Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Spotkania i podróże (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   I SPOTKANIE U WILKOW Z POLSKIEGO DWORU (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=2388)

Ori 20-06-2005 16:33

I SPOTKANIE U WILKOW Z POLSKIEGO DWORU

Jako ze Ewa ma jakies zawirowania z internetem ja pozwole sobie wrzucic wiadomosc o kolejnym spotkaniu

9-10.07.2005 Wilki z Polskiego Dworu zapraszaja na spotkanie wilczakowe, przy okazji warszawskiej wystawy.
Program jest bogaty:
pogaduszki, sporo wilczakow, ognisko, grilowanie, i nowosc:

I WILCZAKOWE OBEDIENCE
Beda to mini zawody, wlasciwie w formie zabawy, majace zachecic wlascicieli Wilczakow do cwiczen i pokazanie mowych metod pracy z psem.
Jako nieco zainteresowana Obedience pozwole sobie sedziowac ta zabawe, naprawde bardzo lagodnie :wink:
Przed zawodami pokazemy z Amberkiem co i jak sie robi, omowimy wszystkie cwiczenia (klasa 0, dla chetnych tez 1)
Po zawodach bedzie czas na indywidualne "lekcje" :wink:
Warto zapoznac sie z Obedience juz teraz!!

Spotkanie w sobote od jakiejs 13-14, zawody beda po poludniu lub wieczorem w zaleznosci od pogody.
Mozliwosc noclegu u Ewy.

Rano w niedziele wyjazd na wystawe do Warszawy.

Mam nadzieje ze Ewa jakos sie polaczy i wrzuci tu pelne info o spotkaniu.

Zapraszamy!!!

ewamirekbednarscy 20-06-2005 18:29

Elu, dzięki, podałaś informację super. ZAPRASZAMY :mrgreen:
Część zaproszeń z dokładniejszym programem i regulaminiem już rozesłałam, kilka osób juz potwierdziło swoją obecność. Super.
Jeśli kogoś pominęłam, to przepraszam i nadrobię.
Można przyjeżdżać bez psów, przyszli właściciele albo po tym spotkaniu dalej będą mazyć o CzW, albo sie załamią, jak pobędą z taką bandą. :roll:
Chwilowo nie zapraszam na moją stronę, bo padł serwer. Ale forum wolfdoga jest wszechobecne i daje pewność, ze info do wszystkich trafi.
Pomysł z zawodami jest Eli, może poziom Amberka nie wpędzi nas w totalne kompleksy, mam na myśli szczególnie moje młode.
Wszystkie szczegóły i pytania albo [email protected] albo na wolfdogu.
Mam nadzieje, że Margo i Przemek będą z nami.
Jeszcze mamy parę dni na "szlifowanie formy"

Agnieszka 20-06-2005 20:32

Pomysł ten z Obedience uważam za rewelacyjny :). Ela, mam nadzieje, że pokazesz jakieś super-ekstra metody szkolenia z Amberkiem, znaczy jakieś Twoje tajemne sposoby na posłusznego psa :mrgreen:.

Gaga 20-06-2005 20:49

Dziekujemy za zaproszenie (Ewo tona priv tez)...brzmi bardzo zachecajaco i bardzo bym chciala przyjechac,..nauczona jednak doswiadczeniem - pozwolisz- ze z potwierdzeniem wstrzymam sie jak najdluzej..nasze plany zwykle chadzaja swoimi sciezkam i za nic miewaja ustalenia...mam nadzieje, ze jako tubylcy zanadto nie namieszamy ta zwloka?
W kazdym razie..spokojnie czekamy lipca;) I gratulacje za pomysl! :klatsch

ewamirekbednarscy 20-06-2005 21:04

Szykuję jeszcze jedną atrakcję. Zapraszam trenerów z Sułkowic. :lol:
I to im robię wielki zaszczyt, bo w życiu widzieli może kilka ? wilczaków, a nigdy nie widzieli tylujednocześni i do tego niektórych doskonale wyszkolonych. :shock: Może to spotkanie po raz kolejny zada kłam głupawym i nieuzasadnionym opiniom, :twisted: że wilczak nie potrafi. CzW wszystko potrafi, tylko właściciele czasmi nie wiedza o co chodzi :wink: Chyba nie macie nic przeciwko takim gościom?, a poza tym niech pogadają jak pracują z psami służbowymi, posłuchamy, może coś nam sie przyda ?

Agnieszka 20-06-2005 21:25

To dobry pomysł, na pewno będzie bardzo interesująco. Dziś, wyobraźcie sobie, spotkałam w Supraslu ludzi, którzy wiedzieli akurat, że mój pies to CzW :D, ale byli zdziwieni tym, że jest szkolony i wyszkolony... ;)

Ori 20-06-2005 22:01

Na zawody zapraszamy wszystkich!
Beda na roznych poziomach, wiemy ze oprocz Varga nikt Obedience nie sprobowal jeszcze wiec bedzie chodzilo raczej o zabawe niz o prawdziwe starty.
Mam nadzieje ze kilka osob sie zacheci i ze przyjedziecie do Poznania w listopadzie na prawdziwe zawody, albo chociaz na Wilczakowe na naszym spotkaniu. :D

Narvana 20-06-2005 22:05

Do Pozanania to ja zawsze chetnie ;)

Agnieszka 20-06-2005 22:06

A jakiś wypad do Stobnicy Ela nie planujesz może?

