Quote:
Originally Posted by Hanka
Jeniku, já osobně bych na toto vyšetření jela, ale řekni, kolik lidí by jelo? Dá mi dost práce dotlačit majitele mých štěňat na "obyčejný "rtg a to zdaleka není tak drahé.
Minule jsem mluvila s p. Duchkem a ten mi potvrdil, že náš systém posuzování je nejobjektivnější ze všech plemen, které posuzuje. Já osobně bych asi neměnila, když tohle funguje dobře.
|
Ano, i já jsem mluvil s Lukášem Duchkem, i on mi řekl, že tento protokol je výborný a já s tímto souhlasím, protože dává chovatelské komisi nástroj na vyhodnocování DKK u jednotlivých zvířat a potažmo třeba celé rodiny. Ale i Lukáš Duchek řekl, že bohužel systém posuzování každým veterinářem je špatný a pokud se má dělat selekce, tak se má stanovit jeden až dva veterináři, kteří budou mít podobný názor na vyhodnocování, aby nedocházelo ke statistickým odchylkám. Ono je u zvířat opravdu občas vidět velký rozkol ve výsledcích a nedělám si iluze, že podvody s DKK se dějí i u vás v klubu. Dějí se všude. Právě proto jsou oba tyto systémy mnohem objektivnější, ale nedělám si iluze, že se dá obejít i toto.