Thread: Lista hodowli
View Single Post
Old 09-02-2009, 23:46   #15
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by wilczakrew View Post

Ja jednak jestem za tym aby baza została tak jak jest.

Bo nikt nie wybiera szczeniaka po hodowli tylko patrzy jakie dana hodowla ma psy i co się komu podoba.
Raczej nie ma to większego znaczenia czy hodowle zostaną rozgraniczone na te duze , srednie, małe i te co jeszcze nie mają szczeniaków.
Dla mnie baza tez może zostać w takiej postaci, ja sobie poradzę bez udogodnień Pytanie tylko na ile będzie pomocna nowym...
Wyraziłam jedynie moje zdanie. Nic więcej. Z jednym się nie zgadzam: "te, co jeszcze nie maja szczeniaków" to nie są hodowle !!!
Chodząc na kurs prawa jazdy nie jestem jeszcze kierowcą bo temat znam z teorii. Oczywiście, jeśli twórcy bazy uznają, że młodym, "przyszłym" hodowlom warto dać na krechę reklamę - OK. Zawsze ktoś może znaleźć plusy i minusy takiej sytuacji. Ja się odnoszę do powstałych, istniejących zasad. I wg nich, przydomek i pobożne życzenia to jeszcze nie hodowla. W obecnej sytuacji naprawde mogę zarejestrowac przydomek i wskoczyc na listę "hodowli w Pl"...pytanie tylko co taki nowicjusz pomyśli o wiarygodności bazy, gdy na pytanie o szczeniaki dostanie odpiowiedź "ale my nie mamy suki hodowlanej".. z kilku miejsc . Rzetelna baza czy......

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote