Quote:
Originally Posted by saschia
Mellorn - samozrejme nemoze na postu a do obchodu, uvazujem ju pred postou a pred obchodom. Co sa tyka verenia/neverenia ludom, nic sa podla mna neda robit, ja si myslim ze spravna socializacia je najdolezitejsia, hoc aj s rizikom chytenia choroby alebo stretnutia s neprijemnymi ludmi. Moja minula psica bol socializovana nedostatocne, ludom neverila a parkrat to dopadlo nie najlepsie, aj komunikacia so psami nebola u nej idealna. Takze teraz radsej riskujem, ale zatial mi ju ani nik neukradol, ani neotravil, ani na piraty nenalakal. Nastastie a dufam ze to tak bude pokracovat. Inak myslim ze su sice aj zli ludia, ale zas aj dobri ludia, a na frekventovanom mieste su oboch typov, takze verim ze ti zli sa ublizovat psiskovi na verejnosti neodvazia.
|
...no, v Mělníku bych si to asi aj troufla, nechat psa-štěně před obchodem. Ale třeba v Praze-ani nápad..mezi těmi davy se dotyčný krásně ztratí a na ostatní-dobré lidi, bych se taky nespoléhala..každý si dnes raději hledí svého, než aby se do něčeho motal. A až psa někdo ukradne, nebo otráví, bude už nejspíš pozdě..Někde před obchodem-kde na psa a jeko okolí člověk nemůže dohlédnout, může pes získat taky dost ošklivou zkušenost a tím pádem se pak třeba bude bát, nebo se bude chovat nepřiměřeně...Ale nechci malovat čerty na zeď. Jen to dost chápu. Sofi naštěstí s lidmi ani psi problémy nemá..spíš naopak. Ke všem se hrne a může se uvrtět štěstím. Pravda-od jedné feny dostala přes papulu-natvrdo. Ale od té doby si dává větší pozor a hned se na každého psa neřítí jako na nejlepšího kámoše. Až když zjistí, že ten druhý je ok tak se v ní probere ten ďáblík