Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Wystawy (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Kraków 28.06.09 (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=11447)

Grin 28-06-2009 18:29

Kraków 28.06.09

Jeżeli chodzi o wystawę; tu również dało się odczuć wpływ niefajnej pogody; błoto wokół ringów, mokro, co przy panującej (niestety) ciasnocie było dosyć uciążliwe. Byłam trochę zresztą zaskoczona tą ciasnotą. Sądziłam, że na wolnej przestrzeni uda się zapewnić więcej miejsca przy ringach. W Bytomiu był np. luksus pod tym względem.
Może także pogoda miała przynajmniej częściowy wpływ na to, że bardzo wiele psów nie dojechało na wystawę; nie było Shaluki, nie było Margo, Grejs i Imbus zostali na Jurze, zatem stawki były (z wyjątkiem otwartej psów) niewielkie. O wynikach nie chcę pisać za bardzo, bo boję się namieszać :D - nie znam wszystkich jeszcze za bardzo i zdarza mi się pomylić. :) W każdym razie otwartą psów wygrał Vernon z Molu Es i on też chyba zgarnął BOBa :)
Hitt spod Dumbiera był chyba na trzecim, wyprzedził go Ilmarinen Girios Dvasia. Bardzo przepraszam z góry, jeżeli coś namieszałam. :)

Gia 28-06-2009 19:06

Nie wiadomo w takim razie komu gratulować ;)

Grin, a znasz może jakieś wyniki z suk? ;)

Gaga 28-06-2009 19:34

najłatwiej byłoby gdyby Anetka nie milczała ;) Bo ona zabrała do domu NDSwR i Caciba da Herki oraz res-Caciba da Zygzaka...(czym znowu sprawiła mi radochę z synkiem :p, znaczy .. Krzyś z synkiem..:) ).

Gia 28-06-2009 19:44

raaaany, szaleją :rock_3 Gratulacje Anetka!!!! Wam nawet pogoda nie straszna :)

A ktoś wie, jak nasza siostrzyczka?? Bo mocno trzymałam kciuki :)

Gia 28-06-2009 20:03

mam wyniki :)

PSY:

Szczeniaki
50.Gisotsu Crying Wolf BRAK
51. Łowca z Peronówki NSZWR I WYBITNIE OBIECUJĄCA
Otwarta
52. Czambor z Vlciho dubu DOSKONAŁA
53. Foras z Peronówki DOSKONAŁA
54. Hitt z pod Dumbiera DOSKONAŁA III
55. Idun Imbus z Peronówki BRAK
56. Ilmarinen Girios dvasia DOSKONAŁA II RES CACIB
57. Jotun z Peronówki DOSKONAŁA IV
58. Veron z Molu ES DOSKONAŁA I CWC CACIB NPWR BOB
Championów
59.Eligo z Peronówki BRAK
Weteran
60. Iran Zemplinska oblast BRAK

SUKI:
Młodzież
61. Blitz Galicyjski Wilk BRAK
62. Kala Radov dvor BRAK
63. Kanti Radov dvor DOSKONAŁA II
64. Lorelei z Peronówki DOSKONAŁA I ZWMŁ NJWR
65. Tasja Eden severu BRAK
Pośrednia
66. Enfys Braterstwo wilczaków DOSKONAŁA I
67. Kokb'ael Tajga z Peronówki DOSKONAŁA II
Otwarta
68. Dasa Chlumecke podzamci DOSKONAŁA II
69. Gwaihir z Peronówki BRAK
70. Ishtar z Peronówki BRAK
71. Jadiel z Peronówki DOSKONAŁA CWC NSWR CACIB
72. Juvart z Peronówki BRAK

Gratulacje za debiut Lorki!!!!! :)

GRABA 28-06-2009 20:22

Ojoj, takie znakomitości w stawce psów:p - sędzia pewnie miał wielki dylemat jak ocenić:p
Gratulacje i cioraki dla Ilmuśki i oczywiście dla Łowcy:p

