclawia? masz psa? |
Ori bedziesz na seminarium u Kasi Darowskiej?
Ja u niej trenuje na codzien agility wiec moze sie jakos umowimy i spotkamy Wiesz wilczaka niestety nie mam ale jest to moja ulubiona rasa :D i moze sobie pogadamy :cheesy: zobacz sobie moja fotke i mojego psa http://www.mojepsy.v.pl/index.php?la...ret_dru_s.html jak tam wejdziesz to ostatnie zdjecie |
Agility i flyball
Jak sprawdzic czy wilczak sie nadaje do agility i flyball?
Oprocz oczywiscie testow ktore sie robi dzieciaczkom :cheesy: |
Re: Agility i flyball
Quote:
|
Tak bede u Kasi D. :)))
oczywiscie jesli seminarium nie przypadnie na czas obozu w Lazne albo wystawy w Bratyslawie :( Moze sama pocwiczysz troche z Amberkiem? na pewno pod okiem Kasi duuuuzo sie nauczylas i Amber wiecj skorzysta niz za mna :oops: Pewnie ze pogadamy, jeszcze bedziesz zalowac :wink: (Gaga cos wie o tym umawianiu sie :twisted: ) Fotki widzialam, fajna ekipa! smiszny ten Twoj piesek...fajnie ze z nim cwiczysz Widzialam rozne male pieski we Wloclawku na seminarium i byly swietne :) |
dzieki, jasne ze bede chciala pocwiczyc z Twoim pieskiem Dzieki za propozycje! :cheesy:
A na zawodach w glogowie ani na wystawie z Amberkiem bedziesz czy nie bo ja z Trejsi bede na zawodach :cheesy: |
A kiedy to?
na zawody sie nie pisze :oops: ale na wystawe moze... |
Zawody i wystawa sa 1 sierpnia (wszystko jest w sierpniu :D )
Nie wiem jak wystawa ale zawody kosztuja 40 zl i trza zgloszenia z kopia wplaty (mailem lub zwykla poczta) i pieniedzmi (na konto) wyslac do 20 lipca ; :wink: Dojazd na wystawe beda oznaczone strzalkami w ksztalcie jamnikow :cheesy: A Ty bedziesz spac we Wrocku na tym seminarium (jesli tak to gdzie) Ja osobiscie jestem bardzo goscinna i moja Trejsi tez tylko jest jeden problem ze ja nie mieszkam we Wroclawiu tylko jakies 45 min jazdy wiec troche :bolt daleko |
01.08 to akurat w samym srodku obozu w Lazne wiec odpada :(
nie wiem gdzie bede nocowac , moze Kasie mi cos podpowie mam tam rodzine ale oni maja dzieciaki uczulone na siersc wiec z psami nie bardzo cos sie wymysli :D tylko powiedzcie mi wreszcie kiedy to bedzie!!! |
probuje sie dowiedziec kiedy to jest ale nawet Kasia jeszcze ma watpliwosci na jej stronie narazie nie ma nic chyba zebym sie zapytala osobiscie :D
Ty mi mowisz ze jak bys tam byla na tym semniarium to bym mogla biec z Amberkiem, ale nie wiadomo czy mnie sluchac bedzie :shock: |
A jeszcze jedno :cheesy: jakie suczki chca miec z Amberkiem szczeniaczka bo napisalas na stronie ze juz sa pierwsze zamowienia na szczeniaczki po Amberku :mrgreen:
|
Kasie tez sama pytalam i nie chce powiedziec :roll:
Nie wiem czy Amberek bedzie Ciebie sluchal ale dam Ci jego pilke albo kielbache i sprobujemy :cheesy: Napisalam ze sa chetni na szczeniaczki i tylko to mialam na mysli :mrgreen: Mam fajne domy dla malych czeweczek Mam nadzieje ze dziewczyny dla Amberka tez sie znajda :oops: Szukamjeszcze chetnych na szczeniaczki w Poznaniu bo jak tu nie widziec wogole takich "wnuczkow" :wink: Mialam jednego "pewniaka" ale sam sie "rozmnozyl" i zrezygnowal na razie :frown: |
Ja bym szczeniaka wziela zwlaszcza po Amberku no ale coz rodzice chyba by sie nie zgodzili :frown:
Chyba ze jakims cudem :| Marta Budny ma fajna suke ktora w agility ma A3 przynajmniej tak slyszalam na a jesli to nieprawda :oops: to jest mi juz glupio Ale nie wiem czy ona by chciala Wtedy moze te dzieci choc troszke do agility by byly :cheesy: :cheesy: :cheesy: A wlasnie mozesz mnie wtajemniczyc? Co to dokladnie jest to AVK i wspolczynnik Wright'a? |
Quote:
Quote:
Quote:
http://www.wolfdog.org/php/modules.p...g=pol&file=avk Co do Wrighta (inaczej IK) to podaje on współczynnik pokrewieństwa pomiędzy 2 psami. Zasada: im mniej tym lepiej.... |
O te dziwne skroty to pytaj Margo :? ja nie jestem specjalista od rasy
Marta ma suczke szkolona do agility ale jej nie kryje, nie wiem dlaczego, moze ktos wie? moze po prostu nie chce myslalam o tym "Twoim" wilczaku i agility i trzeba by sie zastanowic czego sie naprawe spodziewasz... jesli jestes nakrecona na puchary i medale to moze sie zdarzyc , ze sie rozczarujesz :( moze sie uda, ale do konca nie wiadomo Masz duze szanse bo prowadzic Cie bedzie Kaska, to wtedy masz i przedszkole i socjalizacje i poukladane w rodzinie,ale wilczak to nie belg! on nie bedzie sie w Ciebie wpatrywal z wyczekiwaniem:"co pani powie to zrobie natychmiast" Ale jesli bardziej chcesz miec wilczaka niz innego psa i dobrze sie dogracie to jako wilczak napewno bedzie swietny w agility, ale wtedy bardziej zalezy Ci na tym psie niz na zwyciestwach ale to wszystko tylko teoretycznie, bo wilczaka nie masz :frown: i jak piszesz miec nie mozesz Mozesz miec za to nadzieje ze kiedys tam bedzie :D (do Twojej Mamy mozemy przyjechac z Amberkiem na "przekonywanie" , moze Ja oczaruje :wink: ) |
No bardzo chetnie Mozesz przekonywac moja mamuske :cheesy: i do mnie przyjechac :cheesy: :cheesy: :cheesy:
Ja juz jej wczesniej pokazywalam zdjecia i filmy wilczakow i powiedziala ze ladne i wogole jakies brednie mowila o tym jakie sa :mrgreen: ale to juz jest cos :mrgreen: Belgi ogolnie sa fajne i mi sie podobaja ale nie do tego stopnia zebym go odrazu kupowac miala Wiem ze wilczak zbytnio do agility to nie bo nawet Kasia mi mowila ze trzeba sie napracowac i ja sobie z tego zdaje sprawe i mimo wszystko chcialabym sprobowac Cwiczylabym z wilczakiem :mrgreen: agility i chcialabym sprobowac zaprzegow ale to juz wyzsza szkola jazdy :wink: |
Quote:
|
No i wlasnie o to chodzi, zeby chciec wilczaka i dobrze sie z nim bawic, a co wyjdzie to sie okaze
Bede jechac przez Wroclaw 23.lipca do Czech, moge sobie zrobic u Ciebie postoj jesli chcesz serio Mame przekabacac :twisted: ale musze wiedziec czy bedziesz i jak dojechac. Bede z kolezanka i 2 psami :cheesy: |
All times are GMT +2. The time now is 20:05. |