Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Hodowla (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Max poszukuje zony.... (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=1170)

konek 06-10-2004 18:44

Max poszukuje zony....

Quote:

Originally Posted by Margo
np. pies z takiego miotu bylby dla nas (hodowli w Polsce) cennym nabytkiem

- wydaje mi sie że takie wymagania spełnia Max i ciągle czeka.

z Peronówki 06-10-2004 19:09

Quote:

Originally Posted by konek
- wydaje mi sie że takie wymagania spełnia Max i ciągle czeka.

Wlasnie o to chodzi - potrzebujemy w Polsce wiecej psow (to pojecie ogolne, bo chodzi zarowno o psy, jak i o suczki), ktore nie sa ze soba spokrewnione... :D Wtedy bedzie mozliwa tez hodowla na naszym krajowym "materiale hodowlanym".

Ori 06-10-2004 19:15

A jakie stawy ma Max?
Cwiczycie z nim cos?
moze warto troche pieska rozreklamowac, pokazac co potrafi a nie tylko czekac :wink:

Agnieszka 06-10-2004 22:12

Mówicie o Maxie z Litavske Kotliny?

konek 07-10-2004 18:50

Witajcie!
Quote:

Originally Posted by Ori
A jakie stawy ma Max? Cwiczycie z nim cos?

Max miał robione badania na dysplazję i ma wszystko OK, A(0/0). Co do reklamy, to ukończył kurs na posłuszeństwo. Fizycznie rozwiniety jest bardzo dobrze. Przebywa całe dnie na dworze gdzie wraz z Rauko (jego wielorasowa towarzyszka) pokonuje dziesiatki kilometrów, bowiem ma wybieg wielkości 0,5 ha. Ponadto przygotowujemy go do biegu na 40 km. W zwiazku z tym biega narazie przy rowerze około 15 km nie wykazując większego zmęczenia. Dłuzsze dystanse my zdecydowanie trudniej znosimy niż on. Tak więc problem nie leży w jego kondycji tylko naszej.

Quote:

Originally Posted by Agnieszka
Mówicie o Maxie z Litavske Kotliny?

Cześć Agnieszka, dokładnie chodzi o Maxa z Litavske Kotliny, którego poznałaś w Białymstoku.
Serdecznie wszstkich pozdrwiam wraz z Maxem. :lol:

Agnieszka 07-10-2004 22:47

Hei :) dziękujemy i też pozdrawiamy, i proszę pogłaskać od nas Maxa :) z białostockiej wystawy mam już zdjęcia z pieskami, postaram się szybko znaleźć jakiś sprawny skaner i je tu powrzucać :)

joke 08-10-2004 09:20

Quote:

takie wymagania spełnia Max i ciągle czeka.
Może Kiedy Iowa zdecyduje się na założenie rodzinki, wybierze Maxa? :lol:
Wprawdzie nie znam sie na doborze genetycznym, ale w Polsce "panów" którzy nie maja w rodowodzie Milo Ruskov jest niewielu.
Margo, jako znawczyni, mogłabyś "poparować " polskie psiaki :biggrina , a co myślisz o agencji matrymonialnej na stronach wolfdoga? :bussi Jest już nas troszkę w wieku dojrzewającym. Pozdrawiam Jolka

z Peronówki 08-10-2004 10:03

Quote:

Max miał robione badania na dysplazję i ma wszystko OK, A(0/0). Co do reklamy, to ukończył kurs na posłuszeństwo. Fizycznie rozwiniety jest bardzo dobrze. Przebywa całe dnie na dworze gdzie wraz z Rauko (jego wielorasowa towarzyszka) pokonuje dziesiatki kilometrów, bowiem ma wybieg wielkości 0,5 ha. Ponadto przygotowujemy go do biegu na 40 km.

Wlasnie o to mi chodzilo - Max (i wiele innych polskich psow) maja tak ladne 'papiery', ze sama zyczylabym sobie, aby psy w Czechach, czy Slowacji, ktore chcemy uzyc do naszych suk takie mialy: przeswietlenie A, ladny eksterier i na dodatek ladny zestaw osiagniec z wystaw.

Ale nie ma co liczyc, ze ktos do Polski przyjedzie na krycie, gdy zwykle pokonanie 100km jest juz nie lada wyczynem dla wiekszosci hodowcow... :wink:

Tak jak pisalam - jedyne wyjscie to planowanie miotow i sprowadzanie psow hodowlanych tak, abysmy mogli dzialac relatywnie samodzielnie - tzn. aby byla tez mozliwosc hodowania na naszym wlasnym materiale....

z Peronówki 08-10-2004 10:53

Quote:

Originally Posted by joke
Margo, jako znawczyni, mogłabyś "poparować " polskie psiaki :biggrina , a co myślisz o agencji matrymonialnej na stronach wolfdoga?

Moze byc.... :) Oczywiscie trzeba dobierac psa do suki, aby wzajemnie pasowaly. Ale jesli chodzi o rodowody, to:

- Pegi Hlas divociny - dzieki swojemu rodowodowi moze wybierac i przebierac, bo pasuje jej kazdy pies w Polsce :)

- Charmen Eden severu - nie moze uzyc "Mialakow", ale spokojnie moze jechac do Maxa, Dragona czy potem do Kirk Kroya. Bedzie pasowal tez Beliar i Balrog (3-3 na Omara).

- Irris Eden severu - tez nie moze uzywac "Milakow", ale pasuje je cala reszta: Dragon (duzy inbreed na Repa, ale w dalszych generacjach) i Max (super niski inbreed). Dobrze wyglada jej rodowod z Kirk Kroyem.

