Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-02-2008, 00:45   #1
Nemi
Junior Member

Nemi's Avatar

Manu i Mario - bardzo dziękuję ! Czas rzecz straszna - pędzi zbyt szybko
Manu - proszę napisz mi, kiedy mam zacząć z tym rowerem Mam nadzieję, że mam jeszcze trochę czasu. Ze spawaniem, dołączaniem pałąków, kiedy wiemy o co chodzi, nie ma najmniejszego problemu - mam w zasięgu wybitnego konstruktora pojazdów Problem jest w tym, żeby bazalny pojazd nabyć i pokonać swoją traumę w odniesienieniu do tegoż pojazdu

I jeszcze do linki - czy ma to być -> amortyzator (taki krótki) + coś co w Rowerlandzie nazywa się lina skandynawska z amortyzatorem do konkurencji biegowych ? Czy też wystarczy sama lina (amortyzator jest, jak rozumiem jest częścią składową tej liny).

I troszkę zboczę Wczoraj Baltek prezentował najprawdziwsze sygnały uspokajające w stosunku do kotki, którą chciał pobudzić do zabawy, a która miała na to najmniejszej ochoty i okładała go łapką po nosie - ziewał głęboko i udawał, że węszy obok

pozdrowionka i uściski od nas wszystkich
Nemi jest offline   Reply With Quote
Old 17-02-2008, 01:40   #2
Nemi
Junior Member

Nemi's Avatar

Manu wielkie gratki i uściski dla gronków Tym bardziej doceniamy, że do nas napisałaś
Old 18-02-2008, 12:34   #3
Manu
Junior Member

Send Message via Gadu Gadu to Manu

Quote:
Originally Posted by Nemi View Post
Manu wielkie gratki i uściski dla gronków Tym bardziej doceniamy, że do nas napisałaś
No wiesz, może gdyby to gronki miały napisać... Dobra, dobra, nie pozwole, by się Miszczom w głowach poprzewracało
Manu jest offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 12:47   #4
Manu
Junior Member

Quote:
Manu - proszę napisz mi, kiedy mam zacząć z tym rowerem Mam nadzieję, że mam jeszcze trochę czasu.
Od jest jakoś tak z października, prawda ? No to układ masz idealny. Kiedy jesień zrobi sie naprawde chłodna, czyli prawdopodobnie październik/listopad, to spokojnie możesz zaczynać treningi Tylko stopniowo, najpierw krótkie czasy, pilnowanie dobrej techniki. Trasy maja być znacznie krótsze, niżby on chciał/mógł - ma mieć niedosyt biegu, po zakończeniu ma wyglądać, jakby jeszcze chciał Czyli na dzipoczątek tak z max. 3 km na przykład...
Stopniowo dopiero zwiększasz odległości i coraz mniej pomagasz.

Ale już teraz ucz go na spacerach komend

Quote:
I jeszcze do linki - czy ma to być -> amortyzator (taki krótki) + coś co w Rowerlandzie nazywa się lina skandynawska z amortyzatorem do konkurencji biegowych ? Czy też wystarczy sama lina (amortyzator jest, jak rozumiem jest częścią składową tej liny).
Ja Ci to najlepiej pokażę. Jest to jedna rzecz, wszystko w całości. Poczekaj..

Wejdź na tę stronę: http://www.manmat.prv.pl/ --> Oferta --> Liny i linki --> i pierwszy artykuł w tabeli od góry "linka skijouring karabinki brąz" za 55 zł.
Wszelkie akcesoria (poza szelkami, które lubimy kupowac w Rowerlandzie) kupujemy własnie u Maćka Tuszkiewicza. Nie ejst łatwo, strasznie zabiegany człowiek, ale zwykle dorywamy go na zawodach Jakbyś chciała się z nim kontaktować, to powołaj się na mnie, że Ci poleciłam, to może szybko załatwi sprawę

Ale z zakupem szelek musisz poczekać, aż Ci gronek osiągnie swoje właściwe rozmiary (dalsze umięśnienie już na ogół nie wpływa na rozmiar). U mnie Shantu ma rozmiar L szelek rowerlandowskich, Twój pewnie będzie miał XL.
Old 18-02-2008, 12:49   #5
Manu
Junior Member

Cholewcia, że też tu nie ma edycji...

