![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
A jakie stawy ma Max?
Cwiczycie z nim cos? moze warto troche pieska rozreklamowac, pokazac co potrafi a nie tylko czekac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Distinguished Member
|
![]()
Mówicie o Maxie z Litavske Kotliny?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Member
|
![]()
Witajcie!
Quote:
Quote:
Serdecznie wszstkich pozdrwiam wraz z Maxem. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Distinguished Member
|
![]()
Hei
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Wprawdzie nie znam sie na doborze genetycznym, ale w Polsce "panów" którzy nie maja w rodowodzie Milo Ruskov jest niewielu. Margo, jako znawczyni, mogłabyś "poparować " polskie psiaki ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ale nie ma co liczyc, ze ktos do Polski przyjedzie na krycie, gdy zwykle pokonanie 100km jest juz nie lada wyczynem dla wiekszosci hodowcow... ![]() Tak jak pisalam - jedyne wyjscie to planowanie miotow i sprowadzanie psow hodowlanych tak, abysmy mogli dzialac relatywnie samodzielnie - tzn. aby byla tez mozliwosc hodowania na naszym wlasnym materiale....
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() - Pegi Hlas divociny - dzieki swojemu rodowodowi moze wybierac i przebierac, bo pasuje jej kazdy pies w Polsce ![]() - Charmen Eden severu - nie moze uzyc "Mialakow", ale spokojnie moze jechac do Maxa, Dragona czy potem do Kirk Kroya. Bedzie pasowal tez Beliar i Balrog (3-3 na Omara). - Irris Eden severu - tez nie moze uzywac "Milakow", ale pasuje je cala reszta: Dragon (duzy inbreed na Repa, ale w dalszych generacjach) i Max (super niski inbreed). Dobrze wyglada jej rodowod z Kirk Kroyem. - Andariel Wolf z Peronowki - moze wybierac miedzy Maxem (inbreed 2-2 na Amalke, ale ogolnie wspolczynnik niski), Dragonem (inbreed z obu stron, ale jeszcze moze byc), Clifem, Kirk Kroyem (on juz jest calkiem OK). - Adhara i Agena Wilk z Polskiego dworu - tu tez wlasciciele maja duzy wybor: pasuje im Amber Wolf, Beliar, Balrog, Dragon, Kirk Kroy, Max i Harry. Slowem - tak jak u Pegi wszystkie polskie psy. - Iowa Eden severu - mozecie uzyc Maxa (choc w rodowodzie bedzie widoczny inbreed, bo ich matki sa siostrami), Dragona, Clifa, Beliara czy Balroga. - Fany Krivoklatsky Atos - pasuje Baliar i Balrog, Amber Wolf, Dragon, Kirk Kroy (inbreed 2-4 na Hasso), Max (tez 2-4 na Hasso), Harry (bardzo dobrze) - Bisu z Peronowki - Dragon (choc duzy 'ukryty' inbreed na Repa), Kirk Kroy, Max (3-3 na Amalke). - Halla Kollarov dvor - Max (super niski inbreed), Dragon, Kirk Kroy, Beliar & Balrog (2-3 na Omara), Clif. Oczywiscie to jedynie odnosnie rodowodow. Czasem lepiej jednak uzyc psa i miec miot o wyzszym wspolczynniku Wright, jesli dany pies dobrze bedzie pasowal do naszej suki. Czyli mowiac odwrotnie: nawet jesli inbreed bedzie bardzo niski, to i tak nie warto uzywac psa, jesli ma te same bledy (lub przekazuje te same bledy), co ma suka....
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Gaga ( w pracy i nastroju piatkowej glupawki ) ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Jestem pod wrażeniem
![]() Profesjonalizm Margo i pełna kontrola tego z Jej strony co dzieje sie na wolfdogu budzi podziw i uznanie. Ciesze się, że przyczyniłem sie do dyskusji na ten temat. W jej wyniku jestem spokojniejszy o seksualną stronę życia mojego przyjaciela Maxa. ![]() Dzieki Agnieszka za pamięć i czekam na fotki. Serdeczne pozdrawiam wraz z Maxem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Distinguished Member
|
![]()
Też jestem pełna uznania... nie wiedziałam nawet, że Varg do tylu panien pasuje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Wy to macie fajnie! Amber to dla prawie wszystkich rodzina
![]() dla Maxa szykuje sie panienka, ale musi zrobic "papiery", no i RTG na pewno mu nie zabraknie chetnych ![]() pozdrawiamy |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ew. dla suczki 3x ocena "bardzo dobra" i wbita pieczatka "suka hodowlana".
![]() |
![]() |
#18 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Member
|
![]()
Dięki za odpowiedź, bo bałem się , że Maxowi czegoś jeszcze brakuje ale wszystko jest OK.
![]() Quote:
Pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
Mam nadzieje ze dziewczyna nie dostala "kosza" na dobre
![]() bardzo jej Was polecalam ![]() |