- Andariel Wolf z Peronowki - moze wybierac miedzy Maxem (inbreed 2-2 na Amalke, ale ogolnie wspolczynnik niski), Dragonem (inbreed z obu stron, ale jeszcze moze byc), Clifem, Kirk Kroyem (on juz jest calkiem OK).

- Adhara i Agena Wilk z Polskiego dworu - tu tez wlasciciele maja duzy wybor: pasuje im Amber Wolf, Beliar, Balrog, Dragon, Kirk Kroy, Max i Harry. Slowem - tak jak u Pegi wszystkie polskie psy.

- Iowa Eden severu - mozecie uzyc Maxa (choc w rodowodzie bedzie widoczny inbreed, bo ich matki sa siostrami), Dragona, Clifa, Beliara czy Balroga.

- Fany Krivoklatsky Atos - pasuje Baliar i Balrog, Amber Wolf, Dragon, Kirk Kroy (inbreed 2-4 na Hasso), Max (tez 2-4 na Hasso), Harry (bardzo dobrze)

- Bisu z Peronowki - Dragon (choc duzy 'ukryty' inbreed na Repa), Kirk Kroy, Max (3-3 na Amalke).

- Halla Kollarov dvor - Max (super niski inbreed), Dragon, Kirk Kroy, Beliar & Balrog (2-3 na Omara), Clif.

Oczywiscie to jedynie odnosnie rodowodow. Czasem lepiej jednak uzyc psa i miec miot o wyzszym wspolczynniku Wright, jesli dany pies dobrze bedzie pasowal do naszej suki. Czyli mowiac odwrotnie: nawet jesli inbreed bedzie bardzo niski, to i tak nie warto uzywac psa, jesli ma te same bledy (lub przekazuje te same bledy), co ma suka....

joke 08-10-2004 14:12

Quote:

Originally Posted by Margo
Ale jesli chodzi o rodowody, to:

Margo, jesteś THE BEST. Kilka sekund...i odpowiedź gotowa. Przyporządkowania do wyboru, do koloru. Rzeczywiście łatwiej, więc i Max zaraz znajdzie dziewczynkę. Dziękuję, Jolka

Gaga 08-10-2004 14:39

Quote:

Originally Posted by joke
Margo, jesteś THE BEST. Kilka sekund...i odpowiedź gotowa.

No beeez przesaaadyyyyyyyyyy ....nie pare sekund ! Margo zajelo to poltorej godziny !!! :bolt
Gaga
( w pracy i nastroju piatkowej glupawki ) :D :D :D

konek 08-10-2004 14:47

Jestem pod wrażeniem :shock:

Profesjonalizm Margo i pełna kontrola tego z Jej strony co dzieje sie na wolfdogu budzi podziw i uznanie. Ciesze się, że przyczyniłem sie do dyskusji na ten temat. W jej wyniku jestem spokojniejszy o seksualną stronę życia mojego przyjaciela Maxa. :oops: Myślę, że wykaz sporządzony przez Margo przyczyni się do znalezienia jakiejś miłej Panienki dla Maxa. Czego mu serdecznie życzę. Wszystkie zainteresowane Panie zapraszam, będziemy bardzo mili !!!
Dzieki Agnieszka za pamięć i czekam na fotki.
Serdeczne pozdrawiam wraz z Maxem.

Agnieszka 08-10-2004 15:02

Też jestem pełna uznania... nie wiedziałam nawet, że Varg do tylu panien pasuje ;))

Ori 09-10-2004 12:43

Wy to macie fajnie! Amber to dla prawie wszystkich rodzina :(

dla Maxa szykuje sie panienka, ale musi zrobic "papiery", no i RTG
na pewno mu nie zabraknie chetnych :cheesy:
pozdrawiamy

z Peronówki 09-10-2004 13:30

Quote:

Originally Posted by Ori
Wy to macie fajnie! Amber to dla prawie wszystkich rodzina :(

Nie bardzo... :) Bo do dzieci innych psow bedzie juz ladnie pasowal... :mrgreen: (no pomijajac dzieci Charmen)

konek 09-10-2004 18:07

Quote:

Originally Posted by Ori
ale musi zrobic "papiery", no i RTG :(

Proszę o wyjaśnienie dla słabszych. O jakie papiery chodzi?, a co do RTG to dawno je ma o czym pisałem wyżej i ponadto informacja ta znajduje się w jego opisie. Ojjj nie bardzo uważnie czyta się innych.
:wink: Pozdrawiam

z Peronówki 09-10-2004 18:23

Quote:

O jakie papiery chodzi

3x ocena "doskonala" z trzech wystaw i wbita pieczatka "pies reproduktor". Ale to tez Max juz ma... :D
Ew. dla suczki 3x ocena "bardzo dobra" i wbita pieczatka "suka hodowlana".

Huan 09-10-2004 18:54

Quote:

O jakie papiery chodzi?, a co do RTG to dawno je ma o czym pisałem wyżej i ponadto informacja ta znajduje się w jego opisie. Ojjj nie bardzo uważnie czyta się innych.

Ela miala na mysli, ze ta suczka nie ma papierow jeszcze ani RTG.

konek 10-10-2004 09:35

Dięki za odpowiedź, bo bałem się , że Maxowi czegoś jeszcze brakuje ale wszystko jest OK. :cheesy:

Quote:

Originally Posted by Przemek
Ela miala na mysli, ze ta suczka nie ma papierow jeszcze ani RTG.

Co do tej suczki, to po konsultacjach z Wami podjeliśmy jedynie słuszną decyzję zgodną z Waszymi sugestiami i regulaminem.

Pozdrawiam :D

Ori 11-10-2004 10:44

Mam nadzieje ze dziewczyna nie dostala "kosza" na dobre :wink:
bardzo jej Was polecalam :mrgreen:

All times are GMT +2. The time now is 09:59.