View Single Post
Old 10-03-2009, 11:13   #7
Jenik
Junior Member

Jenik's Avatar

Send a message via ICQ to Jenik Send a message via AIM to Jenik Send a message via MSN to Jenik Send a message via Yahoo to Jenik

Quote:
Originally Posted by Hanka View Post
Jeniku, já osobně bych na toto vyšetření jela, ale řekni, kolik lidí by jelo? Dá mi dost práce dotlačit majitele mých štěňat na "obyčejný "rtg a to zdaleka není tak drahé.
Minule jsem mluvila s p. Duchkem a ten mi potvrdil, že náš systém posuzování je nejobjektivnější ze všech plemen, které posuzuje. Já osobně bych asi neměnila, když tohle funguje dobře.
Ano, i já jsem mluvil s Lukášem Duchkem, i on mi řekl, že tento protokol je výborný a já s tímto souhlasím, protože dává chovatelské komisi nástroj na vyhodnocování DKK u jednotlivých zvířat a potažmo třeba celé rodiny. Ale i Lukáš Duchek řekl, že bohužel systém posuzování každým veterinářem je špatný a pokud se má dělat selekce, tak se má stanovit jeden až dva veterináři, kteří budou mít podobný názor na vyhodnocování, aby nedocházelo ke statistickým odchylkám. Ono je u zvířat opravdu občas vidět velký rozkol ve výsledcích a nedělám si iluze, že podvody s DKK se dějí i u vás v klubu. Dějí se všude. Právě proto jsou oba tyto systémy mnohem objektivnější, ale nedělám si iluze, že se dá obejít i toto.
Jenik jest offline   Reply With Quote