Ori 20-06-2005 22:31

Jak beda chetni to mozna tam sie zapisac, czemu nie, moze tym razem nie bedzie lało :?
Aga przyjedziesz???

Niedlugo wrzuce wieksze info o spotkaniu w Poznaniu, planujemy liczne atrakcje... :mrgreen: :wink: (deszcze, burze, zimne wiatry- jak to na czas wystawy poznanskiej ZAWSZE) :lol:

Narvana 21-06-2005 12:41

W tamtym roku pogoda byla taka sobie ale za to atmosfera w domu u Eli wszystko zrekompensowala ;) (mam nadzieje ze dobrze napisalam :P )

Agnieszka 21-06-2005 12:48

No wiesz Ela bardzo bym chciała :), szczególnie jakby był właśnie wypadk do Stobnicy. Będę namawiać rodzinkę. A jak coś, to może się o kogoś podłączę w podróży...;)

Ori 21-06-2005 14:51

Na razie zobaczymy sie w Warszawie i... licze na Twoja pomoc przy zawodach!!!!

Marzena dzieki, padalo paskudnie, trzeba by pomyslec o jakiejs hali na ten rok bo pod golym niebem bedzie pewnie "niefajnie"

Narvana 21-06-2005 19:51

Quote:

Originally Posted by Ori
Marzena dzieki, padalo paskudnie, trzeba by pomyslec o jakiejs hali na ten rok bo pod golym niebem bedzie pewnie "niefajnie"

Elu, jak zrobisz z rodzina taki sam dobry obiad (i inne rzeczy) to nie bedzie nic potrzebne! :o

Agnieszka 21-06-2005 22:05

Quote:

Originally Posted by Ori
Na razie zobaczymy sie w Warszawie i... licze na Twoja pomoc przy zawodach!!!!

Jak najbardziej chętnie :D

WolfHaze 21-06-2005 22:50

Widzę, że z powodu 5-dniowej awarii sieci przegapiłam sporo ciekawych dyskusji i ważnych informacji :| :(
Na wstępie chciałabym się zapytać, czy z można przyjeżdżać z wilczakami, ale nie CzW, albo i w ogóle bez nich... muszę się przyznać, że nie mogę sie doczekać, aby zobaczyć zawody Obiedience w wykonakiu czeweczek :mrgreen: Tym bardziej, jeśli znajdzie się ktoś, kto umie szkolić pieski, albowiem moim przydoałoby się trochę dobrych manier :mrgreen:

ewamirekbednarscy 21-06-2005 23:01

oczszywiscie mozna przyjechac bez swojego towarzysza ,zapraszam,ale lepiej z nim :twisted:

WolfHaze 21-06-2005 23:17

Jeśli uda mi się nakłonić ojca do wzięcia piesków... Mam na prawdę szczerą nadzieję, że się uda, pomimo, że psiaki mają chorobę lokomocyjną, więc boję się, jak zniosą podróż z Białegostoku do Warszawy :|

ewamirekbednarscy 21-06-2005 23:45

Widzi mi się, że tylko podroże mogą je nauczyć polubienia samochodu, a do nas nie jest az tak daleko, mapkę przyślę na Twój adres, do pozostałych gości oczywiście też, tylko nie mam czasu jej zeskanować i dokładnie zaznaczyć naszej wsi. :roll:

Ori 11-07-2005 12:08

Dziekujemy pieknie za przemile spotkanie :D
bylo BARDZO wilczakowo (15 wilczakow!!!) i kilka innych psow
bylo strasznie milo :mrgreen:
byla zamowiona ladna pogoda (z malym akcentem burzowym)
bylo pyszne jadlo
bylo duzo chetnych na zawody
i mysle ze wszyscy dobrze sie bawili

Nam podobalo sie bardzo i liczymy na powtorke w roku przyszlym
(oj Ewa teraz sie nie opedzisz od gosci :lol: )
Amber wyszalal sie za wszystkie czasy, bardzo mu sie podobalo bo byl najstarszym biegajacym tam facetem i byl z tego bardzo dumny 8)
Amon poznal mase cioc i wujkow i spotkal swoje dwie ulubione nianki:Daphne i Marysie, poza tym zzyl sie z nowa Mama-Angela :D

Wszyscy byli chetni do cwiczen, i cwiczyli wspaniale
jedni umieli wiecej, drudzy dopiero zaczynaja ale jest chec i "wola walki" :wink: a o to wlasnie chodzilo
dziekuje uczestnikom zawodow za wyrozumialosc, sedzia nie mial wczesniej podobnych doswiadczen :oops:

czesc zdjec u mnie w archiwum, mysle ze kazdy ma ich troche wiec wrzucajcie, ja dam pierwsze kilka

cala banda wilczakowo-psia w Polskim Dworze
http://www.jantarowa.wataha.wolfdog....nko%202005.JPG
czesc czeweczek niestety byla zamkieta za wzgledu na szalenstwo amorowe 8)

http://www.jantarowa.wataha.wolfdog....2005%20027.jpg
http://www.jantarowa.wataha.wolfdog....2005%20004.jpg
nastapilo spotkanie dnia z noca
http://www.jantarowa.wataha.wolfdog....y,%20Amber.jpg

nasi nowi w wilczakowym gronie Amon i Angela
http://www.jantarowa.wataha.wolfdog....,%20Angela.jpg

All times are GMT +2. The time now is 08:06.