View Single Post
Old 19-02-2009, 16:33   #69
alexa
Junior Member

Ač každý ví, jak se máme s Evou rádi , musím s ní tentokrát ve spoustě věcí souhlasit. Není nic špatného na tom mít psa v kotci, pokud není kotec pro něj vězením ale "jen" bezpečným místem odpočinku. Stejně tak nevidím nic špatného na tom, když má někdo psa v bytě a třeba ho i pustí do postele (když se tam ještě vleze taky...). Mluvit u štěněte o bezproblémovém chování k ostatním psům je opravdu poněkud ... předčasné. Jinak se chová jeden pes sám, jinak ve smečce, jinak jedna a tatáž fena v době hárání a mimo ni. A každý pes je jiný. Osobně si myslím, že ani někdo kdo už měl třeba 10 ČSV, nebude některými situacemi s nějakým dalším zase překvapen a nebude vymýšlet, jak na něj, protože to co fungovalo minule prostě teď nefunguje. S každým štěnětem se stává znovu tak trochu začátečníkem, jen s tou výhodou, že se už naučil rychleji a lépe improvizovat.

Ohledně sporu RD x IE: Rudu jsem osobně viděl jednou, s Ivošem se známe docela dobře. Osobně mám větší důvěru v postupy a metody Ivoše. Líbí se mi jeho přístup ke psům, způsob jakým si je dokáže získat a jak s nimi pracuje. Jasně, jsou lidi, kteří ho taky nemůžou vystát (je egocentrický, málokdo se dostane ke slovu když začne mluvit - když se potkají s Vencou Zeiskem tak vůbec nikdo atd.), ale vždyť ty lidi nikdo nenutí, aby ho poslouchali, je to věc jejich volby. Vždycky je ale dobré nemít klapky na očích ...

Ale co se týká Untertakera - ač jeho slova, že radši být mrtvý atd. byla trochu silná káva (to se prostě mezi pejskaři neříká - NIKOMU!!!) - přimlouval bych se za to ukončit tuto nesmyslnou a nikam nevedoucí debatu - nechme Undertakera, ať si na to časem přijde sám. Samozřejmě mu časem pomůže i kontakt s více různými majiteli ČSV - co člověk, to zkušenost. Doufám že se po tomhle neuzavře do okruhu pár svých nejbližších - to by teprve neprospělo ani jemu, ani jeho psovi.

Taky jsem původně nechtěl vůbec reagovat, ale přijde mi že už se kolem toho namluvilo až moc a furt dokola. Nechcete jít radši na procházku se psem?

Karel
alexa jest offline   Reply With Quote