Quote:
Originally Posted by Manu View Post
On jest jakoś tak z października, prawda ? No to układ masz idealny. Kiedy jesień zrobi sie naprawde chłodna, czyli prawdopodobnie październik/listopad, to spokojnie możesz zaczynać treningi Tylko stopniowo, najpierw krótkie trasy, pilnowanie dobrej techniki.
Old 19-02-2008, 01:35   #6
Nemi
Junior Member

Nemi's Avatar

Bardzo, bardzo wielkie dzięki ! Linkę możemy zamówić już teraz - bez względu na zabieganie, do jesieni powinna dojść
I strasznie jestem Ci wdzięczna za rowerową inspirację ! To w takim razie ... cieszymy się beztroskim dzieciństwem Dzikim pędem przez trawy i polowaniem na śnieżynki
Baltek jest z 16 września. Biedak na razie donasza szelki po Drakusiu

Przed nami najgorsze - pierwsze LATO !!! Szkoda, że nie można wyłączyć tej opcji

A niech się Miszczom przewraca w głowach - bardzo mnie Wasz sukces ucieszył Trzymam kciuki za następne...

pozdrowionka
Old 03-03-2008, 12:20   #7
Manu
Junior Member

Kurcze, niech Margo odseparuje naszą gronkową gadaninę do nowego topiku...

Nemi, jak będziesz na wystawie (życzę powodzenia !), daj znać też, jakie były inne gronki i jak wypadły, dobrze ?
Old 04-03-2008, 02:53   #8
Nemi
Junior Member

Nemi's Avatar

Niech Margo z Przemkiem, nie wyrzucą nas za gronkową gadaninę Póki jesteśmy...

Na wystawie były dwa gronki :
209. LUPUS Merkambertaner FCI
210. E`ITUSARSSUK Polarna Legenda

209 - to Baltek, 210 - pies, który u Pani Ewy najbardziej mi się podobał, i którego, z chęcią bym jej zabrała Miał taką dzikość w oczach Niestety, pies o imieniu nie do wymówienia, dostał tylko ocenę bardzo dobrą... Myślę, że mógł dostać więcej, tylko sytuacja go przytłoczyła i zabrakło wsparcia ludzi Musiał czuć się niepewnie, bo Baltek na niego nakrzyczał, a przecież jest młodszy, więc musiał wyczuć jego nastrój. Następnym razem będzie lepiej

My nie narzekamy ... Baltek nie wywołał skandalu, czego się obawialiśmy - bo gdzie burak na salony i zielone dywany... Pięknie pędził z zadartym ogonkiem i z szacunem witał się z sędzią Tylko uzębienia nie chciał pokazywać - a tego byłam pewna Do następnej wystawy nad tym popracujemy

I masz całkowitą rację - nie można pokazać, że jest Miszczem Od razu mu się w głowie przewraca

pozdrowionka
Old 04-03-2008, 05:08   #9
sssmok
Gorthan's WeReWoLf

sssmok's Avatar

Send a message via Skype™ to sssmok Send Message via Gadu Gadu to sssmok

Nemi, mozna Cie gdzies zlapac w Wa-wie albo okolicach?
Tym razem ja bym sie chetnie umowila na ogladanie szczeniaczka

Forum to nie rzeczywistość...
A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
sssmok jest offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 12:40   #10
Manu
Junior Member

Quote:
210. E`ITUSARSSUK Polarna Legenda
A nie E`ITUSARSSUK Gronland Angakok ?
Bo widzę w necie:
Quote:
201. E`ITUSARSSUK Gronland Angakok CS Pies Grenlandzki wł. Ewa Nowak, Łęg 27, 06-210 Płoniawy ocena bardzo dobra, lok. 1 w konk. 1, medal
A tak w ogóle to fotki proszę...
Reply

Posting Rules