Grin 28-06-2009 20:25

No i mamy wyniki. :)
Jeszcze może dwa słowa naszych wrażen na temat pana sędziego z Białorusi, bo zdaje się, że on był zagadką nawet dla stałych bywalców wystaw. :)
W sumie sprawia wrażenie bardzo sympatycznego, nie szczędzi uwag, ale robi to w żartobliwy, miły sposób. Przykłada sporą wagę nie tylko do samego psa, ale także do jego wystawowego przygotowania i samego sposobu wystawiana. Słyszałam i widziałam, jak pogroził palcem właścicielom dwu borderów wystawianych przed wilczakami, że do wystawy psom trzeba wyczyścić zęby. :p A propos zębów - dla nas nowe doświadczenie, bo sędzia sprawdzał je sam.
Poza tym przykłada dużą wagę do ruchu a także do charakteru psa.
Takie są nasze obserwacje. Nie wiem, czy pokrywają się z innymi. :)

Przy okazji; gratulujemy Lorelei bardzo udanego pierwszego swojego wystawowego występu. :)

Grin 28-06-2009 20:27

Quote:

Originally Posted by GRABA (Bericht 221367)
Ojoj, takie znakomitości w stawce psów:p - sędzia pewnie miał wielki dylemat jak ocenić:p
Gratulacje i cioraki dla Ilmuśki i oczywiście dla Łowcy:p

Dzięki, ale lepiej sama się chwal, jak tam w Brnie było. :p

GRABA 28-06-2009 20:52

Grin, ja poczekam, aż ten temat będzie się kończył, to wtedy w skrócie opiszę wystawkę w Brnie, bo szkoda nowy temat zakładać:p

Napewno Margo może się cieszyć:p kumpel Jawzahr z Peronówki (niedługo będzie tatusiem) nie zawiódł:p

shaluka 28-06-2009 22:06

Wielkie gratulacje dla Wszystkich!

p.s. W szczeniakach jest chyba bląd? Z tego co wiem oceny typu doskonala zaczynaja sie od mlodziezy, a w szczeniakach jest najwyzsza WO.. Cos sie pozmienialo?

Grin 29-06-2009 08:14

Quote:

Originally Posted by shaluka (Bericht 221407)
p.s. W szczeniakach jest chyba bląd? Z tego co wiem oceny typu doskonala zaczynaja sie od mlodziezy, a w szczeniakach jest najwyzsza WO.. Cos sie pozmienialo?

Nie, nic się nie pozmieniało. :)
To po prostu zwykła pomyłka, która nawet mnie umknęła, a która jak widzę, jest już poprawiona. :)

DORA 29-06-2009 09:35

Gratulacje dla wszystkich zwycięzców :klatsch szczególnie dla siostry naszego Jotuna :klatsch:klatsch:klatsch

aneta1 29-06-2009 10:10

Dzięki :) My również gratulujemy innym wygranym.

Grin 29-06-2009 10:44

Chciałam jeszcze dodać na marginesie wystawy, że dosłownie za jej płotem odbywał się tzw. piknik lotniczy. Samoloty w "dużych ilościach" latały nam nad głowami wykonując różne skomplikowane i (fakt) malownicze ewolucje.
Ktoś wspomniał (chyba małżonek Rony) coś w stylu, że nie lubi takich pokazów, bo zawsze coś się musi wtedy "namieszać". My natomiast wracając do domu stwierdziliśmy, że chyba ciut ryzykowane takie loty nad samym centrum handlowym i w ogóle takim strasznie zaludnionym terenem i cóż... dalej chyba już wiecie... http://wiadomosci.onet.pl/2681,19986...e_lokalne.html

aneta1 29-06-2009 19:45

Gia dodałaś może wyniki do Rezultatów Wystaw ?

Gia 29-06-2009 20:33

Quote:

Originally Posted by aneta1 (Bericht 221617)
Gia dodałaś może wyniki do Rezultatów Wystaw ?

nie, tam nie dodałam, bo nie było mnie na tej wystawie ;)

Narvana 30-06-2009 15:30

http://pies.onet.pl/542,1,1,psie_pie...a,galeria.html
fot. 12
8)

DORA 02-07-2009 09:35

Ciekawe czy dam rade wkleić kilka zdjęc z wystawy w Krakowie

aneta1 02-07-2009 10:26

No i udało się :):lol:

All times are GMT +2. The time now is 11:13.