Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Spotkania i podróże (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Spotkanie w Poznej (PL) - 03-05.09.2004 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1073)

z Peronówki 25-05-2004 22:07

Spotkanie w Poznej (PL) - 03-05.09.2004

Jak narazie mam same dobre wiesci...

1) Beda swietne zawody - odpowiedzialny jest za nie Pavel, wiec mozecie sie nastawic, ze:
* kazdy musi wziac udzial, nawet jesli macie 5-6 miesiecznego psiaka, ktory dopiero co nauczyl sie siadac (gornej granicy umiejetnosci nie ustalono)
* nie braknie ciekawych nagrod, wiec jest o co walczyc
* bedzie silna konkurencja, wiec zacznijcie sie przygotowywac juz dzis... 8)

2) Bedzie bonitacja - czyli przygotowywac moga sie psiaki, ktore we wrzesniu maja ukonczone 6 miesiecy - mam nadzieje, ze zglosi sie cale mlode pokolenie ;).
Do "Svodu mladych" moga przystepowac szczeniaki i mlode psy w wieku 6-15 miesięcy. Kazdy zostanie dokladnie opisany i oceniony przez sedziego.
Psy starsze (suki od 15 miesięcy oraz psy od 18 miesięcy) moga robic bonitacje, czyli ostateczny przeglad hodowlany. Kazdy pies jest dokladnie mierzony, a nastepnie sprawdzany jest charakter.

Tutaj znajduja sie dwa artykuliki o bonitacjach, ktore moga wyjasnic kilka rzeczy:
Kiedy CzW może iść na zlot młodych, bonitacje i co ze sobą wziąść?
Czemu służy zlot młodych, bonitacja i członkostwo w Klubie?

3) Ze bedzie wystawa - juz wiecie. :) Znamy juz tez sedzine od wilczakow, a raczej wiekszosci grupy 1: bedzie to Ewa Buklad. To chyba dobra informacja, bo wilczaki lubi... :)

Tak wiec prosze kazdego wlasciciela wilczaka (oczywiscie mile widziane sa tez nie-wilczaki, w tym 'zaby' ;), owczarki pikardyjskie, i cala reszta krewnych i znajomych) o wyciagniecie kalednarzy i zanotowanie sobie, ze weekend ten macie juz zajety... :cheesy:

wolfin 26-05-2004 06:46

hip hip hura.to co pojedzemy.

Sebastian 26-05-2004 12:19

No to się zgłaszamy. Mam nadzieję że tym razem wszyscy.

Ori 26-05-2004 14:51

Bedziemy i my :) 1 + 2
A dla mnie to weekend specjalny, bo urodzinowy :oops:
ciesze sie ze bedziemy razem swietowac :beer

z Peronówki 26-05-2004 15:04

Quote:

Originally Posted by Ori
A dla mnie to weekend specjalny, bo urodzinowy :oops:

Heh?!? No to bedzie "100-lat" w kilku jezykach, szampan, i jak sie uda to tort urodzinowy (bezmiesny).

Pavel 26-05-2004 19:50

Re: Spotkanie w Poznej (PL) - 03-05.09.2004

Quote:

Originally Posted by Margo
1) Beda swietne zawody - odpowiedzialny jest za nie Pavel, wiec mozecie sie nastawic, ze:
* kazdy musi wziac udzial, nawet jesli macie 5-6 miesiecznego psiaka, ktory dopiero co nauczyl sie siadac (gornej granicy umiejetnosci nie ustalono)
* nie braknie ciekawych nagrod, wiec jest o co walczyc
* bedzie silna konkurencja, wiec zacznijcie sie przygotowywac juz dzis... 8)

Jak pisze Margo, zawody beda dla wszystkich. Nie trzeba sie bac, ze was piesek niema egzamin IPO3, dyscypliny beda take, ze kazdy bede miec szans wygrac :D .
Ale jest dobrze, jesli pies bede miec podstawowe posluszenstwo. Co to znaczy ? Chodzenie przy nodze, siad, stoj, waruj i przywolanie. Napewno nie szkodi aport i szczekanie na komende. Nastepne dyscypliny sa, jak zwykle :D , niespodzianki.

Pavel

z Peronówki 26-05-2004 19:55

Nie, nie, moi drodzy:
WYMOWEK NIE MA!
Kto nie ma psa, ten jakiegos dostanie! W razie czego przyznamy dodatkowe punkty za dobry handling obcego psa... :mrgreen:

Ori 27-05-2004 12:17

Pewnie, ja mam zawsze jakies psy do "potrzymania" :cheesy:

A co do urodzin to juz ja stawiam :D

Sebastian 27-05-2004 15:41

No tak znowu jakieś standardziki (waruj , zostań, do mnie..). A klasyczne nieposłuszeństwo? :evil: To coś dla nas, Taro też chce wygrać. :oops:

Pavel 27-05-2004 17:15

Quote:

Originally Posted by Sebastian
No tak znowu jakieś standardziki (waruj , zostań, do mnie..). A klasyczne nieposłuszeństwo? :evil: To coś dla nas, Taro też chce wygrać. :oops:

Nieboj sie, ten zawod nie bede jak w proszlym roku. Bede to zupelnie rewolucyjny typ zawodu, ktory jestesme wymyslili s Jirkou Matejkou w Žirownicy i ktory byl pierwszy raz tam probowany na ( weekendowym spotkaniu. Kazdy ma szans dla tego, ze ilosc punktow moze nazbierac od komisji laickiej i ta daje punkty nie tylko za perfekciu ale i za cialkowite wrazenie. I tak ma kazdy szans urzec komisju tak, ze daje pelne punkty i jestli piesek nie bede umiec wogóle nic :mrgreen: .

