Quote:
Originally Posted by Nemi
Manu - proszę napisz mi, kiedy mam zacząć z tym rowerem  Mam nadzieję, że mam jeszcze trochę czasu.
|
Od jest jakoś tak z października, prawda ? No to układ masz idealny. Kiedy jesień zrobi sie naprawde chłodna, czyli prawdopodobnie październik/listopad, to spokojnie możesz zaczynać treningi

Tylko stopniowo, najpierw krótkie czasy, pilnowanie dobrej techniki. Trasy maja być znacznie krótsze, niżby on chciał/mógł - ma mieć niedosyt biegu, po zakończeniu ma wyglądać, jakby jeszcze chciał

Czyli na dzipoczątek tak z max. 3 km na przykład...
Stopniowo dopiero zwiększasz odległości i coraz mniej pomagasz.
Ale już teraz ucz go na spacerach komend
Quote:
Originally Posted by Nemi
I jeszcze do linki - czy ma to być -> amortyzator (taki krótki) + coś co w Rowerlandzie nazywa się lina skandynawska z amortyzatorem do konkurencji biegowych ? Czy też wystarczy sama lina (amortyzator jest, jak rozumiem jest częścią składową tej liny).
|
Ja Ci to najlepiej pokażę. Jest to jedna rzecz, wszystko w całości. Poczekaj..
Wejdź na tę stronę:
http://www.manmat.prv.pl/ --> Oferta --> Liny i linki --> i pierwszy artykuł w tabeli od góry "linka skijouring karabinki brąz" za 55 zł.
Wszelkie akcesoria (poza szelkami, które lubimy kupowac w Rowerlandzie) kupujemy własnie u Maćka Tuszkiewicza. Nie ejst łatwo, strasznie zabiegany człowiek, ale zwykle dorywamy go na zawodach

Jakbyś chciała się z nim kontaktować, to powołaj się na mnie, że Ci poleciłam, to może szybko załatwi sprawę
Ale z zakupem szelek musisz poczekać, aż Ci gronek osiągnie swoje właściwe rozmiary (dalsze umięśnienie już na ogół nie wpływa na rozmiar). U mnie Shantu ma rozmiar L szelek rowerlandowskich, Twój pewnie będzie miał XL.