Pavel

Sebastian 27-05-2004 19:39

Uff Pavel trochę mnie uspokoiłeś :lol: bo my raczej wiedziemy spokojny żywot i Taro preferuje wolny bieg za ptakami i ciągnięcie opony w szelkach. Posłuszeństwo zaś to dla niego zbyteczne :banghead starania swojego pana.

Gaga 28-05-2004 08:57

A ja ponieważ mam w tym roku pecha i wszystko co planuję to nie wychodzi :| ogłaszam co następuje:
NIE CHCĘ JECHAĆ NA TAKIE SPOTKANIE!
NIE PRZYJADĘ !
i juz zaczynam planować jakby tu nie pojechać

( ciekawe czy zadziała ??? 8)

pozdrawiam
Gaga

z Peronówki 28-05-2004 12:27

Quote:

Originally Posted by Gagazpracy;)
A ja ponieważ mam w tym roku pecha i wszystko co planuję to nie wychodzi :| ogłaszam co następuje:
NIE CHCĘ JECHAĆ NA TAKIE SPOTKANIE!
NIE PRZYJADĘ !
Gaga

No to zeby wzmocnic, to moge powiedziec, ze:
my takze NIE chcemy Was tu widziec i NIE chcemy sie z Wami spotkac na Poznej... :mrgreen:

Huan 22-06-2004 12:01

Nie ma problemu. Nie trzeba miec wilczaka, zeby uczestniczyc w spotkaniu. Taka impreza to najlepszy sposob na zebranie informacji o rasie (o jej dobrej i tej mniej dobrej :twisted: stronie posiadania wilczaka).

Dokladne informacje o spotkaniu sa juz na sieci:
http://www.wolfdog.org/pol/events/168.html

Ori 22-06-2004 12:44

No ladnie! jaki profesjonalny opis :cheesy:
Postaral sie pan Przemek :wink:

Huan 22-06-2004 12:52

Nie pan Przemek tylko pani Margo :)

z Peronówki 22-06-2004 13:19

Quote:

Originally Posted by jaro
Przeczytałem o spotkaniu fascynatów tej rasy w Poznej i chciałbym się dowiedzieć o możliwości uczestniczenia w tej imprezie osoby bez psa, która pragnie poznać hodowców, psy oraz dowiedzieć sie możliwie najwięcej o wilczakach, a także o możliwości kupna psa tej rasy.

To jak najbardziej otwarta impreza (zreszta robiona tez dla przyszlych wlascicieli CzW), wiec zapraszamy! :) Sama moge ja polecic kazdemu, kto interesuje sie rasa, bo niestety przy spotkaniach na wystawach nigdy nie ma czasu na rozmowy (pomijajac juz caly chaos i nerwowke zwiazana z wystawianiem). A w Poznej nie tylko bedzie roznorodnosc wilczakow w kazdym kolorze, wielkosci i wieku, ale takze beda hodowcy z Czech, Slowacji, Holandii, Francji, no i oczywiscie Polski. Kazdy ma troche inne doswiadczenia, wiec bedzie mozna porozmawiac takze z tymi, ktorzy o wilczakach nie maja tak dobrego zdania jak my... ;)
A co najwazniejsze jest szansa zobaczyc wilczaki "w realu"...

Quote:

Originally Posted by jaro
Jarek z Białegostoku

Hmmmm.....obecnie Bialystok jest calkiem ladnie obstawiony wilczakami, bo mieszkaja tam az trzy. :) I moze udaloby sie sie takze jest sciagnac tutaj, na drugi koniec Polski... ;)

z Peronówki 23-07-2004 17:40

My juz jedziemy na oboz, ale chcialabym jeszcze przypomniec, ze zgloszenia na wystawe w Zielonej Gorze sa do 11.08.2004. Oczywiscie najszybciej jest przeslac dane przez formularz internetowy:
http://www.zkwp.zgora.pl/wystawa/zgloszenie.html

Poniewaz bedzie troche wiecej wilczakow niz zwykle, a walka ciezsza, postanowilismy ufundowac puchary dla kazdego zwyciezcy klasy. Zwyciezsa rasy dostanie dodatkowo puchar od zielonogorskiego oddzialu...

z Peronówki 15-08-2004 23:16

Quote:

Originally Posted by Margo
My juz jedziemy na oboz, ale chcialabym jeszcze przypomniec, ze zgloszenia na wystawe w Zielonej Gorze sa do 11.08.2004. Oczywiscie najszybciej jest przeslac dane przez formularz internetowy:
http://www.zkwp.zgora.pl/wystawa/zgloszenie.html...

Dla zapominalskich: to ostatnia szansa, aby zglosic sie do Zielonej Gory. Przez internet mozna przesylac zgloszenia jeszcze do srody, czyli do 19.08.

Co do spotkania, to zapowiada sie bardzo ciekawie, bo na 100% bedziemy mieli gosci z Czech i Slowacji (i to w calkiem ladnej liczbie) - beda wiec czeskie zawody i slowacka bonitacja. Kto woli lzejsza zabawe tego zapraszamy na coursing. Ekipa polska bedzie (prawie) w komplecie... :) I jeszcze kilku bardziej "egzotycznych" wlascicieli, z ktorych czesc juz znacie.... :)

DanielZ 19-08-2004 16:06

A kim sa ci bardziej "egzotyczni" goscie ? :D

All times are GMT +2. The time now is 10:09.